Més places a les escoles bressol municipals per respondre a la demanda

Per al curs que ve s'han obert tres línies més a les escoles Fàbregas, Patufet i Tambor. La gran majoria de famílies de Sant Feliu tenen plaça

L'Ajuntament ha ampliat el nombre de places a les escoles bressol municipals: s'ha aprovat ampliar 13 vacants, és a dir, una nova línia del grup d'1 a 2 anys a l'escola bressol Fàbregas. Una mesura que s'ha pres després de tancar el període de matriculació i que s'afegeix a les dues línies que ja es van obrir també a les escoles Patufet i Tambor, un cop acabat el període de preinscripció. Amb aquesta ampliació, segons ha explicat la regidora d'Educació, Mireia Aldana, "al voltant d'un 96% de les famílies que ho han demanat tindran plaça per al curs que ve en una escola bressol municipal".

Plaça per a totes les famílies de Sant Feliu inscrites en període ordinari

El primer increment de places es va fer quan va finalitzar el període de preinscripció: es van obrir una línia més de 13 places tant a Patufet com a Tambor en la franja d'edat d'1 a 2 anys. Però tot i l'ampliació encara van quedar 31 famílies a la llista de no admesos. Ara s'afegeix una línia més a l'escola Fàbregas, que fa que 403 famílies hagin matriculat els seus fills a les quatre escoles bressol municipals. En concret, 120 ho han fet a l'escola Patufet, 107 a l'escola Fàbregas, 94 a l'escola Tambor i 82 a l'escola Ginesta.

La regidora Mireia Aldana ha explicat que amb aquesta mesura "totes les famílies de Sant Feliu que van fer la preinscripció en termini ordinari tindran plaça". Sí que hi ha una vintena de famílies en llista d'espera, on n'hi ha de Sant Feliu que "van inscriure's fora de termini" i d'altres municipis. De fet, la proximitat de l'escola bressol Tambor amb habitatges que corresponen a Sant Joan Despí i la de l'escola bressol Ginesta amb d'altres de Sant Just fa que la preinscripció compti amb diverses famílies d'aquests municipis. Tot i això, la regidora apunta que "de vegades hi ha alguna plaça que encara pot ballar al setembre perquè algun nen finalment no comenci el curs".

El paper de la tarifació social

"El gruix de la demanda aquest any ha estat en la franja d'1 a 2 anys", explica la regidora d'Educació, Mireia Aldana, que també afegeix que "demanda n'hi ha sempre". Sí que "vam patir amb la crisi, però una de les èpoques més complicades de crisi va coincidir amb quan vam aplicar la tarifació social i això va fer que moltes famílies continuessin apostant per les escoles bressol".

Aldana recorda que "va ser un moment en què vam patir un doble fenomen: l'efecte de la crisi i la davallada de la natalitat, això va fer que en altres municipis tanquessin aules i aquí, en canvi, sempre hi ha hagut plena ocupació", cosa que atribueix a la tarifació social, que regula el preu del servei en funció de la renda. Una mesura que la regidora d'educació subratlla que "permet que tothom aposti per escolaritzar els seus fills i filles". Precisament aquesta setmana l'ONU ha reconegut la tarifació social com a exemple de bona pràctica política.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat