Tots Som Sant Feliu farà un vot favorable "per responsabilitat" i un en blanc a la investidura del govern SFECP-ERC

El partit liderat per Jaume Manyoses argumenta que actuaran amb "responsabilitat" per garantir la governabilitat de Sant Feliu però es mantindran a l'oposició. El PSC manté que "no entén" el pacte de govern i presentarà la candidatura de Lourdes Borrell

Pas definitiu perquè tiri endavant la investidura del nou govern de Sant Feliu. Fins ara, Sant Feliu en Comú Podem i ERC havien fet públic el pacte de govern i havien assegurat que tenien garantit un onzè vot a favor que facilitaria la investidura per una majoria, però no havien anunciat quin partit ho faria. Aquesta tarda Tots som Sant Feliu ha fet públic un comunicat on expliquen el seu posicionament en relació a les eleccions, la consitutició del nou govern i la investidura que es farà aquest dissabte a les 12 del migdia a l'Auditori del Palau Falguera.

El partit liderat per Jaume Manyoses farà un vot a favor a la investidura i un en blanc. Un posicionament que "tot i no formar part de l'acord de govern i d'haver estat exclosos del govern municipal", justifiquen aquest vot a favor "per responsabilitat per garantir la governabilitat de la ciutat" i per"no obstaculitzar la formació d'un govern que pugui començar a treballar per Sant Feliu". Ho expliquen en un comunicat que podeu llegir complet a l'arxiu adjunt i on també deixen clar que "conseqüentment Tots Som Sant Feliu exercirà d’oposició a l’Ajuntament de Sant Feliu". Una oposició que asseguren que serà "constructiva, de mà estesa amb el govern municipal i amb la resta de grups de l’oposició, vetllant sempre per aportar dignitat i qualitat de vida a les persones i per fer un Sant Feliu millor".

Decepció de Tots som Sant Feliu amb ERC

Tots som Sant Feliu explica al comunicat "des del primer moment" la voluntat del partit va ser "poder bastir un acord de govern amb ERC" i recorden l'aposta per "una candidatura unitària molt abans de les eleccions municipals" que Esquerra va rebutjar. A més, Tots som Sant Feliu apunta que abans de les eleccions ERC els havia dit que "en el proper govern municipal no hi entraria sense nosaltres". Jaume Manyoses, líder de Tots som Sant Feliu, ha afirmat a Fetasantfeliu que "ens ho van dir diverses persones i en múltiples ocasions".

A més, també expliquen que "en les converses mantingudes després de les eleccions tant amb SFEP com amb ERC, la nostra posició sempre ha estat la d’explorar primer la viabilitat d’un acord de govern entre ambdues forces i si es veu viable assentar-nos en una taula de diàleg per elaborar un programa de govern conjunt entre les tres forces polítiques". Finalment l'acord ha estat només entre comuns i ERC i amb "un programa de govern on Tots Som Sant Feliu no ha participat en la seva elaboració i un govern que exclou la nostra formació". Per tot plegat, Jaume Manyoses expressa que el grup polític se sent decebut, especialment amb ERC, "amb els comuns també, però les expectatives eren diferents amb uns i altres".

Una decepció que al ple d'investidura d'aquest dissabte expressaran facilitant la investidura amb un vot a favor dels dos regidors de Tots som Sant Feliu però desmarcant-se del pacte i deixant clar el seu paper a l'oposició amb un altre vot d'abstenció. Una decisió que, segons ha explicat Jaume Manyoses "ha costat" i ha estat "fruit de reunions amb tota la gent de la candidatura, on hi ha hagut molt de debat". Admet que les intervencions inicials van ser "dures" però que finalment l'acord es va prendre per "consens i unanimitat".

El PSC va estendre la mà a Tots som Sant Feliu, que van rebutjar l'oferta

Tots som Sant Feliu va rebutjar "generoses ofertes del PSC per formar govern". Jaume Manyoses ha explicat que, d'una banda, durant la campanya ja van deixar clar que no pactarien amb partits de l'eix del 155 i, d'altra banda, "tampoc és viable per una qüestió d’aritmètica ja què amb només vuit regidors de vint-i-un no es pot garantir la governabilitat".

Una oferta que confirma Lourdes Borrell, del PSC, que ha explicat a Fetasantfeliu que "lògicament sent la força més votada també buscàvem la manera de buscar un pacte que pensés en Sant Feliu i vam proposar-ho al partit de Jaume Manyoses perquè es tractava d'un projecte de ciutat" i, a més, també recorda que "en el seu moment també havíem estat socis. Una proposició, però, que finament no va anar a més.

El PSC manté que "no entenem les diferències per temes programàtics" perquè els comuns hagin preferit pactar amb ERC

El PSC manté que presentarà aquest divendres la candidatura de Lourdes Borrell perquè "som la força més votada", tal com ja van anunciar en una nota de premsa després que s'anunciés l'acord de govern entre comuns i ERC. Un cop signat el pacte de govern entre aquests dos partits, el PSC manté que "la ciutadania ha votat un equip de govern que era minoria i ara els ha donat majoria, per fer accions de govern i amb visió de futur". A més, un cop fet públic l'acord entre SFECP i ERC, Lourdes Borrell insisteix que "no veiem quines diferències hi ha amb els comuns en temes programàtics" i "no entenem perquè han volgut canviar i han preferit governar en minoria".

Lourdes Borrell defensa que "no és el que havíem treballat, sempre havíem dit que l'acord del mandat anterior seria per una continuïtat, ens costa molt entendre-ho". La líder del PSC explica que "tothom està molt empipat, molta gent del carrer ens diu que no s'ha respectat el que s'ha votat, perquè els dos partits majoritaris som PSC i Sant Feliu en Comú Podem, dues forces d'esquerres, progressistes i catalanistes".

A més, també retreu que "a diferència de fa quatre anys, quan vam deixar la porta oberta a que ERC se sumés al pacte, aquest cop ens han exclòs". Sobre si el PSC hagués volgut un pacte a tres amb comuns i ERC, Borrell respon que "en altres municipis s'està fent, nosaltres no hem exclòs mai ningú, sempre i quan els principals punts no siguin l'independentisme" i en aquest sentit apunta que "al programa d'ERC s'hi fa referència".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat