El Mag Ramó, premiat per partida doble al Concurs Nacional de Màgia

El membre de la Societat d'Il·lusionisme de Sant Feliu va rebre el primer premi en la categoria de grans il·lusions i en la d'invenció

Grans il·lusions i invenció. Són les dues categories en què el Mag Ramó ha guanyat el Premi Premi al Concurs Nacional de Màgia, celebrat a Múrcia del 20 al 23 de juny. El Mag Ramó és de Sant Joan Despí però forma part de la Societat d'Il·lusionisme de Sant Feliu, i fins el mes passat i durant els últims quatre anys n'ha estat el president. Aquest era el segon cop que participava al Concurs Nacional de Màgia, on concursen mags d'arreu d'Espanya i de part de l'estranger.

A més de ser membre de l'associació d'il·lusionisme de Sant Feliu, el Mag Ramó també forma part de la CAI, l'Associació Catalana d'Il·lusionisme, i del GENI, el Grup d'Estudis del Nou Il·lusionisme.

Doble premi per un número treballat durant anys

"Presentes un número a les diferents categories que hi ha: màgia de prop, escena, saló, etc", explica el Mag Ramó a Fetasantfeliu. A partir d'aquí, un jurat format per mags de prestigi, entre els quals destaquen Jorge Blass o Silvana Guardiola, valoren els números. En el seu cas, va presentar el seu número en dues categories diferents, a la de grans il·lusions, "que són grans muntatges" i a la d'invenció on "el que hi presentes ha de significar alguna revolució en el món de la màgia o l'ha de fer avançar d'alguna manera". I va guanyar el primer premi en totes dues amb el truc "Instamorfosi".

El Mag Ramó porta molt de temps centrat en el truc que ara ha rebut un premi nacional per partida doble: "és una invenció de tres minuts a partir d'una idea que vaig tenir fa quatre anys, i en fa dos que l'estic treballant". En relació al que suposa pel món de la màgia, afegeix que "és una barreja d'una il·lusió que es fa des de 100 anys enrere i alhora implica un canvi, que suposa la transformació en una cosa nova". El mag destaca que "quan vaig fer el truc, la reacció de tot el jurat de seguida va ser molt positiva, molt més del que m'esperava, perquè feia tant de temps que hi treballava que ja havia perdut la perspectiva".

Projecció internacional

Precisament per això, el Mag Ramó assegura que no s'esperava gens guanyar el premi i que ara està "molt content". De fet, també admet que han estat setmanes molt intenses perquè "he passat de no ser gens conegut a que molta gent hagi vist el truc a través d'un vídeo que va gravar un mag durant el concurs, saltant-se la normativa que impedeix penjar-ho". Això ha fet que "el truc l'han compartit 250 mags i s'ha vist en la comunitat màgica d'arreu del món, he rebut molts comentaris".

Ara, amb el Premi d'aquest concurs nacional, aconsegueix una plaça per participar al concurs europeu, que es farà l'any que ve, i una beca per al concurs de Llatinoamèrica, que tindrà lloc al Brasil també el 2020.

Comentaris

Joan Ribas Figueras SANT FELIU DE LLOBREGA
1.

Ramón, encara recordo, quan t'acompanyava a casa després del assaig, que m'explicaves les teves il·lusions de treballar en el mon de la magia. ENHORABONA !!

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat