S'extremen les precaucions per risc d'incendis durant els mesos d'estiu

Fins el 15 d'octubre no es pot encendre foc en tots els terrenys forestals del terme municipal

Amb l'arribada de l'estiu i les altes temperatures, el risc d'incendis forestals augmenta. Per això, l'Ajuntament ja ha publicat el ban anual de prevenció d'incendis que prohibeix encendre foc fins el 15 d'octubre en tots els terrenys forestals del terme municipal i a 500 metres de distància. A més, també està prohibit llençar llumins encesos o burilles de cigarretes, escombraries, runa o restes industrials. D'altra banda, fins el 15 de setembre no es poden fer servir les barbacoes de l'àrea de lleure de La Salut.

Altres mesures del ban de prevenció d'incendis són la prohibició de realitzar treballs que generin restes vegetals i de la circulació de vehicles a motor pels camins tancats amb cadenes dins la serra de Collserola, a més de bicicletes i cavalls pels camins de menys de tres metres d'amplada. També s'indica que totes les persones amb propietats forestals han de tenir cura de mantenir les seves finques, que han d'estar netes de residus vegetals i de bracam, procedents de les seves tales d'arbres.

Des de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Feliu, el coordinador operatiu, Jordi Díaz, advertia en aquesta entrevista de la importància de la prevenció forestal, especialment en un estiu que es preveu complicat per la situació de sequera actual. Podeu llegir l'entrevista completa aquí.

Precaució i recomanacions per l'onada de calor d'aquesta setmana

Per als propers dies, es preveu una onada de calor a Catalunya, amb temperatures molt altes, especialment a partir de dijous i divendres. Des de Protecció Civil es recomana evitar el sol directe, l'activitat física al migdia i hidratar-se sovint. També es recomana utilitzar algun tipus de climatització per refrescar l'ambient o passar les hores de més calor en llocs públics climatitzats. Es recomana tenir especial atenció a persones grans que viuen soles, nadons i persones amb malalties cròniques.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat