La Flama del Canigó arribarà diumenge a la Plaça de la Vila

La rebuda es farà a la tarda amb animació infantil i actuacions de les colles. Els Diables Rojos encendran la foguera de Sant Joan a la plaça Vuit de Març

La Flama del Canigó és el símbol de la nit de Sant Joan, la festa popular que se celebra arreu dels Països Catalans. Calaix de Sastre organitza la rebuda de la Flama a Sant Feliu, amb diferents activitats durant tota la tarda de diumenge.

La tradició de la Flama va néixer l'any 1955, encenent els focs al cim del Canigó i des d'allà es va repartir la flama arreu dels Països Catalans. Així, la tradició de la Flama del Canigó entronca amb la celebració mil·lenària del solstici d'estiu vinculada al foc. 

Perquè la Flama del Canigó arribi a Sant Feliu primer s'ha d'anar a buscar i per això es fa una convocatòria oberta a les 17.15h a la Plaça de la Vila per anar-la a buscar a Espluges i portar-la corrent fins a Sant Feliu. El punt de trobada per anar-la a recollir serà les 17.15h a la mateixa plaça de la Vila. Mentrestant, a la Plaça de la Vila, a les 18.15h hi haurà un espectacle d'animació infantil a càrrec d'Oriol Bargalló i una hora més tard es preveu que arribi la Flama del Canigó.

Amb l'arribada de la Flama, es llegirà el manifest, que aquest any serà un missatge de Carme Forcadell, actuaran diverses colles de la ciutat i la festa es tancarà amb vi dolç i coca per a tothom. 

Més tard, a les 21.30h, els Diables Rojos encendran la foguera de Sant Joan a la plaça Vuit de Març, una altra de les tradicions de la revetlla de Sant Joan.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat