La Mostra de CineBaix tanca aquest cap de setmana la 12a edició amb el Festival de Cinema Africà

S'han programat prop d'una vintena de títols, una sessió de curtmetratges, cinefòrum amb el director de "Hamada" i dues xerrades

La Mostra de CineBaix tancarà aquest cap de setmana la 12a edició amb el Festival de Cinema Africà, que programa prop d’una vintena de pel·lícules del 30 al 3 de juny. La Mostra s’aproxima de nou a l’Àfrica per descobrir grans històries i conèixer la cinematografia africana a partir de ficcions, reflexions i debats. La inauguració serà aquest dijous a les 19.45h, amb l’actuació del cor de gospel "El lloc de la dona", i la projecció de la pel·lícula Mabata Bata, de Sol de Carvalho, una coproducció de Portugal i Moçambic, on un nen ha de cuidar del bestiar en comptes de viure la seva infantesa.

De fet, la infància té un pes important en aquesta edició del Festival de Cinema Africà amb pel·lícules com El entierro de Kojo, de Sam Blitz Bazawule, un retrat de la infància instal·lat al realisme màgic; Etiqueta, de Marie Clémentine Dusabejambo, un curtmetratge que qüestiona la masculinitat tòxica a través d'un nen que vol jugar a futbol; La Mia i el lleó blanc, de Gilles de Maistre, adreçada al públic familiar sobre la improbable amistat entre una nena britànica i un lleó blanc.

També s'aproxima a la infantesa un dels títols destacats del Festival: Hamada, d'Eloy Domínguez Serén, que ens transporta a les vides d'un grup de nens al mig del desert del Sáhara. Amb aquesta última projecció comptarem amb la presència del director, d'origen gallec, dissabte a les 18.45h, en una trobada única per conèixer els detalls de la seva obra, on reflexiona sobre aquesta zona del Sàhara a la qual se li va impedir esdevenir un estat independent del Marroc, i on ara els nens i nenes lluiten cada dia per tenir una mica d'esperança en el seu futur.

Una sessió de curtmetratges i un diumenge feminista

El Festival de Cinema Africà aposta aquest any pels curtmetratges: dissabte a la tarda s’ha programat una sessió d’una hora on es podran veure quatre curts diferents per donar visibilitat a aquest gènere de vegades oblidat, però alhora molt potent.

I diumenge totes les pel·lícules programades reflexionaran sobre gènere i el paper de la dona. Serà amb pel·lícules com Winnie, de Pascale Lamche, un documental sobre qui va ser dona de Nelson Mandela, Rafiki, de Wanuri Kahiu, una Carmen y Lola ambientada a la conservadora societat de Kènia i Jartum, fuera de juego, de Marwa Zein, un documental sobre un grup de dones joves excepcionals de Khartum estan decidides a jugar a futbol professional tot i la prohibició imposada pel govern militar islàmic del país. I tot plegat es complementarà amb la xerrada "Movimientos y resistencias de género", que tindrà lloc diumenge a les 20.30h, amb Celia Murias, investigadora del Grupo de Estudios Africanos (GEA-UAM) i cofundadora d'Africaye.org. L'entrada serà gratuïta.

Una altra de les activitats paral·leles serà la d’Imaginaris africans a través del cinema, amb el Centre d'Estudis Africans i Interculturals, que farà un recorregut per la història d'Àfrica al setè art per elaborar una crítica sobre els estereotips i els prejudicis que es van reproduint sobre els africans. Serà divendres a les 20h, amb entrada gratuïta.

A més, La Mostra comptarà també amb el Premi del Públic: els espectadors podran puntuar les pel·lícules que vegin per triar quina és la millor segons el seu criteri. Podeu consutlar totes les pel·lícules programades, els horaris i la informació pràctica es pot consultar a la web de La Mostra. Com a mitjà oficial, Fetasantfeliu informarà diàriament sobre La Mostra, amb articles i entrevistes als protagonsites.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat