Debat electoral: dimecres 22 a la Sala Ibèria

Fetasantfeliu i Ràdio Sant Feliu organtizen un debat polític obert al públic que es podrà seguir també per streaming

ACTUALITZACIÓ. Fetasantfeliu i Ràdio Sant Feliu organitzen conjuntament un debat polític pel dimecres 22 de maig a la Sala Ibèria. El debat vol servir per posar sobre la taula diferents qüestions que marcaran la política municipal per als propers quatre anys i quines són les propostes dels diferents partits en diversos àmbits. 

Al debat hi participaran Lídia Muñoz, candidata de Sant Feliu en Comú Podem; Lourdes Borrell, candidata del PSC; Oriol Bossa, candidat d'ERC; Xavier Alegre, candidat de Ciutadans; Jaume Manyoses, candidat de Tots Som Sant Feliu; Juan Antonio Vázquez, candidat de Veïns per Sant Feliu i Elisabet Ortega, candidata del PP.

Fem Poble no participarà al debat

Ara, però, Luis Serrano quedarà fora del debat segons el que ha resolt la Junta Electoral de Zona, després que Ciutadans denunciés divendres passat la presència de Fem Poble al debat electoral. Ciutadans ha interposat la denúncia al fet d'haver convidat Fem Poble, malgrat actualment aquesta formació política no té representació municipal. Luis Serrano és actualment regidor no adscrit a l'Ajuntament i Fem Poble és un partit nou creat la passada tardor.

La decisió de convidar aquests vuit representants polítics era un acord entre els dos mitjans de comunicació organitzadors del debat, Fetasantfeliu i Ràdio Sant Feliu, i així s'havia informat en una reunió amb el diferents representants dels partits el passat 30 d'abril. En aquella reunió, tots els representants polítics van acceptar els criteris adoptats, inclòs Ciutadans, que fins aquest divendres no havia expressat el seu rebuig al format del debat. Fem Poble va presentar recurs dilluns a la tarda i de moment la Junta Electoral de Zona no s'ha pronunciat.

Estructura i funcionament

El debat el moderaran les periodistes Eva Murgui i Carme Verdoy i serà un acte obert al públic. A més, també es podrà seguir per streaming a través de Fetasantfeliu i Ràdio Sant Feliu, a més de fer el seguiment per Twitter.

L'estructura serà en dos grans blocs: un primer dedicat al "Sant Feliu 2030", centrat en temes com soterrament, urbanisme o via pública, i un segon sobre "La gent de Sant Feliu", per parlar de temes més socials. El públic també podrà fer preguntes en les diferents butlletes que es repartiran durant el debat o a través de Twitter amb l'etiqueta #debatSF. Cada candidat disposarà del mateix temps per a intervenir.

A més d'aquests grans blocs, per trencar el gel el debat s'obrirà amb una pregunta del "candidat invisible": cadascú haurà de respondre una pregunta que haurà preparat prèviament un altre dels candidats. A la part final hi haurà una pregunta sobre pactes i el debat es tancarà amb el minut d'or.

Comentaris

Ciudadana de Sant Feliu
Se publica en el diario, que la Formación Fem Poble asistirá al debate y a última hora se veta a FemPoble y a Vox.
Eso no es democrático ni plural ademas la ciudadanía tiene derecho a saber que partidos se presentan a las elecciones.
Y si ponemos la excusa de que no tienen representación en el ayuntamiento, por la misma regla de tres hay mínimo dos fuerzas politicas que fueron al debate que tampoco la tienen.
En resposta a Ciudadana de Sant Feliu
Ciutadà de Sant Feliu de Llobregat Sant Feliu de Llobregat
10.

Totalment en descord!
Si no tenen representació a l'ajuntament...
Si volguessin informació, doncs podrien haver-se informat a les pardetes que fan..

  • 3
  • 1
Ciudadana de Sant Feliu Sant Feliu de Llobregat
9.

Se publica en el diario, que la Formación Fem Poble asistirá al debate y a última hora se veta a FemPoble y a Vox.
Eso no es democrático ni plural ademas la ciudadanía tiene derecho a saber que partidos se presentan a las elecciones.
Y si ponemos la excusa de que no tienen representación en el ayuntamiento, por la misma regla de tres hay mínimo dos fuerzas politicas que fueron al debate que tampoco la tienen.

  • 10
  • 10
Marcial Martin Caballero SAN FELIU DE LLOBREGAT
8.
Como podemos dar crédito los ciudadanos de San Feliu a un debate previo a las elecciones municipales que como todos sabemos se celebraran el día 26 de mayo. Si este ya viene precedido por una falta total de respeto a la democracia, ¿tanto cuesta en nuestra ciudad, entender, por aquellos que tienen la obligación de preservar la democracia y los derechos que le son solidarios, en beneficio de la ciudadanía? Ser generosos en sus actitudes y predisposición, ¡!ese es el trato!
Creo y estoy convencido, de que todo aquello que nos van a decir y explicar, por su propia elocución o, a preguntas realizadas por el público asistente, estos…. los candidatos/as de los diferentes partidos que estarán presentes en el debate(a excepción de algunos). Ya está todo tasado
Los partidos, llamemos clásicos…..todo aquello que nos van a transmitir, decir y comentar, la gran mayoría de sus comentarios, no estará necesariamente adornado por todo aquello que represente las necesidades tangibles, y digo tangibles… en favor de las necesidades del ciudadano de San Feliu y de la ciudad. Mas lejos de la verdad, pura demagogia y puro teatro.
Ya es habitual, que sus razonamientos partan de una premisa, hay que tener en cuenta que además de políticos, son personas. Y que todos están de una forma u otra ligados a las diferentes direcciones y sede centrales en Barcelona.
La realidad, es que, en ello les va su futuro personal como políticos, no son las necesidades de la población y de sus ciudadanos, lo que en el fondo les interesa, diría que su actitud una vez analizada es la de nadar y guardar la ropa.
Con certeza, son servidores en el bien egoísta y personal, de sus partidos, no enteramente de su ciudad y sus ciudadanos. Razón!!…es muy sencillo, se juegan su futuro personal y profesional, así de claro.
Solicitaría desde estas líneas, que las preguntas realizadas por el público en el debate (como cabe la posibilidad, de que no se puedan realizar todas las preguntas) que estas sean realizadas por periodista sin afinidad política.
  • 5
  • 9
Dr. Grijando Sant Feliu de Llobregat
7.

Qué desagradecidos, encima que os dejan asistir y preguntar, queréis preguntar lo que os venga en gana, si es que os dan la mano y os cogéis el brazo. Las preguntas deberían ser aceptadas bajo notario y con la firma del jefe de estado mayor, y aportar tres gotas de sangre de un dragón de las montañas nubladas y tres pelos de la barba de Sauron.

  • 17
  • 2
Redacció
Hola Dani,

Les preguntes es realitzaran per escrit per facilitar el desenvolupament de l'acte. Així ho vam fer el 2011, el 2013, el 2015, el 2017 i ara de nou. Sabem que perdem la dialèctica, però en canvi podem donar cabuda a més temes. I no, no hi haurà cap càrrec de confiança de l'ajuntament en la tria de preguntes, si véns ho podràs comprovar tu mateix, de debò. Durant la pausa, s'agrupen les preguntes per temes i se n'escullen unes de representatives. Les moderadores de l'acte, periodistes, una de Ràdio Sant Feliu i l'altra de Fet a Sant Feliu, faran la tria seguin criteris professionals. Gràcies per fer-nos arribar el teu parer. Fins dimecres,
En resposta a Redacció
Dani Sant Feliu de Llobregat (Plaça Francesc Macià)
6.
Bon dia,

Gràcies per la resposta.

No obstant, crec que és evident que darrere la explicació hi ha més una excusa ("desenvolupament de l'acte") que una voluntat clara de no tenir por davant un públic adult que pot preguntar obertament.

I fer-ho cara a cara, sense la més mínima intervenció d'uns "criteris professionals" que, donat que un dels mitjans és de titularitat municipal, són dubtosos. Només recordar que encara estem esperant respostes per les pràctiques comunicatives d'aquest equip de govern per l'últim Butlletí, pura propaganda partidista subvencionada amb diners de tots. Em falla la memòria o aquest fet particular va motivar la queixa de la majoria dels partits de la oposició?

Ahir mateix, a la tarda, hi havia un acte de campanya a Plaça Universitat de Barcelona. Cotxes, skaters, persones i gossos van seguir amb el seu trajecte habitual sense interrompre el "desenvolupament de l'acte". Hi havia representants de tots els partits allà. El públic tenia la oportunitat de preguntar obertament. Per què Sant Feliu ha de ser diferent? Quins interessos (i de qui) es volen protegir en detriment de les bones práctiques democràtiques?

Salutacions cordials,
Dani
  • 9
  • 5

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat