La Junta Electoral de Zona resol excloure Fem Poble del debat electoral d'aquest dimecres

Ciutadans va denunciar divendres que no intervingués Luis Serrano perquè no té representació municipal. La Junta electoral els ha donat la raó i avui Fem Poble ha presentat recurs demanant que s'inclogui al debat tots els grups que es presenten

El debat electoral d'aquest dimecres serà finalment un debat a set. Fetasantfeliu i Ràdio Sant Feliu organitzen conjuntament aquest debat, on s'havia convidat Lídia Muñoz, candidata de Sant Feliu en Comú Podem; Lourdes Borrell, candidata del PSC; Oriol Bossa, candidat d'ERC; Xavier Alegre,candidat de Ciutadans; Jaume Manyoses, candidat de Tots Som Sant Feliu; Juan Antonio Vázquez, candidat de Veïns per Sant Feliu; Elisabet Ortega, candidata del PP; i Luis Serrano, de Fem Poble.

Ara, però, Luis Serrano quedarà fora del debat segons el que ha resolt la Junta Electoral de Zona, després que Ciutadans denunciés divendres passat la presència de Fem Poble al debat electoral. Ciutadans ha interposat la denúncia al fet d'haver convidat Fem Poble, malgrat actualment aquesta formació política no té representació municipal. Luis Serrano és actualment regidor no adscrit a l'Ajuntament i Fem Poble és un partit nou creat la passada tardor.

La decisió de convidar aquests vuit representants polítics era un acord entre els dos mitjans de comunicació organitzadors del debat, Fetasantfeliu i Ràdio Sant Feliu, i així s'havia informat en una reunió amb el diferents representants dels partits el passat 30 d'abril. En aquella reunió, tots els representants polítics van acceptar els criteris adoptats, inclòs Ciutadans, que fins aquest divendres no havia expressat el seu rebuig al format del debat.

Davant de la denúncia de Ciutadans, la Junta Electoral de Zona ha resolt avui dilluns que "la cobertura informativa de les candidatures de formacions polítiques que no van concórrer a les anteriors eleccions no podrà ser igual o superior a la dedicada a les que vegin reconeguda la condició de grup polític significatiu". Per això, la junta considera que Fem Poble no pot ser al debat perquè "la presència al debat de formacions polítiques que no compten actualment amb representació a l'Ajuntament junt amb d'altres que sí, vulnera l'article 66 de la LOREG".

Resolució de la Junta Electoral de Zona

Fem Poble presenta recurs 

Davant d'aquesta resolució de la JEZ, Fem Poble ha mogut fitxa i ha recorregut el recurs de la Junta Electoral. En el seu recurs, recorden que en el debat electoral del 2015 en el debat electoral de Ràdio Sant Feliu i Fetasantfeliu es van convidar a coalicions que no tenien representació electoral i apunten que això "crea jurisprudència". Fem Poble també al·lega que En Comú Podem i Tots Som Sant Feliu han canviat de sigles respecte el 2015, així com que CC Veïns era una agrupació d'electors i ara és un partit polític amb el mateix nom però sense representació. També apunten que VOX el 2015 no es va presentar.

Fem Poble considera que davant d'això, només PSC, ERC, Ciutadans i PP podrien participar al debat, perquè mantenen les mateixes sigles, i demanen que "el dia 22 de maig assistim al debat totes les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 2019". Segons ha explicat Luis Serrano, alcaldable de Fem Poble, a Fetasantfeliu, "demanem que tots puguem participar perquè som demòcrates i creiem en la pluralitat de les idees".

Fem Poble ha presentat el recurs aquesta tarda i ara la Junta Electoral de Zona l'està estudiant. De moment, dimecres 22 el debat a la Sala Ibèria serà amb set caps de llista, però caldrà esperar què resol finalment la JEZ per saber el nombre definitiu de participants.

Comentaris

JAJAJJAJA JAJAJAJAJ
1.

JAJAJAJAJAJAJAJAJAJA

  • 3
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat