L'ou com balla i la catifa de flors, tradicions de Corpus a Sant Feliu

De dijous a diumenge l'Ou com balla es podrà veure al pati lateral de la Catedral i diumenge es farà la catifa de flors a la Plaça de la Vila

La festivitat de Corpus coincideix aquest any per calendari amb la festivitat de Sant Joan: des d'aquest dijous i fins diumenge es podrà visitar l'Ou com balla al petit claustre de la catedral, ubicat al pati del passatge Penedès. I diumenge 23 al matí, el dia de la revetlla de Sant Joan, es farà la catifa de flors, a més de la missa solemne i la processó, que aquest any es farà per l'interior de la Catedral. Tot plegat ho organitza l'associació cultural Calaix de Sastre.

L'Ou com balla és la manifestació més popular de la festa de Corpus: és un ou buit col·locat damunt del raig d'una font que es manté a l'aire impulsat per l'aigua. La font està decorada amb flors, a càrrec d'Amics de les Roses. Si l'ou cau sobre l'aigua i no es trenca, torna a rodolar fins al raig i s'enlaira de nou. Segons la tradició, si l'ou no es trenca durant tota la jornada es considera bon senyal de cara al cicle que comença. L'ou com balla es podrà veure de dijous a diumenge. 

Una altra de les tradicions de Corpus és la catifa de flors, que es farà diumenge al matí a la Plaça de la Vila. Els temes principals de la decoració de la catifa d'enguany seran l'arribada de l'home a la Lluna, que aquest any se'n commemoren 50 anys, el 70è aniversari de l'esbart i els 40 anys del Casal de la Dona de Sant Feliu. La decoració de la catifa començarà a les 11 del matí i hi pot participar tothom que vulgui. La missa solemne es farà a les 12 del migdia a la Catedral i la processó es farà per l'interior.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat