Sant Feliu se suma a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+

Aquesta tarda es llegirà un manifest a la Plaça de la Vila i durant tot el dia la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí serà al balcó de l'Ajuntament. Dissabte es farà un cinefòrum a CineBaix del documental 'Violeta'

Sant Feliu se suma aquest divendres 28 de juny a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i altres identitats (LGTBI+). Per fer visible aquesta commemoració, durant tot el dia al balcó de l'Ajuntament hi haurà penjada la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí. El Dia Internacional de l'Orgull LGBTI se celebra el 28 de juny, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall, que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual.

Avui a les 18h es llegirà una declaració institucional de l'Ajuntament, redactada amb la col·laboració de l'Associació Trans*Baixpower&Roses, que repassa fites històriques de la lluita del moviment LGTBI+, com la fundació del Front d'Alliberament Gai de Catalunya el 1971 o la legalització del matrimoni homosexual a Espanya el 2005. A més, també reivindica denunciar els problemes del present, com les vulneracions de drets i llibertats, les discriminacions, el reconeixement de la Gent Gran LGTBI+, o el fet que la OMS qualifiqui la trans*sexualitat com un desordre de l'identitat de gènere.

Des del manifest que es llegirà públicament aquesta tarda també es fa una crida a sumar forces "per canviar aquesta societat encara binària, heteronormativa i excloent, per una altra que visqui la normalització de la diversitat de gènere i d’orientació sexual no normatives com una art més de la pluralitat i diversitat". Podeu consultar el manifest complet a l'arxiu adjunt.

Cinefòrum a CineBaix sobre el documental Me llamo Violeta, amb un dels directors i dos protagonistes del documental

El cinema de Sant Feliu també ha organitzat una proposta per reivindicar el dia de l'Orgull LGTBI amb un cinefòrum aquest dissabte sobre el documental Me llamo Violeta, on participarà un dels directors, David Fernández de Castro. A més, també hi seran l'Esther i el Xavi, pares afectats pel suicidi del seu fill transexual, protagonistes també del documental.

La pel·lícula es basa en la història d'Ignacio, un nen de sis anys, que un dia pren una decisió irrefrenable i confessa als seus pares que, a partir d'aquest moment, és una nena i es diu Violeta. El documental seguirà el punt de vista de la nena, dels seus pares, i d'altres famílies que estan vivint casos semblants. Les seves històries exemplifiquen l'ambigua reacció que té la societat cap a nens que estan descobrint qui són, nens que han de lluitar per l'acceptació i perquè el prejudici no canviï les seves idees.

El cinefòrum serà dissabte a les 19.30h a CineBaix, i el documental es pot veure també de divendres a dilluns en el mateix horari.

Comentaris

HIPOCRESIA
1.

Ben fet, aviam si acabem amb les agressions de l'extrema dreta a aquest i d'altres col·lectius!

I una pregunta... quantes associacions musulmanes s'hi adhereixen?

Tot i que tinc força clara la resposta.

  • 4
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat