Sant Feliu Antifeixista i Antiracista promou un manifest contra el racisme estructural i les noves formes de feixisme

La plataforma ha impulsat aquesta setmana el manifest i busca adhesions de la ciutadania. També difondran vídeos per qüestionar si Sant Feliu és una societat acollidora

"Sant Feliu ha sigut i és un lloc d'arribada de qui s'ha vist obligat a marxar de casa seva". Així comença el manifest impulsat per la plataforma Sant Feliu Antifeixista i Antiracista que reivindica una ciutat "lliure de feixisme i racisme". L'entitat ha difós aquesta setmana el manifest i busca adhesions de particulars i entitats que se sumin a la causa. A més del manifest, també promouran diferents vídeos amb veus de persones de Sant Feliu que responen sobre si Sant Feliu és una societat acollidora. El primer ja el podeu veure aquí.

El manifest reivindica no aturar-se "davant qui ataca allò que som: un poble digne i heterogeni"

El manifest defensa que "avui més que mai acabar amb el racisme estructural que permet la mort sistemàtica de persones a la mediterrània i sotmet a la clandestinitat la vida de les migrants" i ho qualifica d'"objectiu imprescindible per viure a una societat on la igualtat de drets i deures seigui igual per a totes". També recorda lluites santfeliuenques passades i un llegat a tenir en compte: "som fills, filles, néts i netes de qui va lluitar contra el feixisme, va viure'n la seva repressió i l'exili, també de qui va fer créixer Sant Feliu i els seus barris, mentre patia les llargues hores als polígons industrials i com a tal no oblidem la lluita i el treball de les que han precedit".

Per la plataforma, "el feixisme torna amb altres noms i símbols, mentre ens volen imposar la lluita per les engrunes i la pobresa contra la precarietat com única forma de vida". Per això es reivindiquen com a "hereves de qui va aixecar famílies senceres deixant-se l'esquena a l'obra o fregant escales i encara tenia temps d'ajudar a la veïna sense importar d'on vingués" i "mai tancades a qui ho necessiti ni aturades davant qui ataca allò que som: un poble digne i heterogeni". Podeu llegir el manifest complet aquí:

Per adehrir-vos-hi, ho podeu fer aquí.

Vídeos per qüestionar si Sant Feliu és una societat acollidora

Una altra iniciativa engegada aquesta setmana per la plataforma Sant Feliu Antifeixista i Antiracista és la de difondre vídeos amb veus de persones de Sant Feliu que responen sobre si "som una societat acollidora". El primer vídeo el van publicar ahir dimecres i el podeu veure al seu canal de Youtube. A més, també els anirem publicant a l'espai de vídeos de la web de Fetasantfeliu.

 

Comentaris

Anna Sant feluu
3.

No confundas el mensaje con el pañuelo que lleva esa chica. Quien habla del islam? Solo pide más información para todos los alumnos que por suerte vivimos en una sociedad multicultural. El saber no ocupa lugar

  • 6
  • 3
Cualsevol Sanfe
2.
Hola,
Una pequeña apreciación: ¿Creéis que el monoligüismo es un síntoma de la heterogeinidad de la población de Sant Feliu? Lo digo porque el manifiesto NO refleja el pluringüismo de esta ciudad, más bien todo lo contrario, expresa una voluntad de ocultación, marginación y homogeneización de la riqueza cultural de esta ciudad en pos de la cultura oficial, es decir, la cultura de la clase dominante.
Mmmmmmhhh....no basta con autodefinirse como antirracista o antifascista para serlo.
  • 9
  • 14
Com els crancs, anem cap enrere...
1.
Però què té de progressista l'Islam???

Ens va costar molt alliberar-nos d'escoles amb crucifixos i classes de religió, com per tornar enrere ara. On és l'esquerra que animava a la dona musulmana a desfer-se del vel? A l'Iraq i l'Iran dels 80, quan els americans encara no anàven a fer-hi guerres, la dona musulmana anava amb texans i samarreta de màniga curta! I es feien petons amb els seus nòvios davant de la Policia Islàmica. De debò que és progressista defensar l'Islam d'avui???

Heu vist el que passa quan una parella gai entra en un barri de majoria musulmana? Heu vist que passa quan una noia musulmana ha d'avortar?

El feixisme no només són els rancis espanyolistes de VOX, gent.

On ha anat l'humanisme, la pensament racional i científic...

L'Islam no té res de progrés, igual que totes les religions conservadores.
  • 26
  • 6

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat