La fiscalia demana quatre anys de presó a un membre de Democracia Nacional per una agressió racista a Sant Feliu

També demanen dos anys per delictes d'amenaces tant a l'acusat com a una noia que l'acompanyava. Els fets van passar el juliol del 2017

La fiscalia demana quatre anys de presó per a un integrant de la branca jove de Democracia Nacional per una agressió racista a Sant Feliu l'estiu de fa dos anys, segons ha publicat l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Els fets van passar el 2 de juliol al barri de Can Calders, quan dues persones estaven enganxant cartells de la manifestació contra la mesquita que es volia ubicar al barri.

Segons el relat del fiscal que recull l'ACN, l'acusat i una noia que l'acompanyava, tots dos membres del partit d'ultradreta Democracia Nacional, dos nens d'origen marroquí es van aturar a llegir els cartells i els acusats van insultar i amençar pel fet de considerar-los musulmans. Els menors van marxar fins on hi havia els seus pares, els dos acusats els van perseguir i un d'ells va donar un cop de puny al pare dels nens. Mossos d’Esquadra, requerits per la família de l’agredit, van interceptar els dos acusats i els van prendre la navalla.

Fiscalia demana quatre anys de preso per l'agressió i dos per amenaces

El fiscal considera que els fets constitueixen un delicte de lesions amb instrument perillós i sis delictes d'amenaces, amb agreujant de comissió per motius discriminatoris per raó de nació i religió. Demana quatre anys de presó per l'agressió i dos anys més per les amenaces, aquesta última petició tant per l'home com per la dona.

Segons recull l'ACN, el fiscal descriu en el seu escrit que Democracia Nacional és una formació política d'extrema dreta creada el 1995, resultat de la fusió dels grups Juntas Españolas, Frente Nacional Español, Círculo Español de Amigos de Europa, Bases Autónomas i Vanguardia Nacional Revolucionaria.

També explica que dins d’aquesta formació s’hi engloba Democracia Nacional Joven, de la qual, afirma el fiscal, formen part els dos acusats. Per explicitar la ideologia d’extrema dreta dels joves, el ministeri públic descriu que el noi porta una esvàstica tatuada al pit, el rostre d’Adolf Hitler al braç dret, un altre escut esvàstic al colze dret i la paraula nazi als dits de la mà esquerra, entre d’altres. La noia, afegeix el fiscal, porta tatuada al braç dret una creu amb un casc militar i un fusell amb les paraules honor y gloria división azul i a l’esquena una àguila amb una esvàstica, entre d’altres.

Agressió prèvia a una manifestació de Democracia Nacional a Sant Feliu

L'agressió es va produïr pocs dies abans de la manifestació que es va fer a Sant Feliu, el juliol del 2017, convocada per veïns i Democracia Nacional, en contra de la ubicació del centre de culte musulmà que es vol ubicar a Can Calders. La manifestació va rebre la resposta d'una contramanifestació antifeixista i hi va haver un fort deplegament policial. Paral·lelament, la Plataforma Antiracista i Antifeixista de Sant Feliu va impulsar un manifest contra el racisme que van signar prop de set-centes persones i entitats.

El centre de culte musulmà va obrir portes finalment al nou local ubicat a Can Calders el mes de gener d'aquest any, en una inauguració festiva amb jornada de portes obertes on va assistir la ciutadania i represnetants polítics de diversos partits.

Comentaris

terra i llibertat sant feliu de llobregat
1.

I podem afegir això :
https://www.ccma.cat/324/lobservatori-contra-lhomofobia-condemna-un-atac-contra-el-vehicle-dun-activista-lgtbi/noticia/2920766/
Mentrestant els hi anem deixant llocs a on fer propaganda del seu discurs racista com per exemple a la Fira.

  • 12
  • 5

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat