Emocions, comiats i agraïments a l'últim ple del mandat

L'alcalde i els 10 regidors i regidores que no continuaran al proper mandat es van tancar ahir etapa en una sessió on es va subratllar la funció de servei públic de la política

El d'aquest dimecres va ser un ple d'emocions. Era una sessió de comiats i agraïments: ahir van tancar etapa política l'alcalde, Jordi San José, després de 8 anys d'alcalde i 20 més de regidor, i 10 regidors i regidores més, alguns després d'una trajectòria llarga, com Josep M. Rañé, Rosa M. Martí i Manel Carrion. A la sala de plens es van aparcar ahir les diferències polítiques i la majoria de regidors i regidores van subratllar la importància de la política entesa "com a servei públic a la ciutadania", la tasca dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament, l'aprenentatge entre companys i rivals polítics i la feina d'arribar a consensos per aconseguir alguns objectius, com el soterrament.

Jordi San José tanca una etapa de 28 anys de dedicació a la política municipal

"Deixo l'Ajuntament amb les mateixes conviccions amb què vaig entrar, però molt més ric en coneixement, amistat i aprenentatge. És un enorme orgull haver estat alcalde de Sant Feliu". Així va acabar l'alcalde, Jordi San José, el seu discurs de comiat al ple, amb públic, regidors i regidores drets i aplaudint. En la seva intervenció, va destacar que en aquest 28 anys "he compaginat la política amb la meva altra passió, l'educació. Sempre he entès que l'educació i la política són els dos mecanismes amb què la gent es pot independitzar des d'un punt de vista personal i comunitari".

San José va fer una valoració positiva de la seva trajectòria política: "me'n vaig amb la sesnsació d'haver complert molts deles meus reptes" i va sintetitzar l'objectiu d'aquestes prop de tres dècades dedicades a la política municipal afirmant que "l'únic objectiu ha estat fer de Sant Feliu una ciutat ben planificada, bonica, dialogant, viva i equitativa". Va agraïr als regidors i regidores amb qui ha compartit tots aquests anys, "especialment als alcaldes de la ciutat, Cesc Baltasar, Angel Merino, Juan Antonio Vázquez i Lourdes Borrell" i a la militància dels partits, "en particular a ICV-EUiA i la gent que venim del PSUC", perquè "tenen una visió de com ha de ser Sant Feliu i la ciutat que projecten en la seva militància".

L'alcalde va acabar la seva intervenció emocionat agraïnt el suport de tots aquests anys de la seva família, pel recolzament i "tot el temps robat", i amb una menció especial als seus pares: "aquí representem els fills dels treballadors i treballadores, representem a tothom i això m'ho han ensenyat el meu pare i la meva mare".

Lídia Muñoz, portaveu d'ICV-EUiA, va agraïr a Jordi San José aquests anys afirmant que "tot el meu aprenentatge polític ha estat el teu costat. Hem après que en política millorem la vida de la gent, sempre estem representant la ciutadania i en cap cas la substituïm. I també ens has ensenyat el deure que tenim d'explicar i comunicar les coses". També Lourdes Borrell, portaveu del PSC, va agraïr a l'alcalde la feina "d'aquests quatre anys i tots els que has dedicat a la ciutat". Josep M. Rañé també va agraïr-li "el seu plantejament humanista i humà de la política

Josep M. Rañé, Rosa M. Martí i Manel Carrion: punt i final després de més d'una dècada

Josep M. Rañé ha estat regidor del PSC en l'últim mandat i ho havia estat també del 1995 al 2003. Va agraïr la feina de regidors i regidores, així com dels treballadors de l'Ajuntament: "per permetre'm ser un mmembre més del seu equip, m'han ajudat a aprendre i també a passar-m'ho bé". I va explicar que "he tingut l'obsessió dels vells militants socialistes per aprendre: és el que et fa lliure" i va assegurar que "s'enduia un bocí de tots". Al proper mandat Rañé serà regidor del PSC però a Sant Just Desvern, on viu.

Rosa M. Martí tancava ahir una etapa de tres mandats consecutius, dos al govern i un a l'oposició. "Tanco una etapa feliç amb el que he aconseguit", va afirmar, afegint que "segur que m'enyoraré, però m'acomiado sense pena perquè sabia que aquesta etapa tenia un final, per les persones amb servei públic ha de ser més difícil iniciar una carrera política que acabar-la". També va subratllar "la coincidència amb diferents homes i dones que han volgut fer créixer la ciutat".

La regidora també es va referir a Jordi San José i a l'etapa compartida al govern: "ens vam entendre bé, i vam demostrar que si treballes per al ciutat, pots anar endavant". I també va agraïr a Manel Carrion, company els últims vuit anys: "sense ell la feina al grup municipal no hauria estat el mateix i aquest Ajuntament tampoc". Carrion va agraïr també a Rosa M. Martí "la confiança i la llibertat".

Manel Carrion tancava ahir una etapa com a regidor els últims vuit anys, després d'haver-ho estat també del 1991 al 1999. "Tanco una etapa, però no abandono la política, entenent-la d'una manera àmplia. Torno a l'esport, a l'handbol, entenent el paper de les associacions vinculades al servei de la col·lectivitat", va afirmar. A més, va donar dos consells als propers regidors: “treballeu com si cada dia fos l'últim de les vostres responsabilitat” i “treballeu també com si les vostres responsabilitats fossin per sempre per millorar la ciutat”. A més, va acabar amb un “autoepitafi” sobre com li agradaria que el recordessin: “qui era Manel Carrion? Aquell regidor que va intentar arreglar moltes coses i algunes fins i tot les va aconseguir".

Elisabet Ortega marxa després de 8 anys; Judit Espert i Jordi Sospedra tanquen un cicle de 4 anys

Elisabet Ortega es va acomiadar ahir després de dos mandats com a regidora del PP, perquè els populars s'han quedat sense representació. Fidel al seu tarannà, va fer un discurs breu però concís, on va posar l'accent en "els moments d'unitat entre partits, que han permès aconseguir coses com el soterrament". A més, va assegurar que "he treballat molt, però sobretot he après, de companys i adversaris polítics i treballadors de l'Ajuntament”. En concret, va fer un agraïment també a Manel Carrion, del PDeCAT.

De fet, Ortega va ser probablement la regidora més lloada ahir per persones de partits polítics diferents, com Lídia Muñoz (ICV-EUiA): “des de la discrepància, has estat mol bona regidora”, Josep M. Rañé (PSC): “has estat una persona seriosa, coherent i clara” i Oriol Bossa (ERC): “representes la cordialitat política i algú amb qui es pot parlar de vida, més enllà de les diferències polítiques”.

La regidora d'ERC Judit Espert s'acomiadava també ahir després d'un mandat de quatre anys. Va agraïr el suport dels votants, als treballadors de l'Ajuntament que "sempre hi són", als companys de grup municipal i de partit i va explicar que "durant aquests quatre anys, també he entès la duresa del que és l'oposició, de vegades amb frustracions", però alhora va afegir que "també m'enduc coses bones i n'he après de noves, me'n vaig contenta pel que he viscut i pel que vindrà". Oriol Bossa va adreçar-li també unes paraules afirmant que "part de l'èxit d'ERC també és teu".

Conegut per les seves intervencions polèmiques al ple, Jordi Sospedra (VSF) va admetre que "m'he sentit més ben tractat pels companys d'aquest ple que jo a ells. Estic agraït." També va afirmar que "ser regidor ha estat una de les més importants de la meva trajectòria" i que se sentia "orgullós de tot el que hem fet com a grup fins a finals del 2017 i bastants coses assolides a posteriori." A més, va afegir que "era molt crític amb els partits i ara ja no tant, crec que en la vida local hi ha molts regidors implicats que creuen molt en el que fan".

Raul Alba tanca etapa després de tres anys. Noèlia Fontana, M. Carmen Bravo, regidores els últims mesos

Raul Alba ha estat regidor i portaveu de Ciutadans els últims tres anys (des de principis del 2016) i va expressar "l'orgull" de ser representants municipals no només seu sinó dels cinc regidors de Ciutadans que han passat aquests quatre anys a fer tàndem de Cs al ple. En un to més relaxat que de costum, Alba va agraïr "als companys de ple que pensen diferent, perquè tambéu m'heu aportat una visió diferent i això enriqueix", així com als treballadors de l'Ajuntament "per l'esforç dels qui no coneixem com funciona per dins".

Carmen Bravo, de Ciutadans, i Noèlia Fontana, d'ICV-EUiA, són les regidores que menys temps han estat al ple: Bravo des del gener i Fontana des del desembre. Carmen Bravo va assegurar que "ha estat un plaer haver foramt part del consistori" i Noèlia Fontana va afirmar que "ha estat curt però intens", destacant "haver après com funciona l'Ajuntament i la democràcia".

Qui no es va acomiadar ahir al ple municipal va ser el regidor no adscrit Luis Serrano, que no hi era i havia excusat la seva absència.

FOTOS: Marc Rius

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat