Festes de Primavera: una festa major de maig amb les roses de protagonistes

Les roses han sortit per segon any consecutiu del recinte de l'Exposició i han posat color a una dotzena d'edificis emblemàtics. El bon temps ha fet que la ciutadania sortís al carrer durant un cap de setmana molt intens

Les Festes de Primavera es consoliden cada cop més com una festa major de primavera, amb alta participació de la ciutadania a totes les activitats que es fan durant el segon cap de setmana de maig. El bon temps que ha fet aquest cap de setmana -només va ploure divendres al vespre i poca estona- ha estat clau perquè la ciutadania sortís a disfrutar de l'ampli programa d'activitats. Tant de dia com de nit, els carrers del centre de Sant Feliu s'han omplert de gent que ha passejat per la Fira i ha participat en activitats familiars, de folklore tradicional, gastronòmiques o musicals. "La participació ha estat espectacular", destaca el regidor de Cultura, Manel Martínez.

Una festa on les roses són l'element central, i ja no només per l'Exposició de Roses sinó que per segon any consecutiu s'han expandit més enllà del recinte. Les façanes de dotze edificis de la ciutat s'han decorat amb roses, a partir de composicions florals fetes per jardiners, cosa que ha donat més força a l'element de la rosa com a protagonista de les Festes de Primavera. El regidor de Cultura, Manel Martínez, fa una valoració positiva de la iniciativa: "hem rebut comentaris positius d'aquesta idea que les roses i l'exposició hagin sortit al carrer, és una aposta a mantenir".

Creix el públic a l'Exposició Nacional de Roses

Unes 25.000 persones han visitat l'Exposició Nacional de Roses, organtizada per l'Associació Amics de les Roses, conjuntament amb l'Ajuntament. Una xifra més alta que la dels últims anys, que evidencia l'èxit d'una mostra que reinventa espais cada any i que es completa amb visites al Roserar, al qual també es podia accedir amb trenet des del mateix Palau Falguera, una altra proposta que ha funcionat molt bé. "En alguns moments, hi havia cues per accedir al recinte, fins i tot a última hora de diumenge", destaca Manel Martínez. El regidor també apunta que el públic seguia tant l'interior de l'exposició com els muntatges exteriors.

La Fira estava aquest any d'aniversari: celebrava 40 anys, que es podien repassar a l'exposició a l'aire lliure que commemorava amb cartells, retalls de premsa i fotografies les quatre dècades de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. La fira cada any es manté més en segon pla que les roses però alhora no perd visitants, que durant tot el cap de setmana van passejar pels carrers del centre. Un dels espais que en els últims anys es manté és el Tendències Street, a la carretera Laureà Miró, on diumenge es va fer el reconeixement a la trajectòria del comerç de la ciutat a les botigues de roba Imma Ribas i Migogar Moda Home i Dona.

L'estand institucional de la Plaça de la Vila estava dedicat al soterrament: una via plena de flors simbolitzava el comiat a la via del tren de Sant Feliu i alhora es va convertir en una atracció infantil, en què els infants podien pujar i fer-hi voltes. També hi havia estands i punts d'informació i una maqueta sobre el futur de la ciutat després del soterrament, tot i que no era aclaridora del tot.

D'altra banda, les activitats infantils que es feien a l'Exposició, les organitzades per les colles o el Firajoc també han tingut molt bona resposta. Un dels èxits indiscutibles és el correfoc infantil que cada any concentra centenars de persones en el recorregut. D'altra banda, les actuacions de castellers, gegants, bastoners i l'Esbart continuen aplegant públic de la ciutat, així com el XXXV Festival de Flamenc Ciutat de les Roses, on van assistir unes 400 persones.

Música i gastronomia, un binomi d'èxit: del ButifarraSound al Tast

La quinzena edició del ButifarraSound va reunir, segons l'Ajuntament, unes 6.500 persones al llarg de tota la jornada. Manel Martínez, regidor de Seguretat Ciutadana, explica que “intentàvem mantenir l'aforament de la plaça en 2.500 persones, cosa que va fer que en algun moment es restringís l'accés per motius de seguretat”. Durant onze hores, la Plaça Lluís Companys es va convertir en escenari de grups locals com Seikos, Public Mayor i Guaiana, a més d'Hotel Cochambre i The Dance Crashers, o els Xiula que van fer la proposta infantil a la tarda.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, el regidor Manel Martínez apunta que "no hi ha hagut incidències importants, a banda d'alguna queixa per molèsties de soroll al voltant de la Plaça 8 de març" i destaca que "en els últims anys s'ha aconseguit evitar concentracions molt altes de gent fent 'botellón'.

Música i gastronomia són dues de les propostes que més atrapen el públic i ho certifica que tant el Tast, com les food trucks o els bars del centre de la ciutat van estar plens durant tots tres dies de Fira. L'espai del Tast, ubicat a l'aparcament del Casal de la Gent Gran, consolida un any més la seva proposta, en què es poden tastar vins de diferents cellers alhora que es pot fer un mos i escoltar música en directe.

Una Fira marcada per la campanya electoral

El pregó d'inici de festes va ser a càrrec de l'artista santfeliuenca Marta Juvanteny, que va fer un discurs amb tocs poètics i artístics on va explicar què representa per ella Sant Feliu, afirmant que “som tots i és com un bosc, un ecosistema complex i ric, en certa manera no hi ha cap arbre que sigui representatiu o universal".

El cap de setmana de les Festes de Primavera ha coincidit amb l'inici de la campanya per a les eleccions municipals i europees i això ha fet que diverses personalitats polítiques visitessin Sant Feliu durant el cap de setmana. El president de la Generalitat, Quim Torra, va ser el convidat d'honor de la inauguració de les Festes de Primavera. Va fer un breu discurs abans del pregó, a la Sala Ibèria, i després va fer un recorregut per la Plaça de la Vila fins a l'Exposició Nacional de Roses, que també va inaugurar. No va ser l'únic polític que va visitar Sant Feliu durant les Festes de Primavera: també ho van fer diumenge la ministra del PSC Meritxell Batet, el diputat del Parlament Europeu i candidat dels 'comuns' a les europees Ernest Urtasun i el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández.

Coincidint amb la campanya, Fetasantfeliu va engegar el concurs 'Vés a la porra', la porra organtizada per Fetasantfeliu per a les eleccions municipals. Durant dissabte i diumenge hi van participar de manera presencial més d'un centenar de persones: podeu consultar els resultats de les porres presencials aquí i fins el 25 de maig també podeu dir la vostra online. Anirem actualitzant els resultats periòdicament al blog especial de Fetasantfeliu per les eleccions municipals.

FOTOS: Marc Rius.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat