Valoracions dels polítics dels resultats de les municipals

PSC vol repetir pacte amb els comuns, Sant Feliu en Comú Podem vol "parlar amb tothom per garantir un govern d'esquerres" i ERC estén la mà a comuns per "mirar de formar govern"

El PSC vol repetir el pacte de govern amb els comuns

El PSC ha guanyat les eleccions municipals, amb 5.307 vots, que són un 23,7% del total, i passant de 4 a 6 regidors. La cap de llista, Lourdes Borrell, afirma que estan "molt contents i il·lusionats, per passar de quatre a sis regidors i per haver guanyat també en vots, que feia molt temps que no passava". Han guanyat 1.600 vots respecte el 2015. Sobre si esperaven aquest resultat, admet que "esperàvem un resultat millor que el del 2015, però érem prudents".

Aquests resultats fan que els socialistes tinguin la paella pel mànec a l'hora de negociar un govern municipal. Pel que fa a possibles pactes, Lourdes Borrell afirma que "volem pactar amb forces d'esquerres" i subratlla que "no som independentistes". No és cap secret que els socialistes volen repetir el pacte de govern dels últims quatre anys amb fins ara ICV-EUiA, ho han anat dient durant la campanya i Borrell insisteix que "volem repetir-lo, és un projecte de ciutat que va més enllà d'aquests quatre anys, és un projecte de futur que volem tirar endavant".

Valoració agredolça dels comuns: "el context era complicat i ens hem mantingut forts"

Sant Feliu en Comú Podem han quedat en segona posició: han perdut el lideratge i un regidor. Han tret 4.822 vots, 300 més que fa quatre anys, però ara representen un 21,53% i obtenen 5 regidors. Lídia Muñoz, cap de llista de Sant Feliu en Comú Podem, fa una valoració agredolça: "ens ha votat més gent i ho ha fet en un context que era hostil després de les generals, amb l'efecte de Pedro Sánchez, i també el que va passar divendres amb la inhabilitació dels presos". Per això, Muñoz afirma que "el context era complicat i ens hem mantingut forts a Sant Feliu". D'altra banda, també afegeix que "les urnes diuen que s'ha valorat bé la gestió de govern".

Sobre si esperaven aquests resultats, no expressa sorpresa i apunta que "treballàvem amb tots els escenaris possibles, i aquest n'era un". Pel que fa a possibles aliances electorals, Lídia Muñoz manté el que ja havia dit durant la campanya electoral: "parlarem amb tothom per garantir un govern d'esquerres i qui més respecti el nostre programa". Tot i això, ara els comuns no estan en la posició de més força, però Muñoz destaca que "tenim la clau de la governabilitat". A més de parlar amb el PSC, també afirma que ho faran amb ERC.

ERC estén la mà als comuns "per mirar de formar govern"

ERC és qui més creix: pràcticament dobla els vots de fa dos anys fins a arribar als 4.777, un 21,3% del total, i obté un màxim històric de 5 regidors, 2 més que els que tenia ara. Oriol Bossa, cap de llista d'Esquerra, assegura que estan "molt contents" i afegeix que "aquest era l'objectiu que ens havíem plantejat, però fins i tot hem passat per sobre".

Pel que fa a la valoració general dels resultats, diu que "la força guanyadora és el PSC" però a l'hora de pensar en com es faran els pactes de govern, afirma que "ara s'ha vist que l'estratègia que es va fer el 2015 a l'hora de pactar ara s'ha vist que per alguns va ser errònia", en referència a l'acord entre aleshores ICV i socialistes. A més, Bossa estén la mà a Sant Feliu en Comú Podem: "estem disposats amb els comuns per mirar de formar govern".

Ciutadans: "no hem crescut com esperàvem, però no és un mal resultat"

Ciutadans creix en 230 vots comparat amb les últimes municipals i n'aconsegueix 2.265, un 10,1% del total de vots i mantenen els 2 regidors que ja tenien. Xavier Alegre, cap de llista de Cs, reconeix que "és un resultat semblant al de fa quatre anys, hem millorat amb nombre de vots" però reconeix que "no hem crescut com esperàvem, no és un mal resultat però esperàvem créixer".

D'altra banda, també valora que "s'ha reduït el nombre de grups municipals", que passa de 8 a 6, i pel que fa a la valoració general considera que hi ha hagut "un triple empat amb una victòria molt ajustada del PSC, veurem com es pot governar".

Valoració positiva de Tots som Sant Feliu "tenint en compte que teníem el vent en contra"

Tots som Sant Feliu ha obtingut 1.865 vots, que representen un 8,3% del total. La candidatura, vinculada a les sigles Junts per Catalunya i incloent molts independents, ha aconseguit 2 regidors, que són els que tenia ara el PDeCAT, la candidatura hereva de Tots som Sant Feliu. El cap de llista, Jaume Manyoses, considera que els resultats estan "bé, tenint en compte que teníem el vent en contra, amb les enquestes, les porres electorals de Fetasantfeliu i tothom donant-nos per morts".

Tot i això, admet que "el nostre objectiu era anar a més, creiem que ens ha faltat temps per poder donar a conèixer més bé el nostre projecte, perquè molta gent ens continua identificant amb una cosa que no som". També apunta que "l'aturada per les generals no ens ha afavorit". Pel que fa a la valoració dels resultats en general, considera que "hi ha moltes possibilitats, amb tres partits amb un resultat pròxim i la geometria política pot ser molt variable".

Veïns per Sant Feliu no assoleix l'objectiu de "tenir protagonisme al govern"

Veïns per Sant Feliu ha tret 1.282 vots, un 5,7% del total, que li dona un sol regidor a l'Ajuntament, és a dir, en perd un dels que tenia ara. Serà Juan Antonio Vázquez, cap de llista del partit, que va ser alcalde socialista del 2003 al 2010. Vázquez fa una valoració "regular" dels resultats, perquè "per poder assolir el nostre objectiu, que era tenir protagonisme al govern, ens calia més representació". Ara bé, també apunta que "si el govern que es pugui conformar té una visió per sobre del partidisme, hauria d'aglutinar forces més enllà dels partits que formin govern".

Vázquez admet que esperaven un millor resultat i creu que "l'increment de participació no ens ha beneficiat". També considera que "es nota que hi ha certa sensació de segona volta de les generals, que ha afavorit PSC i ERC".

PP lamenta que "el nostre votant queda orfe" per la fragmentació de vot amb VOX

Qui queda fora del consistori és el PP, que amb 882 vots, s'ha quedat amb un 3,9%. Ha perdut mig miler de vots i també l'única regidora que tenia ara al consistori. Es tracta de la cap de llista dels populars, Elisabet Ortega, que fa una valoració negativa dels resultats i tot i que reconeix que "ho esperàvem, tenint en compte els resultats de les últimes eleccions des del 2017, però no per això és fàcil". Afirma que "sabíem que podíem quedar fora, hem treballat intensament per evitar-ho, però no ha pogut ser".

Una patacada que atribueix en part a l'aparició de VOX i explica que "ja els vam avisar que podia passar, perquè si sumes els seus vots amb els nostres, arribem als 1.400, que són els que vam treure fa 4 anys". Una fragmentació del vot de la dreta que "fa que el nostre votant s'hagi quedat orfe de representació a l'Ajuntament".

VOX era el primer cop que es presentava a les municipals i ha obtingut 644 vots, un 2,8% del total.

Fem Poble: "sempre t'esperes més, però de zero 390 està molt bé"

El fins ara regidor no adscrit Luis Serrano també queda fora del ple municipal. Serrano va entrar com a regidor de Junts per Sant Feliu fa quatre anys, dos anys després Equo i Pirates li van retirar el suport i els últims anys ha estat regidor no adscrit. Ara es presentava com a candidat d'un nou partit Fem Poble, que és qui ha tret menys vots dels 9 partits que es presentaven: 390, que són un 1,7% del total.

Luis Serrano no fa una lectura del tot negativa del resultat: "sempre t'esperes més, però de començar amb zero vots a 390 està molt bé". Ara afirma que "des de Fem Poble seguirem treballant aquests quatre anys per continuar fent poble i millorar els resultats d'aquí a quatre anys".

Comentaris

Visigot
Rantamplán, respira tiu, que se't veu estressat, jajajajajja.

Ja pots tornar a la caverna a hivernar. Sant Feliu, Catalunya, i Espanya són progres.
En resposta a Visigot
Rantamplán Pipican Olorda
4.
Jajaja porto així tota la vida i el que em queda Hulio!!! Per sort encara puc pagar-me el canal Toros i amb les petites alegries que em dona VOX doncs vaig fent. #staystrong #porespaña
  • 2
  • 10
Rantamplán
Lo de la Elisabeth no sé si es bisoñez o querer guardar las apariencias no asumiendo que han sido ellos los primeros que llevan años traicionando al menos a la mitad de su electorado tradicional. ¡Que ya lo sabíamos oiga y nos daba igual! Muy pobres pero honraos. Y la papeleta del PP muchos no la volvemos a tocar ni con un puntero láser... Por cierto, qué bonitas ondean al viento esas banderas de España que han puesto los de VOX en lo alto de algunas farolas. Sólo eso ya te alegra el día. ¡Visca el nostre Sant Feliu sociocomunistarepublicà! ¡Visca el nostre IBI abusiu!
En resposta a Rantamplán
Visigot de l'Empordà
3.

Rantamplán, respira tiu, que se't veu estressat, jajajajajja.

Ja pots tornar a la caverna a hivernar. Sant Feliu, Catalunya, i Espanya són progres.

  • 9
  • 1
Rantamplán Pipican Olorda
2.
Lo de la Elisabeth no sé si es bisoñez o querer guardar las apariencias no asumiendo que han sido ellos los primeros que llevan años traicionando al menos a la mitad de su electorado tradicional. ¡Que ya lo sabíamos oiga y nos daba igual! Muy pobres pero honraos. Y la papeleta del PP muchos no la volvemos a tocar ni con un puntero láser... Por cierto, qué bonitas ondean al viento esas banderas de España que han puesto los de VOX en lo alto de algunas farolas. Sólo eso ya te alegra el día. ¡Visca el nostre Sant Feliu sociocomunistarepublicà! ¡Visca el nostre IBI abusiu!
  • 4
  • 18
Lolita Carrión Sant Feliu de Lobregat
1.
Pero no hem acabat, encara; primer ha estat el farem,farem, un partit diu...jo més l'altre diu, doncs jo molt més
entenc que aixi siguin els actes electorals, a mi em cansen, Avui tinc el dia després, seguim ara toquen els
pactes, segueixo cansada, Que jo no entenc res de politica esta mes que clar, pero puc pensar.... Si les persones, que es presenten a ser elegits, cambiant discursos em diguessin, De ser el meu partit !. guanyador
( QUE NO ABSOLUT ) pactarem amb ? també amb ? potser i dic " potser " el meu vot no seria el mateix
voto a un partit, a unes idees, ( no ha persones ) sense entendre res, em pregunto, de veritat serveix per algo el meu vot, considerant que no se a qui voto,
  • 8
  • 8

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat