Veïns per Sant Feliu es presenta amb el propòsit de "ser protagonistes del proper govern municipal"

L'alcaldable de VSF va assegurar en la presentació de la candidatura que el partit no posarà línies vermelles a l'hora de pactar amb "qualsevol partit que pensi en Sant Feliu"

Veïns per Sant Feliu va presentar divendres la candidatura per a les eleccions municipals del 26 de maig en un acte al Casal de la Gent Gran on van assistir unes 120 persones. La posada en escena va ser senzilla: una breu introducció de Silvestre Gilaberte, número 3 de la candidatura i actualment regidor i portaveu de VSF va donar pas a un vídeo on es donaven a conèixer les 21 persones que formen part de la llista de VSF, convertits ara en partit polític després d'haver-se presentat com a agrupació d'electors fa quatre anys.

Gilaberte va lamentar la pluja que va caure durant tot el divendres, perquè "ha fet que molta gent que volia venir no hagi vingut". Per això, va argumentar que l'acte seria més ràpid del previst inicialment. I així va ser: la presentació va començar més de quinze minuts tard, a un quart de nou, i va durar tres quarts d'hora. L'alcaldable de VSF, Juan Antonio Vázquez, va fer l'única intervenció del vespre, en què va destacar que encapçala una candidatura "molt plural i molt diversa de persones implicades a Sant Feliu". Va fer un discurs on va insistir en la voluntat "de ser protagonistes en el proper govern municipal" i va criticar la "improvisació en la gestió" de l'actual equip de govern.

Sense línies vermelles si la prioritat és "millorar" Sant Feliu

Juan Antonio Vázquez va subratllar diferents característiques de la vintena de persones que conformen la llista, destacant sobretot el coneixement de les necessitats de la ciutat. I va posar especial èmfasi en l'àmbit social parlant de la número 2 de la candidatura, Imma Pericas, directora de la Fundació Nou Xamfrà Sant Miquel, de qui Vázquez va dir que "representa com ningú un aspecte fonamental de la candidatura de VSF, la vocació social, perquè s'hi ha dedicat tota la vida".

També va insistir en la presència de persones que tenen "coneixement de l'administració", citant Silvestre Gilaberte, ara mateix regidor, Joan Grisó, que va de número 4 i va ser regidor pel PSC del 2007 al 2015, o el propi Vázquez, que va ser alcalde socialista del 2003 al 2010.

En aquest sentit, el cap de llista de VSF va insistir en l'objectiu de formar govern en el proper mandat municipal. "Fa quatre anys VSF va fer una campanya amb pocs mitjans i va obtenir representació de dos regidors i ara volem fer un pas més enllà i aparèixer com una candidatura capaç de tenir un protagonisme important en el govern de la ciutat". Sobre possibles pactes de futur, Vázquez va deixar clar que "Veïns no té línies vermelles a l'hora d'acordar elements que permetin millorar la ciutat". I va afegir que "Sant Feliu viu un dels moments més trascendentals de la seva història, per tant cal un govern fort, no només d'aliances fruit de la conveniència del moment de determinades forces polítiques".

Crítiques a la gestió de govern: participació, habitatge i planificació

Un moment trascendental marcat per les obres del soterrament. Vázquez va ser crític amb l'actual procés participatiu i el concurs d'idees, afirmant que "el que s'hagi de fer després de les vies, ha de sortir només del que vulgui la ciutadania" i també va afirmar que "no es pot dir que es faran zones verdes si no som capaços de mantenir les que tenim". Sobre el pas del TramBaix pel centre de Sant Feliu, Vázquez també va assegurar ser "un ferm defensor del Tramvia" però va afirmar que "ha de ser una decisió sotmesa a l'opinió de la ciutadania per evitar la frustració". Ajuntament i Generalitat van acordar al desembre que el TramBaix passarà per on actualment hi ha les vies del tren, però Vázquez afirma que "no pot ser un invariable, les coses s'han de poder decidir".

Pel que fa a la gestó del dia a dia, l'alcaldable de VSF va afirmar que "no podem esperar que s'acabi el soterrament i no fer res durant quatre anys". Vázquez va acusar el govern d"'improvisar contínuament en la gestió de les coses quotidianes" i va posar exemples com les "instal·lacions esportives mal executades i amb deficiències, com el camp de futbol Falguera o el de Les Grases, que són exemple de la planificació". També va retreure el carril bici de Prolongació Falguera ("una bona idea però mal executada perquè ha suprimit aparcament") o les obres del carrer del Pla, on també s'han perdut places d'aparcament.

D'altra banda, va parlar també d'habitatge criticant que "en vuit anys, la construcció d'habitatges ha estat zero, molts projectes i convocatòries obertes, però no se n'ha construït cap". Durant aquest mandat, s'han fet passos per tirar endavant promocions d'habitatge social, però no es posaran en marxa fins d'aquí a com a mínim un any. Vázquez també va retreure que "les dinàmiques dels plens acaben sent tedioses perquè la majoria de debats són sobre temes que l'Ajuntament no té capacitat de resoldre".

"No volem un Ajuntament que vulgui penjar llaços grocs ni tampoc un que vulgui pancartes a favor del 155"

El cap de llista de la candidatura va defensar que Veïns per Sant Feliu treballarà "pel futur i el progrés de la ciutat" i va insistir en la idea de "no posar línies vermelles a ningú, perquè podem pactar amb qualsevol que pensi en Sant Feliu com nosaltres". A més, va fer també una referència de política nacional, afirmant que "no volem un Ajuntament que vulgui penjar llaços grocs ni tampoc un que vulgui pancartes a favor del 155, sinó que volem treballar per la ciutat".

Vázquez va obrir i tancar en català, però va fer tot el gruix central de la intervenció en castellà. L'acte va tenir un to sobri i poc festiu i es va tancar amb la pujada a l'escenari de tots els membres que formen part de la candidatura de Veïns per Sant Feliu. Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

FOTOS: Jordi Vinuesa

Comentaris

Margarida
Potser la xarxa antirumors no tindria tanta feina si la xarxa escampa rumors no en fes tanta.
En resposta a Margarida
Rantamplán Pipican Olorda
3.
Pots trucar als mossos o a la policia local i t'ho confirmaran, i et diran també que almenys un cotxe patrulla dels mossos anava a tota metxa per trobar-los i detenir-los. Estaria bé que aquest diari informés de tant en quan dels atracaments a la nostra vila i si fos possible abans de rebre el vistiplau de l'Ajuntament. Per cert, Margarida, no oblidis que també et pot passar a tú o algú a qui estimes. Si us plau, no possem la ideologia per sobre del sentit comú i de la seguretat de tots.
  • 4
  • 1
Rantamplán
Sembla ser que avui tres "moritos" de l'inepte del senyor alcalde ja han tornat a fer de les seves, aquest cop a Roses-Castellbell. Què dirà ara la xarxa antirumors, que volien ajudar a la mare a portar el bolso perquè li pesava molt? Senyors polítics, la paciència de la gent no és infinita.
En resposta a Rantamplán
Margarida Sant Feliu de Llobregat
2.

Potser la xarxa antirumors no tindria tanta feina si la xarxa escampa rumors no en fes tanta.

  • 6
  • 6
Rantamplán Pipican Olorda
1.

Sembla ser que avui tres "moritos" de l'inepte del senyor alcalde ja han tornat a fer de les seves, aquest cop a Roses-Castellbell. Què dirà ara la xarxa antirumors, que volien ajudar a la mare a portar el bolso perquè li pesava molt? Senyors polítics, la paciència de la gent no és infinita.

  • 12
  • 16

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat