El PSC presenta la seva candidatura amb una demostració de força

La sala d’actes de les Tovalloles es va omplir en un acte amb el diputat José Zaragoza com a convidat i la participació de la Plataforma de Suport a Lourdes Borrell

L’agrupació del PSC de Sant Feliu va presentar ahir dimecres la seva llista per a concórrer el dia 26 de maig a les eleccions municipals amb Lourdes Borrell com a cap de llista. Va ser un acte en què el PSC va fer una exhibició de força, omplint la sala d'actes de les Tovalloles, que fins i tot va quedar petita, amb una de les figures més destacades del PSC com a convidat, José Zaragoza, diputat al Congrés dels Diputats, amb la participació d'una plataforma de suport a Lourdes Borrell que compta amb 300 signatures ciutadanes i amb un discurs que posava el focus en fer bandera de la gestió socialista en aquest mandat.

L'alcaldable del PSC, Lourdes Borrell, va fer gala del paper dels socialistes al govern dels últims quatre anys, on han estat en coalició amb ICV-EUiA. Va recordar especialment la gestió de l'IBI, que havia estat de batalla en el mandat anterior. En el seu discurs, també va assegurar que "el PSC és garantia que el "procés" no entrarà a l'Ajuntament".

Lourdes Borrell es posa mèrits a la gestió municipal i adverteix l'independentisme

La candidata a l’alcaldia, Lourdes Borrell, va posar a sobre de la taula la feina feta aquest quatre anys des del govern municipal i va destacar-ne "el retorn d’1,3 milions d’euros de la pujada de l’IBI que va ser anul·lada pels tribunals". L'IBI va ser el cavall de batalla del PSC en l'anterior campanya de les eleccions municipals i el tema es va resoldre, després de la sentència a favor dels socialistes, amb un acord el juliol del 2016 amb l'equip de govern, Veïns per Sant Feliu i PP. Des de llavors, l'IBI ha deixat de ser polèmica a Sant Feliu.

Borrell també va treure pit de la consecució del soterrament de les vies del tren que, segons la candidata socialista, ha estat "gràcies al govern de Pedro Sánchez". Per al futur, l'alcaldable del PSC va afirmar que "l’IBI no pujarà durant el pròxim mandat" i que els socialistes volen "una ciutat ordenada i amb més neteja" i que la ciutat ha de permetre a la seva gent "construir-hi un projecte de vida".

Dins de les seves propostes per als propers quatre anys també va plantejar "ajudes per a rehabilitar habitatges per adaptar-los, la construcció de pisos tutelats per a la gent gran, un augment de lloguers socials i assequibles i el control de les obres del soterrament". A més, en clau nacional, va destacar que "el PSC és la garantia que el procés no entrarà a l’Ajuntament" i en aquest sentit va recalcar que "el PSC no és independentista".

José Zaragoza: “Hi ha qui vol fer dels ajuntaments una trinxera del conflicte"

El diputat José Zaragoza va començar parlant de l’essència de la política, que “és la capacitat de transformar la societat” i va continuar amb un relat sobre l’últim any polític a nivell nacional i estatal, posant en valor "la consecució del govern espanyol per Pedro Sánchez i la victòria a les urnes del 28 d’abril passat".

A més, va afirmar que el canvi al govern espanyol ha suposat "el desbloqueig del conflicte a Catalunya" i que els socialistes volen "solventar el conflicte amb més diàleg" i que mentre no arribi aquesta solució "no s'hi val el bloqueig i l’immobilisme sinó que cal avançar en els aspectes en què s’està d’acord". Ja en clau municipalista, Zaragoza va afirmar que “hi ha qui vol fer dels ajuntaments una trinxera del conflicte, els socialistes pensem en els ciutadans de Sant Feliu”.

300 suports del teixit associatiu a Lourdes Borrell

Tot seguit, van parlar els portveus de la Plataforma de Suport a la Lourdes, Montse Martí i José Manuel Colmenero, que van explicar la iniciativa que compta amb més de 300 suports a la Lourdes de ciutadans de Sant Feliu, tant de gent de diverses sensibilitats anònima com reconeguda del món esportiu, cultural i associatiu de la ciutat.

El manifest de la plataforma defensa "la necessitat de millorar serveis públics, d’avançar en la creació d’ocupació i de posar la cultura al centre de la política".

Després de les intervencions de José Zaragoza i Lourdes Borrell, la mateixa candidata va ser qui va presentar tots els membres que composen la candidatura i els va fer pujar a l'escenari. Podeu consultar la galeria d'imatges de l'acte aquí.

Comentaris

Ironia
1.

Quantes cares noves i gent jove!

  • 8
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat