Sant Feliu vol més Mossos d'Esquadra patrullant pel carrer que a les portes dels jutjats

L'Ajuntament ha demanat al Departament d'Interior que reconsideri la decisió de mantenir servei les 24 hores del dia davant dels jutjats.

Des del febrer a les portes dels jutjats de Sant Feliu hi ha patrulles de Mossos d'Esquadra vigilant les 24 hores del dia. No és l'únic municipi on passa, sinó a tots on hi ha jutjats. Una decisió de la conselleria d'Interior després de rebre una ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) demanant protecció presencial permanent davant de les seus judicials. Ara l'Ajuntament de Sant Feliu ha enviat una carta al conseller d'Interior demanant que reconsideri la decisió per incorporar més agents de Mossos d'Esquadra patrullant pels carrers.

Prioritzar les patrulles al carrer

La decisió d'Interior, després de l'ordre del TSJC, va arribar després que diversos jutjats apareguessin amb les portes plenes d'excrements a principis de febrer. A Sant Feliu no va passar, però la decisió d'incorporar vigilància policial permanent es va fer generalitzada arreu del país. Després de cinc mesos, l'Ajuntament de Sant Feliu ha demanat en una carta al conseller d'Interior, Miquel Buch, que reconsideri aquesta decisió. El regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez, explica que "si els agents estan 24 hores davant dels jutjats sense moure's, vol dir que no estan al carrer, i això implica retirar efectius".

Martínez defensa que "és prioritari que aquestes patrulles estiguin al carrer", sobretot tenint en compte que estem en plena campanya d'estiu i "és un període estacionalment conflictiu a tot arreu". Els mesos que coincideixen amb la majoria de vacances de la ciutadania són èpoques en què solen haver-hi més pics de robatoris a tot arreu i per això creu que "no es tracta de crear alarmisme, però cal reforçar la seguretat al carrer". A més, el regidor també recorda que "estem a una situació d'alerta 4 en terrorisme".

Carta a Interior i a la Federació de Municipis i Associació Catalana de Municipis

Pel que fa a la protecció dels jutjats, el regidor de Seguretat Ciutadana afirma que "hi ha coordinació entre Policia Local i Mossos d'Esquadra i si hi hagués algun risc, s'actuaria". A més, afegeix que "quan hi ha alguna situació conflictiva als jutjats, ja s'envien dotacions policials per garantir la seguretat" i també recorda que "els jutjats compten amb seguretat privada".

Segons Manel Martínez, aquest tema ja va sortir quan es va fer una jornada sobre seguretat al Baix Llobregat, que es va fer al mes d'abril a Sant Feliu. La setmana passada l'Ajuntament va enviar la carta al Departament d'Interior i de moment encara no han rebut resposta. També n'ha informat a la Federació de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis, tenint en compte que la situació "no només afecta a Sant Feliu sinó a tot arreu".

Comentaris

gb SF
4.

Amb el cotxe en marxa dia i nit, les 24 hores. Contaminació acústica (a les nits) i pol·lució. No est ni pràctic ni efectiu.

  • 14
  • 5
Escamarlà de Palamós
Ah! O sigui que ara sí cal més policia...

No deieu que això de la inseguretat era una falàcia? Que era una idea VOXeniana?

Quin riure...
En resposta a Escamarlà de Palamós
Julia Sant Feliu Ll
3.
SF era un lloc perillós per viuri-hi quan els GC vivien en aquella casa cuartel tan desfeta: torturaven a santfeliuencs (vaga del metall), ningú ho recorda
  • 6
  • 17
Escamarlà de Palamós
Ah! O sigui que ara sí cal més policia...

No deieu que això de la inseguretat era una falàcia? Que era una idea VOXeniana?

Quin riure...
En resposta a Escamarlà de Palamós
Joana Sant feliu de llobregat
2.
Bona tarda,
Crec que no has entès res o no has llegit bé la notícia...no es demana més plocia (aquesta ja hi és des del febrer) es demana una reformulació de la seva funció/activitat a Sant Feliu. Treure el tema de la inseguretat sense informació... Visc a Sant Feliu des de fa molts anys i m’hi sento molt segura! A més, aquesta gestió dels Mossos NO depen dels ajuntaments. No barregem coses ni fem demagògia. Més construir i menys criticar tot el dia. Suposo que deus tenir ben llegit l’informe anual d’incidències a la via pública i privada per parlar d’inseguretat, no?
Cal parlar amb dades reals i no treure temes sense fonaments.
Salutacions.
  • 15
  • 11
Escamarlà de Palamós
1.
Ah! O sigui que ara sí cal més policia...

No deieu que això de la inseguretat era una falàcia? Que era una idea VOXeniana?

Quin riure...
  • 9
  • 19

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat