La setmana de la biblioteca reflexiona sobre l'extraradi en la cultura

Més de 25 activitats per a tots els paladars, amb la perifèria com a fil conductor

La Biblioteca Montserrat Roig organitza un cicle temàtic sobre literatura i extraradi de l'1 al 16 de Juny en el marc de la segona setmana de la Biblioteca. Amb el nom de Biblioextraradi hi ha programades més de 25 accions per a tots els gustos, totes encaminades a promoure la reflexió en torn a la perifèria, el barri, la ciutat i en definitiva, si existeix una entitat que anomenem extraradi i com s'ha abordat des de la cultura, en especial des de la literatura.

Les activitats, com sempre, són gratuïtes, però algunes requeriran inscripció prèvia i hi haurà places limitades.

Durant aquestes dues setmanes es duran a terme activitats literàries, d'arts plàstiques, de fotografia, xerrades, activitats per a joves, per a nens... En resum, buscant en el programa, tothom podrà trobar alguna activitat interessant.

Els plats forts, però, són els tres següents:

  • Diumenge 2 de juny, a les 18h, a l'Auditori del Palau Falguera, es durà a terme l'espectacle literari i musical La Biblioteca a l'Auditori que enguany arriba a la seva 13ena edició. Mostra amb lectures de textos d'autors d'extraradi i peces musicals variades. Una tarda literàtia i musical d'allò més enriquidora.
  • Dimarts 4 de juny a les 17:30 h, conversa amb Maria Candel, filla de l'escriptor i periodista Francesc Candel que va relatar magistralment la immigració a casa nostra als anys seixanta. També es farà una lectura del seu conte Una nova terra, per a donar a conèixer Candel als més petits.
  • Dijous 13 de juny, a les 18 h, l'imperdible Biblioextraradi literari: una taula rodona amb els escriptors Javier Pérez Andújar, de Sant Adrià del Besòs, Kiko Amat, de Sant Boi, Empar Fernández de Cornellà, Toni Hill de Sant Ildefons de Cornellà, Miguel Ángel Ortiz de la Zona Franca, Carles Peramo de Sant Feliu de Llobregat i Maria Candel. Moderada per la periodista Sònia Perelló.

 

A part d'aquests tres actes, n'hi haurà de literaris, el club de lectura del mes es farà del llibre "Paseos con mi madre" de Pérez Andújar, les lectures en veu alta, d'arts plàstiques amb un taller d'iniciació als grafittis, un taller d'art "Un Guernica d'extraradi", el racó de l'artista o Art i creativitat a l'espai urbà. De fotografia hi haurà una exposició de fotografies d'extraradi, de Jordi Font, la tertúlia d'Art anirà sobre Atget, fotografies de Paris i també hi haurà un concurs de fotos per Instagram. També per a joves, el Club d'anime i còmic anirà sobre ciutats i barris i el taller infantil Explorem Àlbums Il·lustrats tractarà la temàtica ciutat, barri i perifèria.

La Biblioteca Montserrat Roig es vol convertir en un referent a nivell de les biblioteques respecte al tema de l'extraradi i es vol repetir amb periodicitat anual, convertint la setmana de la biblioteca en un espai on es pugui vincular la cultura perifèrica pròpia de Sant Feliu i la resta de ciutats que, al voltant de la omnipresent Barcelona també tenen coses a dir.

És impossible resumir totes les activitats que es duran a terme aquestes dues setmanes i per això el millor és repassar el programa atentament per descobrir les perles ocultes que ofereix.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat