Sant Feliu en Comú Podem i ERC signen un acord de govern "amb energies renovades" que aposta per una "agenda transformadora"

Es fa públic el pacte per als propers quatre anys, que estableix que Lídia Muñoz serà alcaldessa els tres primers i Oriol Bossa l'últim. Encara no s'ha fet públic qui facilitarà l'investidura, però asseguren que el suport està "garantit"

Sant Feliu en Comú Podem i ERC van presentar ahir l'acord del pacte de govern per als propers quatre anys. Va ser en una roda de premsa a la sala de plens de l'Ajuntament, on van intervenir els líders dels dos partits, Lídia Muñoz i Oriol Bossa, acompanyats pels vuit regidors i regidores més que formaran govern. L'acord estableix que l'alcaldia serà els tres primers anys per Lídia Muñoz, de Sant Feliu en Comú Podem, i l'últim any per a Oriol Bossa, d'ERC. Pel que fa a la presidència de les àrees, dues seran per ERC i una per Sant Feliu en Comú Podem.

Lídia Muñoz va explicar que des dels comuns han apostat per "un govern que presentés energies i forces renovades" i que amb ERC comparteixen "línies programàtiques" per "garantir un model de ciutat per a tothom" i assumir reptes clau per als propers anys com el del "soterrament". Oriol Bossa va defensar també que "compartim una agenda transformadora de ciutat" basada en un programa de govern que vol fer de Sant Feliu "un referent en govern obert, justícia social habitatge digne, ciutat d'educació, cultura, drets de la ciutadania, feminista i per als joves".

Vot "garantit" per investir un govern en minoria però encara no es concreta qui el facilitarà

La investidura serà aquest dissabte a les 12 del migdia a l'Auditori del Palau Falguera. Com que es tracta d'un govern en minoria sense que cap dels dos partits sigui la força més votada, cal com a mínim el vot favorable d'un regidor més perquè la investidura sigui possible. Des de Sant Feliu en Comú Podem i ERC van assegurar que aquest suport està "garantit" però no van voler fer públic quina formació ho facilitarà.

Lídia Muñoz va recordar que "aquest mandat ja ha estat en minoria i això ens impulsa a treballar des del consens, és complicat però alhora també un repte". També Oriol Bossa va referir-se a la "dificultat que comporta governar en minoria" que implica "treballar amb totes les forces de l'oposició, a més de la ciutadania i el teixit associatiu".

De la "coincidència programàtica" a una "agenda transformadora" i un "govern que presenti energies i forces renovades"

El proper govern de Sant Feliu estarà format per 10 regidors i regidores, 5 de Sant Feliu en Comú Podem i 5 d'ERC. Els dos partits van explicar ahir en roda de premsa l'acord entre les dues forces: "cap força política tenia la majoria després de les eleccions i calia arribar a consens i acords", va explicar Lídia Muñoz, que va afegir que des de Sant Feliu en Comú Podem "vam dir que garantiríem un govern d'esquerres i pactaríem amb qui més s'avingués amb les nostres propostes i programa electoral". 

Els 10 regidors i regidores del proper govern municipal. Foto: Marc Rius

Des d'ERC, Oriol Bossa va recordar que "en campanya ja vam assegurar que pactaríem amb formacions amb qui teníem coincidències" i amb Sant Feliu en Comú Podem "compartim una agenda transformadora de ciutat". En aquest sentit, va afirmar que "el govern sortint va sentar unes bones bases, amb temes com el Pla de Rescat Social i el d'Habitatge, però crèiem que faltava impuls polític per tirar endavant certes qüestions amb valentia". Per això, considera que la idea d"agenda transformadora" implica "més govern obert i polítiques participatives" i "intentar governar sense por d'equivocar-nos". A més, va citar com a referents els ajuntaments de Badalona, Sabadell o Barcelona, que han estat "governs transformadors en polítiques de justícia social".

Lídia Muñoz va destacar "la coincidència programàtica i de visió de ciutat" amb ERC. També va posar en valor "el que s'ha fet els últims quatre anys" en govern de coalició amb el PSC, però que ara s'ha apostat per "l'oportunitat per fer les coses d'una altra manera" i per això s'ha apostat per una opció que considera "arriscada". Referent a aquesta manera diferent de fer les coses va posar alguns exemples, com ara "en temes de participació, o qüestions més estancades en aquest mandat, com el calendari de municipalitzacions o polítiques concretes per la lluita contra el canvi climàtic".

Tres anys amb Lídia Muñoz d'alcaldessa i un amb Oriol Bossa

L'acord estableix una alcaldia compartida dels tres primers anys per a Lídia Muñoz i el quart per a Oriol Bossa. El líder d'ERC va admetre que "no érem l'opció fàcil a l'hora de negociar i sabíem que hi havia una oferta semblant d'alcaldia compartida de dos anys" i per això "per tal d'arribar a una entesa, vam trobar adient cedir aquest any i en tindrem només un". Tot i això, va afirmar que "no m'obsessiona en absolut el tema de l'alcaldia sinó l'obra de govern".

A la roda de premsa d'ahir es va fer públic també el cartipàs, amb la distribució entre les dues formacions, però encara no es van anunciar els noms que lideraran cada cartera. Sant Feliu en Comú Podem presidirà l'àrea de territori, sosteniblitat i activitat econòmica, mentre que ERC presidirà l'àrea de govern obert i serveis generals i la de drets de ciutadania i polítiques socials.

Pel que fa a les principals regidories, Sant Feliu en Comú Podem mantindrà bona part de les que ja tenia en el mandat anterior, com Urbanisme, Planejament, Educació, Cultura, Seguretat Ciutadana, Organització i Personal o Medi Ambient. ERC s'encarregarà d'Hisenda, Habitatge, Participació Ciutadana, Serveis Socials, Joventut i Esports, entre d'altres.

Podeu consultar aquí l'organigrama de responsabilitats complet:

Al document també s'especifiquen mesures concretes en temes com justícia social, participació ciutadana, habitatge digne, educació, treball, feminisme, joves, medi ambient, espais públics, equipaments i soterrament. Podeu consultar el document complet a l'arxiu adjunt.

 

Comentaris

Daniel Sant Feliu de Llobregat
7.

Però quina renovació? Si la Lidia Muñoz fa 16 anys que és regidora (des del 2003). El problema és que no sabeu viure d'una altra cosa.
Pacte dels perdedors i dels usurpadors.

  • 23
  • 13
Mauricio
Cierto !!
Y el alcalde más votado es Lourdes Borrell
En desacuerdo total con el pacto y con Lidia
Preocupada por el futuro de Sant Feliú.
Preocupada que se interpongan beneficios propios como ha hecho Lidia que de esta manera se asegurar el trono !!!
En resposta a Mauricio
Julia Sant Feliu Ll
6.

Al rey de los españoles. ( Felipe VI el preparao) tampoco se le votó...


Escoger alcalde como se escoge al de SF es conatitucional...o no?

  • 6
  • 11
Laura Sant Feliu de Llobregat
5.

A vegades “es guanya” i a vegades “es perd”, però en tot cas i mirant per la ciutat, n’estic segura que és un bon pacte de govern, progressista, feminista i republicà. A veure si entre tots comencem a pensar en la ciutat i deixem els insults i desprecis a casa...no volem que el ple es converteixi en un pati d’institut. Ara toca treballar de valent i buscar consensos per a millorar la ciutat entre totes i tots. Deixeu les picabaralles que feu el ridícul...

  • 17
  • 17
Marta Sant Feliu
4.

Sant Feliu necessita un canvi i per fi arriba!
Hi ha més santfeliuencs a favor d’aquest pacte que regidors ha tret el PSC! Quina alegria!
#byebyepsc

  • 17
  • 22
Mauricio Sant Feliú
3.

Cierto !!
Y el alcalde más votado es Lourdes Borrell
En desacuerdo total con el pacto y con Lidia
Preocupada por el futuro de Sant Feliú.
Preocupada que se interpongan beneficios propios como ha hecho Lidia que de esta manera se asegurar el trono !!!

  • 31
  • 18

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat