Sant Feliu celebra dilluns el tradicional Aplec de la Salut

L'Associació Calaix de Sastre organitza aquesta trobada a l'ermita de la Salut on participen colles i corals de la ciutat

  • Les colles de la ciutat acturan a l'Aplec de la Salut / Foto: Joan Lorenzo
    Les colles de la ciutat acturan a l'Aplec de la Salut / Foto: Joan Lorenzo
  • La Mare de Déu de la Salut es trasllada de la Catedral a l'ermita de La Salut / Foto: Joan Lorenzo
    La Mare de Déu de la Salut es trasllada de la Catedral a l'ermita de La Salut / Foto: Joan Lorenzo

Dilluns que ve és Dilluns de Pasqua Granada i a Sant Feliu aquesta festivitat se celebra amb el tradicional Aplec de la Salut, que aquest any arriba a la 23a edició. L'Associació Calaix de Sastre organitza aquesta trobada que inclou actuacions de les colles i corals de la ciutat.

El repic de camapanes que fa la Colla de Campaners a la Catedral de Sant Llorenç marca l'inici de la jornada. Es fa la pregària a la Catedral i, després, comença el recorregut des de la Plaça de la Vila fins a l'ermita de la Salut amb la Mare de Déu de la Salut, acompanyada pels trabucaires. 

Un cop a La Salut, a les 10.30h es farà la hissada de la senyera a la plaça de l'Ermita i tot seguit Lluís Monfort llegirà el pregó d'enguany. Després serà el torn de l'actuació de les colles i corals: enguany hi participaran els gegants de l'ACF, els timbalers Els Tronats, la Fada Natura i el gegant Tonet, els Castellers de Sant Feliu, el Cor de l'Ateneu, l'Esbart Sant Feliu i el Cor de la Unió Coral.

A les 12h se celebrarà la missa solemne, cantada pel Cor Parroquial, i, a les 13h, l'Esbart de l'Agrupació Cultural Folklòrica farà el tradicional Ball de la soca. També hi ahurà ballada de sardanes amb la música de la Cobla Contemporània i a les 16h es farà la tradicional rifa del xai i l'entrada de la Mare de Déu de la Salut a l'ermita, acompanyada del Cant de la Salve Regina. A més, durant tot el dia es podrà visitar dins la mateixa ermita una exposició sobre l'Esbart de Sant Feliu.

Comentaris

Joan Sant Feliu
1.

IRONIA ON PER MISSATGES NOTICIA FESTES DEL BARRI DE LA SALUT

"Estic d'acord, fins els collons de les gegants, timbalers, els Castellers, amb el megafon a todo trapo! DIA I NIT!! amb unes sardanes ja estari bé no?"

IRONIA OFF
Soc català i no m'agrada les sardanes, prefereixo mil vegades una jota, cantada o ballada, típica de les terres del Ebre.

  • 12
  • 7

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat