Una Xarxa Antirumors per desmuntar prejudicis

La iniciativa s'ha començat a tirar endavant aquest any i treballa per evitar falsos rumors que intenten generar una imatge estereotipada de determinats col·lectius

Desmuntar els rumors d'entrada per evitar que els relats falsos es converteixin en virals és clau per garantir la cohesió social. Per això, Sant Feliu treballa des d'aquest 2019 en la posada en marxa de la Xarxa Antirumors, que vol combatre activament rumors i estereotips que contribueixin a crear prejudicis sobre determinats col·lectius en l'imaginari col·lectiu. La proposta es va aprovar al ple de novembre, amb el suport de tots els partits polítics, excepte Ciutadans i PP que es van abstenir. A la iniciativa hi participen entitats i persones a títol individual, amb el suport de l'Ajuntament. 

La Xarxa Antirumors vol promoure la participació ciutadana per detectar rumors, que es poden fer arribar a través del correu antirumors@santfeliu.cat. Els rumors son comentaris que no es basen en fets ni dades objectives i que assenyalen determinades persones i col·lectius per generar sospites al seu voltant. Sovint s'acaben difonent perquè molta gent se'ls creu i els reprodueix sense qüestionar-los.

Formació d'agents antirumors

Una de les accions que s'està tirar endavant és la formació d'agents antirumors, que són persones amb la tasca de desmuntar, a través de les relacions de proximitat i les xarxes socials, totes aquelles falses informacions i notícies que circulen en contra de la diversitat. A través de la Xarxa Antirumors reben una formació prèvia per aprendre coneixements teòrics i habilitats pràctiques. Les persones que es vulguin formar com a agents antirumors poden escriure a antirumors@santfeliu.cat.

Trobareu més informació i recursos sobre la Xarxa Antirumors en aquest espai a la web de l'Ajuntament, on també podeu consultar les actes de les reunions que s'han fet aquest any, al febrer i a l'abril. A més, les entitats també es poden adherir a la Xarxa: actualment n'hi ha una trentena, entre les quals hi ha AMPEs i AAVV. 

Comentaris

Xarxa Propagandística
Apa, l'Ajuntament ja té la seva Gestapo per blanquejar inseguretat, problemes d'aparcament, la pujada de sous dels regidors...

Benvinguts a la gran excusa per generar opinions favorables al Govern de torn. Fake News a la carta ;)
En resposta a Xarxa Propagandística
Oriol Bossa Sant Feliu de Llobregat
2.

Bones!! No hi hagut cap pujada de sous dels regidors. Es pot estar en contra de la Xarxa antirumors, però no fa falta mentir.

  • 6
  • 3
Xarxa Propagandística
1.

Apa, l'Ajuntament ja té la seva Gestapo per blanquejar inseguretat, problemes d'aparcament, la pujada de sous dels regidors...

Benvinguts a la gran excusa per generar opinions favorables al Govern de torn. Fake News a la carta ;)

  • 11
  • 7

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat