Tots som Sant Feliu defensa "un projecte de ciutat transversal" per fer "una ciutat amable"

La Plaça de la Vila va acollir ahir dijous l'acte central i final de campanya de la candidatura, on van intervenir el candidat a l'alcaldia, Jaume Manyoses, i les tres persones que encapçalen la llista

Tots Som Sant Feliu va fer ahir dijous l'acte central de campanya a la Plaça de la Vila, un acte que alhora va servir de tancament de campanya i on van assistir més de dos centenars de persones. L'acte es va fer de vuit a nou del vespre i hi van intervenir Jaume Manyoses, candidat de Tots som Sant Feliu, Núria Carrera, número 2, Ricard Sadurní, número 3, i Montserrat Pla, número 4 de la candidatura. El número 7, Ritxi Puerto, va obrir l'acte fent una breu presentació defensant "un equip de persones preprades que representen totes les sensibilitats de Sant Feliu" per fer la capital del Baix Llobregat "la ciutat del futur".

El candidat a l'alcaldia, Jaume Manyoses, va fer un discurs on va recordar que "el repte d'entomar aquesta candidatura em va portar a intentar una candidatura independentista unitària a Sant Feliu, però ERC ho va descartar" i això va fer que "vam voler parlar igualment amb el màxim de gent possible i amb la màxima transversalitat". D'aquí neix Tots Som Sant Feliu, "amb gent d'edats diferents, àmbits professionals diferents i barris diversos de la ciutat". Manyoses va resumir el projecte d'una candidatura vinculada també a Junts per Catalunya afirmant que "volem una ciutat segura, neta, amb espais públics dignes, comerç de proximitat, ben comunicada."

D'una "ciutat amable amb la gent" a "una ciutat cohesionada on ningú quedi enrere" i "un Sant Feliu que continuï semblant un poble"

Jaume Manyoses va defensar que els objectius de Tots som Sant Feliu són "fer un Sant Feliu millor i aportar dignitat per totes les persones". I va explicar que la prioritat és "una ciutat amable amb la gent, amb l'atenció a les necessitats de persones com a prioritat". Manyoses va fer un repàs als principals punts del seu programa electoral, destacant reptes com "l'atracció per crear nous llocs de treball en àmbit de innovació i tecnologia, impulsant l'activitat econòmica i l'economia verda". En aquest sentit, va reivindicar "un Sant Feliu sense la cimentera de la Sànson" i també va proposar "generar nous espais verds, equipaments i habitatge social de lloguer al polígon industrial de la Riera de la Salut".

D'altra banda, va defensar el soterrament com una oportunitat per "generar espais per les persones, perquè broti el comerç local i amb nous espais d'interrelació". A més, va destacar que permetrà "ajudar a que Sant Feliu continuï sent una ciutat cohesiona amb vida cultural i associativa rica, on ningú quedi enrere". Alhora, també va fer una crida a mantenir "que Sant Feliu continuï semblant una ciutat que sembla un poble".

A més, Manyoses va defensar que la candidatura "posa de prioritat únicament Sant Feliu sense renunciar al nostre horitzó nacional de la república catalana". L'alcaldable també va subratllar la capacitat de treballar en equip de la candidatura, que va relacionar amb "una capacitat, força i il·lusió, que he vist poques vegades, l'he vist quan vaig ser monitor de l'Esplai Sant Llorenç, a les manifestacions de l'11 de setembre i l'octubre del 2017".

Propostes concretes: oficina de barri, Sant Feliu com a referència en cultura i una ciutat integradora

La número 2 de la candidatura, Núria Carrera, va defensar que l'equip que forma Tots som Sant Feliu "ja hem fet projectes en les nostres vides i feines i ara fem un pas endavant per treballar per la nostra ciutat". Carrera va subratllar "la importància d'escoltar tothom" i alhora "fer que l'Ajuntament s'obri a la ciutadania", a partir "d'una oficina de barri per trobar solucions més ràpidament". A més, va defensar els valors de "la solidaritat i la cooperació", amb l'objectiu de "treballar sense excloure ningú i construir una ciutat més amable i propera feta per les persones i mirant al futur".

Ricard Sadurní, número 3 de la candidatura, va defensar "una ciutat oberta, d'acollida, integració i no d'exclusió, que progressi dia a dia" i va centrar el seu discurs en les polítiques culturals que vol impulsar Tots som Sant Feliu. En aquest sentit, va defensar que "Sant Feliu sigui una referència en cultura" i va afirmar que "l'Ajuntament no ha de suplir la societat civil sinó treballar per sentar bases sòlides sobre les quals les associacions puguin teixir un projecte cultural enriquidor". També va assegurar que "promourem la promoció cultural i artísitca de qualitat" i aconseguir que "la cultura sigui un mitjà de transformació social".

La número 4, Montserrat Pla, va destacar també la voluntat "d'apropar la realitat de Sant Feliu al govern de la ciutat". I a l'hora de fer-ho, va remarcar que "no parlem de política, sinó de projecte per tota la ciutat, d'un equip de persones per la nostra ciutat". Pla va defensar que "Sant Feliu ha de ser un mirall i orgull de Catalunya, una ciutat integradora en molts àmbits". Per això, va proposar "ajudar en el progrés social per tothom i alhora que això no sigui una excusa per impulsar l'economia i la indústria".

Tots som Sant Feliu, una candidatura vinculada a Junts per Catalunya però que defensa la "transversalitat ideològica"

Tots som Sant Feliu és una candidatura que, tal com va explicar ahir Jaume Manyoses, va néixer després del 'no' d'ERC per fer una candidatura independentista unitària, amb la voluntat d'aplegar persones amb ideologies diferents. Tot i això, la candidatura està vinculada amb Junts per Catalunya, tal com es veu als cartells electorals, o al vídeo del partit en què apareix Carles Puigdemont defensant el projecte.

Manyoses va defensar ahir que "el nostre equip no té prejudicis polítics i compta amb persones que venen d'espais polítics molt diferents: d'Unió Democràtica, de la CUP, del PSC, Iniciativa, PDeCAT o gent que mai havia estat vinculada amb política, aquesta és l'escudella de Tots som Sant Feliu".

El cap de llista va defensar "un projecte de ciutat" i va apuntar que "ens haurem d'entendre amb tothom". Tot i que va parlar de "línies vermelles per formar govern", també va afirmar que "amb coses puntuals haurem d'intentar impulsar acords amb el màxim de consens possible".

La resta de membres de la candidatura també van insistir en la transversalitat ideològica. Núria Carrera va afirmar que "no treballarem des d'una ideologia política concreta", Ricard Sadurní va anar més enllà dient que "no es pot governar l'Ajuntament des d'una visió sectària que anteposa interessos de partits o que han d'anar demanant permís a la seu nacional de torn" i Montserrat Pla va assegura que Tots som Sant Feliu "és un equip transversal sense encadenaments i posicionaments ideològics".

Podeu veure la galeria d'imatges de l'acte aquí.

FOTOS: Jordi Vinuesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat