El PSC acusa el pacte de govern entre comuns i ERC de basar-se en "interessos dels partits"

Els socialistes consideren que el pacte entre Esquerra i Sant Feliu en Comú Podem "contravé la voluntat expressada majoritàriament per la ciutadania" i presentaran la candidatura de Lourdes Borrell a l'alcaldia

El PSC no repetirà aquest mandat al govern municipal. Els socialistes van ser el partit més votat a les eleccions municipals i van aconseguir sis regidors, però Sant Feliu en Comú Podem ha pactat amb ERC per governar Sant Feliu els propers quatre anys. Davant d'aquest acord, fet públic divendres passat pels comuns a través d'una nota de premsa, el PSC s'ha expressat de moment també en un comunicat de premsa on expressen el seu desacord amb l'acord de govern que els exclou i anuncien que presentaran Lourdes Borrell com a candidata a l'alcaldia, al ple d'investidura d'aquest dissabte.

Des del PSC consideren que el pacte entre ERC i SFECP "contravé la voluntat expressada majoritàriament a les urnes" el 26 de maig, en què el PSC va ser el partit més votat en vots i també en nombre de regidors. Pels socialistes, el pacte "es fonamenta exclusivament en els interessos del partits que li donen suport, i no en l'interès general i el projecte de ciutat."

El PSC havia ofert l'acaldia compartida als comuns

En el seu comunicat, el PSC lamenta que els comuns hagin desestimat tornar a pactar amb el PSC, tal com s'havia fet en l'últim mandat, després d'oferir "un pacte de govern generós i responsable, basat en el reconeixement igualitari a la segona força de la ciutat i fonamentat en les similituds progrmàtiques i en la necessitat de garantir un govern amb la capacitat per generar consesnsos socials forts". La proposta dels socialistes oferia l'alcaldia compartida entre PSC i comuns. En canvi, amb el pacte establert entre comuns i ERC, l'alcaldia serà tres anys per Sant Feliu en Comú Podem i un per a ERC.

El PSC assegura que l'oferiment "naixia de la responsabilitat, de la coherència amb l'acció de govern realitzada per la coalició d'ICV i PSC" i també "del respecte a la voluntat expressada per la ciutadania", tenint en compte que els socialistes van ser el partit més votat i comuns els segons.

Davant del pacte de govern, els socialistes retreuen a Sant Feliu en Comú Podem haver intentat argumentar la defensa d'"un pacte a tres entre PSC, SFECP i ERC" perquè consideren que "l'acord assolit amb ERC demostra que aquesta voluntat era falsa". El PSC defensa que no va vetar la prèsencia d'Esquerra al govern però va "exigir que l'Ajuntament mantingués la neutralitat institucional al servei de la pluralitat de la ciutat." i, en canvi, lamenten que "ERC sí que ha vetat la presència de la primera força política de la ciutat".

Més enllà del comunicat de premsa, el PSC avui no ha volgut fer més declaracions.

Comentaris

Jordi Rivera
Creo que se tendría que respetar lo que el pueblo a votado!!!
El pacto tendría que haber sido entre COMUNS y. el PSC !!
Totalmente en desacuerdo con el pacto con ERC.
Pacto que solo servirá para intereses propios y no para los del pueblo !
Tendríamos que salir a la calle a manifestarnos en contra de ese pacto y a gritar que el pueblo no ha votado eso que no nos engañen !!!
SANT FELIU CON. EL PSC !!!!
En resposta a Jordi Rivera
Laura SF
5.

Opinas lo mismo en el ayuntamiento de Barcelona?

ERC es quien ganó alli.

  • 7
  • 3
Jordi Rivera Sant Feliu
4.

Creo que se tendría que respetar lo que el pueblo a votado!!!
El pacto tendría que haber sido entre COMUNS y. el PSC !!
Totalmente en desacuerdo con el pacto con ERC.
Pacto que solo servirá para intereses propios y no para los del pueblo !
Tendríamos que salir a la calle a manifestarnos en contra de ese pacto y a gritar que el pueblo no ha votado eso que no nos engañen !!!
SANT FELIU CON. EL PSC !!!!

  • 15
  • 18
RousMG
155 aplaudiments
En resposta a RousMG
Rein SANT FELIU DE LLOBREGAT
3.

I Visca la llei de transitorietat que seria una vergonya fins i tot a Corea del Nord....

A veure què fa ERC-JxCat-En Comú , son majoria turbos indepes de confessionari i cilici

  • 13
  • 12
RousMG Sant Feliu de Llobregat
2.
155 aplaudiments
  • 14
  • 22
Vilanova Sant Feliu
1.

Sembla que el PSC s’oblida de quan l’Ángel Merino va guanyar les eleccions i ells van decidir fer un pacte d’aquest estil per a poder governar a la ciutat.
Què irònic que això sigui traïr als votants depenent de qui ho faci.
MOLT satisfet del pacte anunciat pels comuns i ERC!

  • 25
  • 19

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat