La tarifació social, reconeguda per l'ONU com a política exemplar

S'ha valorat la iniciativa al Fòrum polític de l'ONU que recull iniciatives dels governs locals de l'Associació internacional de ciutats educadores

La tarifació social de l'Ajuntament de Sant Feliu és una de les polítiques exemplars reconegudes a l'informe de l'ONU sobre Els governs locals i la localització dels objectius de desenvolupament sostenible', que es va presentar dilluns a Nova York. El document es va exposar en el marc del Fòrum polític d'alt nivell de Nacions Unides, tal com explica l'Ajuntament en una nota de premsa, i recull diverses iniciatives que desenvolupen la trentena de ciutats que formen part de l'Associació internacional de ciutats educadores.

La tarifació social de Sant Feliu es qualifica com a "model de referència per la seva contribució des de l'àmbit local en favor d'una educació inclusiva de qualitat al llarg de la vida", un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU. I es destaca que el model santfeliuenc "proporcionar mecanismes que compensin les desigualtats socials i potenciïn la cohesió social a través d'un major enfocament local", a partir d'"una estratègia de preus socials que permetin les famílies pagar pels serveis en funció dels seus ingressos".

La tarifació social és una mesura que va posar en marxa l'Ajuntament fa sis anys que configura un model de preus per a serveis municipals en funció de la renda de cada unitat familiar. L'objectiu és facilitar un preu equitatiu per a totes les famílies i així fomentar un accés per a tothom als serveis municipals. Les escoles bressol van ser el primer servei en què es va aplicar la tarifació social, però actualment també s'aplica a l'Escola Municipal de Música, als serveis d'atenció domiciliària, i als abonaments mensuals i de temporada de la piscina de l'Escorxador. A més, l'Ajuntament està estudiant aplicar-ho en més serveis.

 
 

Comentaris

Ratón
1.

Tan exemplar i bonica com inviable de finançar.

Mare meva la gent de menys de 30 anys, quina jubilació els hi espera, repartint diners a tort i a dret...

  • 5
  • 4

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat