Les tasses solidàries dels Magentes

La colla de castellers de Sant Feliu ha engegat una campanya per aconseguir recursos econòmics i alhora lluitar contra el càncer infantil

Els Magentes han iniciat una campanya solidària que té un doble objectiu: d'una banda, recaptar recursos econòmics per les colles castelleres i d'altra banda, destinar el 50% dels ingressos a la lluita contra el càncer infantil. L'origen de la campanya neix a partir "del problema de finançament de les colles petites i mitjanes", tal com explica Carles Calbet, casteller i responsable de la campanya de Tasses Solidàries dels Magentes. La de Sant Feliu és "una colla mitjana, que corre el perill de quedar-se en petita, perquè hi ha qüestions com les assegurances, que valen molts diners".

Un projecte que neix a Sant Feliu i s'estén amb altres colles castelleres

Amb la campanya de les Tasses Solidàries es pretén aconseguir més finançament i alhora col·laborar amb una causa solidària. En concret, el 50% dels ingressos es destinarà a l’Associació Pulseras Candela, que col·labora amb l’Hospital Infantil de Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil. Les tasses solidàries inclouen els noms de totes les colles de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, amb els colors de les seves camises. La campanya la va engegar la colla santfeliuenca per Sant Jordi i durant aquests mesos s'hi han sumat altres colles castelleres, com la de Molins de Rei, Gavà, el Prat o Tortosa, entre d'altres. La intenció és que s'hi sumin les colles que vulguin distribuïnt les tasses i aportant la meitat dels ingressos al projecte solidari que triïn.

A partir de la setmana que ve, diversos comerços de Sant Feliu tindran les tasses perquè la gent les pugui comprar directament. Podeu consultar en aquest mapa tots els comerços on les podeu trobar. La campanya també s'ha difós a través de les xarxes socials amb el hashtag #jojalatinc.

Un local d'assaig per als Castellers, una assignatura pendent 

La colla dels Magentes compta ara amb un centenar de persones sòcies, de les quals "entre 70 i 80 són castellers, i una cinquantena participen a les actuacions". Carles Calbet apunta que la colla "no viu un mal moment, però no estem tan bé com l'any passat, perquè hi ha hagut certa davallada de gent i no n'entra tanta". Una tendència que "no només ha passat a Sant Feliu, sinó també en altres colles de les que no són tan grans, amb les colles mitjanes i petites costa més mantenir la gent".

Els castellers santfeliuencs ara aturen l'activitat d'estiu, tot i que aquest dijous van participar al programa de TV3 Tot es mou, a la presentació del nou programa "Obrint plaça", de temàtica castellera. Els Magentes van fer un pilar de 4 en directe i van parlar de la campanya de la tassa solidària castellera.

Després de l'aturada, al setembre tornaran a la càrrega, amb un repte molt clar: aconseguir un local d'assaig. Carles Calbet explica que "fa un mesos vam parlar amb tots els grups polítics i vam aconseguir el suport de tots en aquest tema". Ara els castellers assagen a les pistes de l'escola Nadal, però reivindiquen un local propi. Un espai que podria acabar sent el dels "antics vestidors de la piscina de l'Escorxador", tal com ha avançat Calbet, que ha afegit també que "cal rehabilitar-los i aconseguir el permís d'ús", però confia que "al setembre es pugui fer l'empenta definitiva amb aquest tema". Un pas que ha de contribuir a la suma d'esforços per consolidar la colla dels Magentes de Sant Feliu.

Comentaris

Carles Sant Feliu de Llobregat
4.

Poc a poc, es van afegint comerços on podreu trobar la tassa solidària castellera.
Podeu consultar-los aquí:

https://maps.app.goo.gl/DSGGhj4QEtRbs2Hj8

  • 1
  • 0
Francesc
Com i on puc obtenirla !
En resposta a Francesc
Carles Sant Feliu de LLobregat
3.
La podeu aconseguir contactant amb la colla a través de xarxes (a la web també podeu trobar telèfons de contacte (http://castellersdesantfeliu.cat/contacte/ ) o a diversos comerços de Sant Feliu que en breu les tindran per ajudar-nos. Aquesta és una de les pegues de no tenir local: la manca de botigueta.
Altres poblacions han de contactar amb la seva colla castellera (si no les tenen encara, les demanaran).
De moment, les podeu trobar als Castellers de Sant Feliu, als Matossers de Molins de Rei, als Xiquets de Vila-seca, als Castellers de Tortosa, als Castellers de Gavà, als Castellers del Prat, a la Colla Jove de Sitges) s'hi van afegint més i més colles.
I si a la vostra població no hi ha colla (o no es vol adherir), contacteu amb nosaltres, Castellers de Sant Feliu (mireu les dades de contacte a la pàgina web indicada), i ja pensarem alguna cosa perque la tingueu.
  • 0
  • 0
Francesc
Com i on puc obtenirla !
En resposta a Francesc
Carles Sant Feliu de Llobregat
2.

Contactant amb la colla a través de xarxes (a la web també podeu trobar telèfons de contacte (http://castellersdesantfeliu.cat/contacte/ ) o a diversos comerços de Sant Feliu que en breu les tindran per ajudar-nos. Aquesta és una de les pegues de no tenir local: la manca de botigueta.

  • 0
  • 0
Francesc Creixell
1.

Com i on puc obtenirla !

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat