Descobrir els escenaris dels conflictes del segle XIX i XX a Sant Feliu

L'Arxiu Comarcal proposa una visita guiada aquest dimarts per conèixer de primera mà la petjada d'alguns dels grans conflictes a la capital del Baix Llobregat

Com es va viure a Sant Feliu la revolta dels quintos de 1845? I les guerres carlines? Quins escenaris van marcar la vida quotidiana de la Guerra Civil? Aquests són alguns dels interrogants que es resoldran aquest dimarts en la visita guiada Escenaris de conflictes, organitzada per l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, en el marc del Dia Internacional dels Arxius, que es commemora el 9 de juny. La visita serà aquest dimarts, de 17.30h a 21h i per participar-hi cal inscriure's al 93 666 67 03 o a acbaixllobregat.cultura@gencat.cat.

La visita es farà trepitjant escenaris de la història i es faran petites investigacions per descobrir més sobre diferents episodis que han marcat la història dels segles XIX i XX i com van incidir a Sant Feliu. Per això, cal portar també un mòbil durant la visita guiada. Per exemple, es descobrirà que en els enfrontaments entre carlins i republicans del 1911 van morir 5 persones.

La proposta s'adreça a tot tipus de públic, independentment de l'edat i la formació. L'únic que cal és curiositat pel passat, un mòbil i ganes de voltar per Sant Feliu. Els carrrers de la ciutat i els documents de l'Arxiu seran les pistes que guiaran les històries que mouen aquesta sortida programada per dimarts.

 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat