Sant Feliu en Comú Podem reivindica l'experiència de govern i la suma de cares noves per afrontar els reptes del proper mandat

La candidatura encapçalada per Lídia Muñoz es presenta en un acte festiu a l'Auditori del Palau Falguera, on van intervenir les trenta persones que formen part de la llista dels 'comuns'

La candidatura de Sant Feliu en Comú Podem es va presentar dissabte en un acte llarg i festiu a l'Auditori del Palau Falguera, que van omplir més de 200 persones, en què es respirava alegria i certa eufòria. La presentació va tenir un marcat protagonisme coral, amb les intervencions de totes les persones que formen part de la llista, explicant per què formen part de la candidatura, a més d'actuacions musicals de ball, música i poesia. L'acte va començar vint minuts més tard de l'hora anunciada i es va allargar durant prop de dues hores i quarts, fins a pràcticament dos quarts de nou del vespre.

La candidata, Lídia Muñoz, va fer un discurs en què va reivindicar l'experiència del govern i la suma de cares noves amb la marca Sant Feliu en Comú Podem a l'hora d'afrontar el repte del soterrament i l'habitatge de cara al proper mandat.

Jordi San José passa el relleu a Lídia Muñoz i ressalta la seva "sensibilitat, capacitat i voluntat"

L'acte es va obrir amb la cançó Common People de Pulp, i al seu ritme van anar pujat a l'escenari tots els membres de la candidatura. Rebuts amb aplaudiments, van baixar de seguida per donar pas al vídeo de presentació de Lídia Muñoz com a candidata i al lema "en bones mans", que va ser present també durant tot l'acte, tant en els parlaments, com amb l'eslògan que presidia la pantalla de l'escenari.

El primer en parlar va ser l'alcalde, Jordi San José, que es retira de la primera línia política i tanca de manera simbòlica la candidatura. San José va parlar de passat i present, recordant "dos grans acords" del principi i el final de la seva etapa: "la municipalització de les escoles bressol i ara la construcció d'habitatge protegit amb serveis per a gent gran a Mas Lluí". A més, va subratllar que entrar en política "és per millorar les condicions de vida de la gent al costat de la gent" i va afirmar que ho havia après de Cesc Baltasar i Angel Merino, els seus predecessors com a alcaldes de la ciutat.

FOTO: Marc Rius

San José també va parlar de futur, assegurant que deixa l'alcaldia "en bones mans" i assegurant que Lídia Muñoz té les qualitats que considera que s'han de tenir per liderar un projecte: "sensibilitat, capacitat i voluntat" i també va lloar la seva "capacitat d'escoltar, enraonar, convèncer i sumar".

San José va insistir que "hem de posar l'Ajuntament al servei de la millora de les condicions de la classe treballadora i fer que cap barri sigui menys que ningú". En la seva explicació de com ha de ser un alcalde, va apuntar que "no podem tenir candidats que només els coneixin a casa seva i a pocs metres de la Plaça de la Vila", a més de "saber moure's en àmbits cada cop més importants com el metropolità" i "tenir capacitat per liderar el soterrament i l'habitatge."

Lídia Muñoz reivindica l'experiència del govern i la suma de cares noves per afrontar el repte del soterrament i l'habitatge

Una Lídia Muñoz emocionada va començar la seva intervenció definint el moment "molt il·lusionant" i va agraïr "l'energia" de tota la candidatura. La cap de llista va subratllar l'experiència del partit davant dels reptes del proper mandat: "vivim un moment determinant pel present i futur de la ciutat i només Sant Feliu en Comú Podem reunim condicions, energia i el saber necessaris per avançar cap a una ciutat més justa socialment, més verda, més sostenible, més feminista i més equilibrada". Reforçant la idea del lema de la campanya, Lídia Muñoz va remarcar que "volem transmetre que Sant Feliu està i estarà en bones mans de gent honesta, comuna, senzilla" i va destacar diferents qualitats i característiques de la trentena de persones que formen part de la candidatura.

Alhora, Muñoz va reivindicar que l'evolució d'Iniciativa a l'actual marca de Sant Feliu en Comú Podem "s'ha traslladat en una suma i una llista amb moltes cares noves, a més de regidors de l'actual consistori, gent de tots barris i de diversos col·lectius, que representen una ciutat plural i diversa com és la santfeliuenca".

FOTO: cedida per Sant Feliu en Comú Podem

L'alcaldable també va parlar de dos grans temes que marcaran aquesta campanya: soterrament i habitatge. D'una banda, va defensar "haver aconseguit el soterrament i no a qualsevol preu". La candidata de Sant Feliu en Comú va valorar "haver-lo aconseguit de manera unitària" però també va treure pit per "recordar que sempre hem estat nosaltres que hem defensant fins al final que l'Ajuntament no podia pagar un 25% de l'obra ni fer-hi pisos de 14 plantes".

Pel que fa a habitatge, va ressaltar "el compromís de fer habitatge social i a iniciar la construcció d'un parc d'habitatge públic de lloguer". En aquest punt, va aprofitar per llençar un dard als contricants polítics afirmant que "el 2011, el govern de Vázquez, Alegre i Borrell (aleshores tots tres al PSC i ara com a caps de llista de VSF, Cs i PSC respectivament) va requalificar zones verdes per fer-hi habitatge privat i van destinar sòl públic per fer-hi oficines i hotels, just el contrari del que nosaltres defensem". Muñoz va reivindicar l'habitatge públic i va recordar que "no ha estat fàcil i fins i tot ERC va votar en contra d'un canvi en un acord de ple", fent referència a la primera votació sobre la requalifiació de sòl públic per fer-hi habitatge social, en què l'oposició en bloc va votar en contra.

Tot i que sense proposar mesures concretes, també va defensar la lluita contra la segregació escolar, el feminisme "per posar les cures i les persones al centre de la política" i la lluita contra el canvi climàtic amb "reptes ambicions en gestió de residus.

Més reivindicacions: cultura, feminisme, lluita i educació

Pel que fa a les intervencions de les primeres persones que formen part de la llista, Manel Martínez, número 2, va remarcar el pes de la cultura com a "eix central dels governs del PSUC i ICV" i el "model de ciutat cohesionada".

FOTO: Marc Rius

La número 3, Loren Rider, va defensar el projecte feminista que "tenyirà de lila el soterrament, la promoció econòmica o la interculturalitat" i va agraïr a les "dones invisibles que heu fet possible perquè avui siguem aquí".

Manuel Leiva, número 4, va definir Sant Feliu en Comú Podem com "un projecte d'amor per aquesta ciutat" i va fer un discurs de to reinvindicatiu, apel·lant a "lluitar a carrers, places, en i per l'escola pública, en xarxes socials, al barri i a la feina". I la número 5 de la candidatura, Mireia Aldana, va reivindicar la feina feta en àmbits socials, com "la tarifació social, l'atenció domiciliària a la gent gran o la primera aula per a infants amb discapacitat severa" i el fet de ser "ciutat acollidora de persones que venen d'altres indrets del món".

Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

Comentaris

Valeria.M. Sant felliu de llobregat
3.
Lo que.existe en la plaza Frances Macia...son 4 personas que no representan a todos lo vecinos...que les encantaria tener un parque privado...pero lamentablemente para ellos es publico..y los disfrutan muchoa vecinos y familia de San Felliu...solo.basta con pasar una tarde y verlo.....a los comercios solo se les ha quitado capacidad para trabajar año año...sin contar el acoso que sufren por parye de estas personas...que se dedican a llamar a la policia..porque les molesta una silla 2 cm fuera de la marca....una pena que no se les sepa poner freno a personas intolerantes y amargadas.....que no saben vivir en comunidad
  • 0
  • 0
Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
2.
Bon dia,

Ciertamente, en la Plaça Francesc Macià no hemos visto de En Comú (antes ICV) nada de lo que predican sus primeras espadas. Ni amor, ni respeto, ni consensos, ni mucho menos “buenas manos”. Lo de “capacitat d'escoltar, enraonar, convèncer i sumar”, me aventuro a suponer, se pensó como guiño a los catadores de humor chanante.

En todo caso, la herencia del actual alcalde saliente en la Plaça es evidente: choteo del proceso participativo (con sucesivos pases por el forro del resultado de la votación); imposición de proyecto; amparo y premio a aquellos que amenazan con impunidad a los residentes; ninguneo de las víctimas (por mucho que éstas sigan los procedimientos legales requeridos); y, como traca final, una aberrante e innecesaria estructura faraónica cuyo único objetivo es favorecer los intereses de los negocios particulares en detrimento de la seguridad.

Y todo esto servido, tal y como apuntaba el comentario precedente, por sujetos que parecen no conocer otro beneficio (ni ambición) que perpetuarse en la cosa pública, convirtiendo el Ayuntamiento de todos en un cortijo.

Saludos cordiales,
Dani
  • 20
  • 7
Curiositat
1.

La hereva del SanJose, Lidia Muñoz, a part de la política, ha fet alguna cosa diferent a mamar de la teta pública (política, asociacions subvencionades a tope, etc)?

Curiositat eh... que no s'hiperventili la parròquia.

  • 28
  • 11

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat