El proper ple, en 5 punts

Arriba el primer ple ordinari del mandat: es farà aquest dijous i s'hi tractaran una cinquantena de punts. Desgranem l'ordre del dia per explicar-vos quines seran les qüestions més destacades que s'hi debatran

Primer ple ordinari del nou Ajuntament i últim abans de l'aturada de l'agost. Serà aquest dijous a les 18h i el podreu seguir en directe per streaming i amb el minut a minut a través de la web de Fetasantfeliu i a Twitter amb l'etiqueta #plesantfeliu. Podeu consultar l'ordre del dia complet a l'arxiu adjunt.

1. Primer ple del nou consistori estrenant horari

Fa poc més d'un mes que el nou govern municipal es va posar en marxa i a principis de juliol es va fer el primer ple del mandat, en què es va aprovar el cartipàs municipal i es va poder veure la primera posada en escena del nou consistori. Si en aquell ple ja es van començar a veure actituds estratègiques i el to dels diferents partits de govern i oposició, aquest dijous es preveu que encara es marquin més els posicionaments de cada formació tant a l'hora de votar com amb les intervencions. A més, el nou ple estrenarà nou horari: comença a les 18h, avançant una hora i mitja l'inici de les sessions.

2. Tancar el pressupost de l'exercici 2018

Un dels temes que es tracta sempre als plens de juliol és l'aprovació del compte general del pressupost de l'exercici 2018, i aquest cop no serà una excepció. També en clau econòmica, es debatrà sobre l'adequació de la plantilla municipal de l'any 2019. I es preveu ratificar l'acord de la Junta de Govern Local que adequa les retribucions dels treballadors i treballadores municipals amb una pujada del 0,2%.

3. Mocions: post-soterrament, CUAP, LGTBI i alternatives per la gestió pública de serveis municipals

Al ple es debatran quatre mocions, tres d'àmbit local i una d'àmbit general. Una la presenta la ponència unitària del soterrament plantejarà la consulta popular sobre el concurs internacional de projectes per decidir què es farà a l'espai que quedi alliberat després de les obres del soterrament. La junta de portaveus en presenta una altra sobre la futura construcció d'un CUAP davant del Parc Torreblanca i també una, d'àmbit general, per l'adhesió a la declaració institucional del 28 de juny, Dia per l'alliberament LGTBI.

Els partits de govern, Sant Feliu en Comú Podem i ERC, presenten també una altra moció d'àmbit local per estudiar alternatives per portar la gestió pública de determinats serveis municipals.

4. Representants del ple, subvencions i dies festius

Un dels motius pels quals aquest ple compta amb 50 punts a l'ordre del dia és que 21 d'aquests punts corresponen a les designacions de fins a 21 representants municipals en diferents organismes, consells i entitats. Són designacions que es fan amb l'inici del nou mandat per fixar aquests representants per als propers quatre anys. També està previst concedir subvencions a diferents entitats i aprovar els dies festius locals per a l'any 2020.

5. No hi haurà moció sobre el cementiri

La moció que finalment no es debatrà al ple d'aquest mes serà la que volia presentar el veí Miguel Cano sobre el cementiri. Volia posar de nou sobre la taula la situació per la concessió dels nínxols, arran del judici d'un particular contra la concessionària aquest dimecres. Finalment, però, segons ha explicat Cano a Fetasantfeliu, ha decidit deixar-la sobre la taula i començar a treballar sobre aquest tema amb el nou govern després de l'estiu.

Comentaris

Susana Romagosa
No entenc el punt 4 de les mocions. Agrairia si algú em pogués aclarir si fa referència a externalitzar serveis municipals, o, a recuperar la gestió pública de serveis que han estat externalitzats. També m'agradaria saber a quins serveis fa referència. Gràcies.
En resposta a Susana Romagosa
Jan Sant Feliu de Llobregat
3.

En aquest cas es tracta de la possible municipalització! Un pas endavant molt important i clau per al desenvolupament de la vila :D

  • 2
  • 0
Susana Romagosa Treballadora servei externalitzat
2.

No entenc el punt 4 de les mocions. Agrairia si algú em pogués aclarir si fa referència a externalitzar serveis municipals, o, a recuperar la gestió pública de serveis que han estat externalitzats. També m'agradaria saber a quins serveis fa referència. Gràcies.

  • 1
  • 0
PilarNogues Barral Sant Feliu de Llobregat
1.

Les treballadores del SAD tenim molt a dir per a la remunicipalització del servei d’atencio domiciliaria externalitzat al grup multiserveis del grup ACS Florentino Pérez

  • 3
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat