El camp de futbol de Les Grases tindrà il·luminació adequada a partir de la temporada que ve

Han començat les obres per millorar el sistema d'enllumenat amb tecnologia LED. Els canvis permetran il·luminar més bé i de manera més uniforme

El camp de futbol Les Grases estarà il·luminat com marca la normativa vigent a partir de la propera temporada, que començarà a l'agost. Aquesta setmana han començat les obres per instal·lar-hi nova il·luminació a partir d'un sistema amb tecnologia LED. Fins ara, el camp de futbol on juga el Santfeliuenc FC estava il·luminat amb llumeneres halògenes metàl·liques, una instal·lació que no permetia donar llum amb prou uniformitat. A més, no s'adequava al que marca la normativa que regula la il·luminació d'instal·lacions esportives d'Espanya i no s'adeia als criteris del Consell Català de l'Esport.

Segons indica l'Ajuntament en aquest comunicat, la distribució de les columnes dels laterals del camp de futbol impedeix millorar la uniformitat de la il·luminació. I, a més, algunes zones del camp queden sense la llum que cal per veure-s'hi bé a l'hora de practicar-hi diferents activitats. És per això que s'ha substituït el sistema d'il·luminació per tecnologia LED. La millora permet adaptar-se a la normativa i ha de permetre que el camp de futbol estigui il·luminat de manera uniforme.

Les obres van començar dilluns i inclouen la instal·lació d'un sistema de control dels projectors instal·lats, que ha de permetre disposar de diferents nivells d'enllumenat segons les necessitats. D'aquesta manera, es poden encendre els llums de mig camp o camp sencer, en funció de si hi ha competició o entrenament.

Les obres també representaran estalvi energètic i reducció de contaminació lumínica. Es preveu que les obres s'allarguin durant tot un mes i, per tant, el sistema ja estigui a punt quan el Santfeliuenc FC comenci la seva setena temporada a Tercera, a l'agost.

El passadís de l'exterior del Palau Falguera, més il·luminat

També aquest dilluns han començat les obres de millora de la il·luminació d'un altre equipament: el passadís exterior del Palau Falguera. El nou enllumenat ampliarà i millorarà la il·luminació d'aquest espai per on es mou molt l'alumnat de l'Escola Municipal de Música.

En concret, s'instal·larà un nou enllumenat a partir de línies elèctriques d'alimentació soterrades. També es canviaran peces de paviment, es col·locaran nous projectors i es pintaran elements de revestiment que hagin estat malmesos. La previsió és que aquestes obres també durin un mes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat