L'Exposició Nacional de Roses transformarà les façanes una dotzena d'edificis emblemàtics

Serà una de les novetats de les Festes de Primavera, que inclou també la 40a Fira Comercial i Industrial. La inauguració la farà el president de la Generalitat, Quim Torra, i el pregó serà a càrrec de l'artista Marta Juvanteny

Sant Feliu es prepara per viure un cap de setmana intens amb les Festes de Primavera i la 61a Exposició Nacional de Roses, la 40a Fira Comercial i Industrial i un munt de propostes culturals, esportives i gastronòmiques. El tret de sortida serà a les 18.30h amb el pregó de les festes, que farà l'artista santfeliuenca Marta Juvanteny, divendres a les 18.30 h, a la Sala Ibèria. Més tard, a les 20 h, el president de la Generalitat, Quim Torra, inaugurarà a la 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat i la 61a Exposició Nacional de Roses.

15.000 roses a l'Exposició i 12 edificis decorats

Més de 15.000 roses de més de 300 varietats diferents ompliran Sant Feliu en la 61a Exposició Nacional de Roses, organitzada per l'Ajuntament i l'Associació Amics de les Roses, que s'ubicarà al Palau Falguera, tant a les estances interiors com a terrasses i jardins. La novetat d'aquest any és que les façanes de dotze edificis emblemàtics de la ciutat estaran decorades amb roses, a partir de composicions florals fetes per jardiners, que faran servir més de 5.000 roses.

Els edificis que es decoraran seran l'Ajuntament, la Torre de l'Església, el Centre Parroquial, la Sala Ibèria, l'edifici del Dr Martí, La Unió Coral, el Casal de la Gent Gran, l'Ateneu, Can Ricart, CineBaix, el Casino i el MErcat Municipal.

L'artista Marta Juvanteny farà el pregó de les Festes de Primavera

Les Festes de Primavera arrenquen amb el pregó, que aquest any es farà a la Sala Ibèria a les 18.30h i anirà a càrrec de l'artista plàstica santfeliuenca, Marta Juvanteny. Gran part de la seva obra es basa en el refugi en un temps abduït on el trànsit i moviment mental es sotmet a la confusió entre realitat i miratge, o realitat i ficció. Actualment Marta Juvanteny busca reflexionar sobre el consum narcòtic de les pantalles digitals.

L'artista també és l'autora del regal institucional d'aquest any, que va presentar per Sant Jordi en un acte a la Sala de plens de l'Ajuntament. Després del pregó, a les 20h el president de la Generalitat, Quim Torra, inaugurarà la 40a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat i la 61a Exposició Nacional de Roses, per on farà un recorregut.

Un munt de coses per fer a l'Exposició de Roses i al Roserar

L'Exposició obrirà portes divendres a les 20h i es podrà visitar fins les 21h. Dissabte i diumenge l'horari serà de 10h a 21h. Durant tots dos dies es faran conferències, demostracions d'art floral i tallers de roses per a infants i adults. També se celebraran concursos de roses, com el de la més perfumada o el de millors roses en miniatura, entre d'altres. També es farà la Cuina de les Roses, demostracions gastronòmiques amb receptes de cuina amb roses i flors, que es faran a la terrassa de la capella del Palau Falguera.

Més enllà del recinte de l'exposició, un altre dels indrets imprescindibles durant el cap de setmana és el parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases. Es faran visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb 20.000 rosers i més de 400 varietats de rosers i un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l'entrada de l'Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, dissabte i diumenge, en horaris d'11 a 13 i de 17 a 20 h.

40 anys de la Fira

Aquest any la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat arriba a la 40a edició i s'ubicarà de nou entre els carrers del centre de la ciutat i la carretera Laureà Miró, on hi haurà parades d'entitats, artesania, comerç local o alimentació. 

Per commemorar el 40è aniversari de la fira, hi haurà una exposició a l'aire lliure amb cartells, retalls de premsa i fotografies: s'ubicarà al c/ Laureà Miró, entre c/ Pou de Sant Pere i c/ Joan Batllori. I un any més, al tram comprès entre els carrers de Pou de Sant Pere i Josep M. de Molina, s'insal·larà Tendències Street, on comerços santfeliuencs faran demostracions i degustacions dels seus productes.

Un altre dels espais serà la Fira Verda, que s'ubicarà al passeig Nadal i a l'espai de la Fundació Agrícola de Sant Feliu, amb espais que mostraran dedicats al medi ambient, amb exposicions, tallers i assessorament per fer un Sant Feliu més sostenible.

 

L'estand institucional de la Plaça de la Vila es torna a dedicar aquest any al soterrament, amb informació sobre el projecte constructiu, les obres i el procés per a l'urbanització de l'espai que s'alliberi després del soterrament.

Folklore tradicional, activitats infantils i correfoc

La plaça de l'Estació serà un altre dels espais potent de les Festes de Primavera, on s'ubicaran les colles de la ciutat. Divendres a les 20.45h hi actuaran els Castellers i a les 23h es farà el Bingo de la Mula.  Dissabte hi actuaran els Bastoners a les 12h i els Gegants a les 13h. Diumenge a les 12h s'hi farà una trobada castellera i a les 18h actuarà l'Esbart. A més, dissabte al matí es farà la tradicional gimcana de la Rosa.

Una de les activitats destacades serà el correfoc infantil, dissabte al vespre, adreçat a infants, a partir de les 20h a la Plaça de l’Estació, amb la participació de totes les colles de la ciutat.

Música per a tots els gustos

El ButifarraSound, organtizat pel Cau, celebrarà dissabte la seva quinzena edició a la Plaça Lluís Companys, amb concerts d'Hotel Cochambre, Seikos, The Dance Crashers, Public Mayor i Xiula.

D'altra banda, l'espai El Tast, gestionat per l'entitat Posa-me'n un, amplia la Mostra de vins, caves i gastronomia que s'instal·la un any més a l'aparcament del Casal de la Gent Gran, on es podrà menjar i beure, acompanyats d'actuacions musicals.

Podeu consultar el programa complet de les Festes de Primavera a l'agenda de Fetasantfeliu o a l'arxiu adjunt.

FOTOS: Marc Rius

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat