Tots som Sant Feliu es presenta com un projecte "transversal" després d'haver intentat crear una llista única independentista

El candidat a l’alcaldia de la marca de Junts per Catalunya a Sant Feliu, Jaume Manyoses, va exposar els punts principals del programa en un acte que va omplir la Sala Ibèria

La candidatura de Tots som Sant Feliu va presentar divendres els membres de la llista per les eleccions municipals del proper 26 de maig a la Sala Ibèria. Va ser un acte on hi van assistir més de dues-centes persones, que van omplir la sala per escoltar Jaume Manyoses, cap de llista, i els primers números de la candidatura. A més, també hi va intervenir l’actual regidora del PDeCAT, Rosa M. Martí, que tanca la llista de Tots Som Sant Feliu en la posició simbòlica de número 21.

L'alcaldable de Tots Som Sant Feliu, la candidatura hereva del PDeCAT, va parlar del procés de formació de la candidatura i de la voluntat d'haver fet una llista única independentista, que ERC va refusar. Jaume Manyoses va subratllar que la llista vol ser "transversal" i va plantejar algunes propostes del seu programa electoral.

Una candidatura que volia aconseguir una llista única independentista

L'acte de divendres va començar amb la presentació, un per a un, de tots els membres que formen part de la llista de Tots som Sant Feliu, que van pujar a l'escenari des d'on es van fer els parlaments. Tot seguit, es va projectar un vídeo que presentava la candidatura que va donar pas a les diferents intervencions. A més de Jaume Manyoses, van parlar també Núria Carrera, Ricard Sadurní i Montserrat Pla, números 2, 3 i 4 respectivament, i Rosa M. Martí, que va a la posició simbòlica del número 21.

El cap de llista de Tots Som Sant Feliu, Jaume Manyoses, va fer un discurs en què va criticar l'acutal govern, format per ICV-EUiA i el PSC, perquè afirmant que “tenim un ajuntament molt tancat” i “que li costa escoltar”. Pel que fa al procés de formació de la candidatura, va explicar que se’ls va oferir a ERC la formació d’una llista única independentista per les eleccions municipals i que els republicans s’hi van negar. Malgrat això, segons Manyoses, la llista de Tots som Sant Feliu ha intentat ser “transversal, amb totes les sensibilitats de la ciutat” i amb gent "preparada, humil i que escolta", a més de cercar una ciutat “integradora, dinàmica i solidària”.

A més, va presentar un parell de projectes inclosos al seu programa electoral; remodelar la Plaça de la Vila per evitar que rellisqui i traslladar les empreses del polígon de la riera de la Salut al Pla per poder fer habitatges i una entrada al Parc Natural de Collserola al seu lloc.

La "transversalitat ideològica" de la llista de Tots som Sant Feliu

Tant Núria Carrera com Ricard Sadurní, número 2 i 3 de la candidatura, van subratllar la idea que la llista va més enllà del sistema de partits polítics tradicionals. Carrera va insisitir en la idea de “treballar per la ciutat des de baix” i va destacar la "transversalitat ideològica" dels membres de la llista, “un grup de gent que coneix molt la ciutat i que va més enllà d’ideologia política”.

També en aquest sentit, Ricard Sadurní, número 3, va insistir en què la candidatura “no té maquinària de partit” sinó que es basa en el treball de la gent que forma part de la llista i la que se n’ha quedat fora però que simpatitza i ha treballat per fer possible el projecte que, segons Sadurní, és “de baix cap a dalt”.

D'altra banda, Montserrat Pla, número 4, va exposar que Sant Feliu ha d’esdevenir un punt d’atracció per les empreses i que ha de ser un “mirall per a totes les ciutats de Catalunya”. A més, va expressar el seu suport al comerç i va fer un al·legat centrista reclamant protecció social per ajudar al cercle econòmic.

Referències al procés i records per a presos i exiliats

A l'acte també va intervenir l'actual regidora i portaveu del PDeCAT Rosa Maria Martí, que a mode de comiat de la vida política, va agrair el suport de "tota la gent que ha estat al meu costat durant els 12 anys que ha estat políticament activa com a regidora" de Convergència i després del PDeCAT a l'Ajuntament de Sant Feliu, tant quan va formar part de governs com en l’oposició. Una de les persones a qui Martí va agraïr el suport és a Manel Carrion, amb qui han estat regidors junts durant els últims vuit anys. Carrion, actualment regidor del PDeCAT, no forma part de la candidatura de Tots som Sant Feliu.

Tant Rosa M. Martí com Jaume Manyoses van fer diverses referències al procés independentista. Un llaç groc gran presidia l'escenari i Martí va afirmar que "puc dir que tinc amics a la presó". Manyoses va començar també el seu discurs demanant un record per a presos i exiliats. A més, el cap de llista de Tots som Sant Feliu va retreure a l'equip de govern de "no haver-se compromet amb el procés".

Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

FOTOS: Marc Rius

Comentaris

Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
2.
Bon dia,

Sabem si la Sra. Martí i Jodar o el Sr. Manyoses van donar explicacions a la seva entregada parròquia respecte a les escandaloses declaracions de la primera a Fet A Sant Feliu (juliol 2017) ?

Com a recordatori, els hi copio aquí les preguntes i respostes de la vergonya:

-

"Quines coses que no us agradaven d'ICV ara sí que es fan?
Temes d'estructura interna de l'Ajuntament. Hi ha moltíssimes coses en l'organització que no ens agraden: la manera com s'organitzen internament els departaments, qui es posa al capdavant, de quina manera es tria el personal... Nosaltres vam aturar algunes coses però ara estan fent el que volen. És una manera d'actuar d'ICV, que molta gent en diu clientelisme, que no ens ha agradat mai.

I des de l'oposició no ho podeu fiscalitzar?
Són temes que se solen resoldre amb un concurs públic que algú ha guanyat. El problema és que les bases són poc objectives o que el criteri d'avaluació d'una entrevista és subjectiu, i davant d'això poc hi pots fer.

Això ha passat en aquests dos anys?
Sí. Però no ho podem denunciar perquè està fet de manera veladament correcta. I no només ha passat en aquesta legislatura, també ens van 'colar' algun gol quan governàvem junts.

I no ho podíeu haver evitat?
Estant a govern, ho denuncies internament, perquè no cal que sigui una informació que traspassi a la resta del poble. Però no te'n surts perquè hi ha un concurs fet, amb tres fases d'examen. Una és més objectiva i les altres dues no ho són tant. Fent una entrevista algú pot aconseguir els punts desitjats. És un criteri subjectiu, però davant d'això no pots dir-hi gran cosa. És a dir que no es busca el millor sinó qui més t'interessa. I si són càrrecs de confiança no passa res, però de vegades ha passat en punts estratègics de l'estructura"

-

Salutacions cordials,
Dani
  • 11
  • 6
Alfredo
1.

Apasionante lo transversal que se vuelve todo cristo cuando hay elecciones.

Cuando pasan regresa el circo: que si España ens roba, que si el lazo amarillo es nazismo...

Que monus tots plegats :)

  • 10
  • 9

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat