El programa Inèdits de TV3 emet una entrevista inèdita a Joana Raspall

L'entrevista es gravar el febrer del 2013 quan celebrava els seus cent anys. Dijous passat es va emetre aquest document inèdit on la poeta santfeliuenca repassa la seva trajectòria

S'emet una entrevista inèdita a la poeta santfeliuenca Joana Raspall, que va morir el 2013 als cent anys d'edat. El programa "Inèdits" de TV3 va emetre dijous passat una entrevista inèdita a Joana Raspall, enregistrada el febrer del 2013, l'any en què la poeta celebrava el seus cent anys. L'entrevista la va fer el periodista Jordi Viader amb motiu per al Telenotícies de TV3. En aquell moment se'n van emetre dos minuts i ara es pot recuperar l'entrevista, de 25 minuts, completa. El programa "Inèdits" es dedica aquesta temporada a poetes i escriptors.

A l'entrevista Raspall repassa les diferents facetes de la seva vida i explica que el que més satisfacció li havia donat era el que tenia a veure amb els poetes per als infants perquè "la resta de coses eren més d'ofici, però els poemes eren una tasca voluntària que vaig trobar necessària de fer perquè faltava". Joana Raspall parla també dels diccionaris que va fer i de la llengua. Per exemple, recorda com "vaig recollir paraules antigues" perquè els nens les coneguessin.

L'escriptora i poeta santfeliuenca Joana Raspall va morir el 4 de desembre del 2013, als 100 anys, just quan es va acabar la celebració del seu centenari a la ciutat. Raspall va ser bibliotecària i la seva passió per la llengua la va portar a escriure una pila de llibres de poesia per a infants, un gènere en la qual se la considera una pionera a Catalunya. Va escriure sempre poesia però va començar a publicar-la a la maduresa. A més de poesia, també va escriure teatre infantil i diccionaris, i narrativa per a adults i joves.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat