Quan l'art ens pot salvar de la decadència

La Mostra Transart s'estrena aquest cap de setmana amb tres exposicions i activitats paral·leles durant tot el juliol

"Tots vosaltres viviu immersos en un riure permanent: a base de consumir memes, el vostre cap s’ha acostumat a la sàtira infinita. I quan la ironia, el sarcasme, el cinisme són constants perden tota capacitat de poder contestar-hi i esdevenen signe de debilitat".

Així comença el text d'Adrià Arribas, un dels comissaris del Transart 2019, al tríptic d'aquesta mostra artística que comença aquest divendres a Sant Feliu. A les 18h a la Plaça de la Vila es farà la inauguració i a les 19h s'obriran les tres exposicions ubicades al Palau Falguera. Una dotzena d'artistes, comissariats per Adrià Arribas, Marta Juvateny i Rafael Plaza, exposaran les seves obres del 5 al 21 de juliol.

Però la Mostra TransArt vol que el públic no es limiti a contemplar les obres i pretén que els espectadors es qüestionin el món on vivim. Per això, la declaració d'Adrià Arribas al tríptic del TransArt adverteix que "heu convertit el món en una cursa per la mediocritat; lluiteu per ser el pallasso més ridícul i us serviu de la infinitat de plataformes que el sistema us ofereix per mostrar-nos la vostra decadència". I alhora aposta per "l'esperança", afirmant que "La redempció encara pot existir. Si teniu el valor de mirar-vos al mirall, reconèixer el desastre i destruir aquest món per vestir-ne un de nou. Qui us ha de moure vers aquest horitzó és un sentiment de fe més gran que vosaltres mateixos i la convicció que la bellesa encara pot regnar". 

Sota aquestes idees, les exposicions s'estrenen aquest divendres al Palau Falguera. A la planta baixa hi haurà la proposta de Feromona Collective, comissariada per Marta Juvanteny, i les obres comissariades per Rafael Plaza, dels artistes Ismael Alcaide, Paula Mora, Esther Morales, Mireia Remon, Laura Gallegos i Marina Bernad. A la primera planta hi haurà l'exposició amb obres d'Adrià Arribas, Toni Molins, Adrián Pino, Register Registrated i Llorenç Peret. Es podran visitar del 5 al 21 de juliol, en horari de dijous a dissabtes, de 18h a 20h, i els diumenges d'11h a 14h. 

Recitals, poesia i concerts paral·lels

A més, aquest any també s'incorporen activitats paral·leles en el marc de la Mostra TransArt, com recitals cada dimecres a les 19h al Casal de Joves, amb Noemí Morral i Montse Morral, el 10 de juliol, Júlia Bel i Crisal Rodríguez, el 17 de juliol, a més d'un slam poètic amb Domenikus i Pablowaki, i concert amb Dino Ratso, el 24 de juliol. 

El programa es completarà amb un vermut poètic i concert de jazz dissabte 13 a les 12 del migdia al Pati de l'Ateneu: es presentarà el poemari Sobreviviré a tus inviernos, amb Óscar Esteban, Cesc Vila i Joaky Cantante i es farà un concert de jazz manouche i escriptura de poemes en directe, amb Susana Valls. Una altra de les propostes serà dijous 18 amb un concert de Max Garcia a la sala Els Pagesos, a les 19h.

Podeu consultar el tríptic del TransArt a l'arxiu adjunt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat