10 finalistes del concurs d'idees per urbanitzar l'espai que s'alliberi amb el soterrament

Ara cada estudi haurà de presentar una proposta detallada i a la tardor el jurat en seleccionarà tres. La ciutadania podrà triar quina prefereix en una consulta ciutadana al novembre

10 projectes seleccionats per a la segona fase del concurs internacional de projectes per la urbanització de la zona del soterrament. Dels 31 estudis d'arquitectura i urbanisme que es van presentar, el jurat n'ha seleccionat una desena que ara hauran de desenvolupar les propostes concretes per urbanitzar l'espai que s'alliberi amb el soterrament. Tenen dos mesos per a presentar-les i a partir d'aquí el jurat en triarà tres. La ciutadania podrà votar quina prefereix en una consulta ciutadana al novembre.

7 estudis amb trajectòria 3 propostes d'estudis amb menys experiència

El jurat ha triat 10 finalistes d'entre els 31 que s'hi havien inscrit. Hi havia dues modalitats: d'una banda, estudis amb experiència reconeguda, on hi havia 25 projectes. D'altra banda, 6 estudis amb menys experiència que han hagut de presentar una proposta prèvia d'alta qualitat. El jurat ha triat 7 candidatures del primer grup i 3 d'aquest segon. Del segon grup de moment no es fan públics els noms dels estudis, només els projectes.

Ara cada estudi tindrà 70 dies per dissenyar una proposta concreta i presentar-les de manera anònima. El jurat les valorarà i en triarà 3 que passaran a l'última fase, en què es faran públiques les propostes i la ciutadania podrà triar quina prefereix en una consulta popular que està prevista per al mes de novembre.

Els estudis i candidatures seleccionats són:

  • BAU Barcelona, Arquitectura i Urbanisme

  • SBS, Simón i Blanco, SL conjuntament amb Batlle i Roig

  • UTE formada per Agence TER, ONL Arquitectura i Ana Coello

  • UTE formada per Jornet Llop Pastor Arquitectes, BAAS Arquitectura i TRN Taryet

  • UTE formada per Mateo Arquitectura i Michel Desvigne Paysagiste

  • UTE formada per TVK Architectes Urbanistes i INGEROP T3

  • UTE formada per Vora Arquitectura, Amador Ferrer i Espinàs i Tarrasó SCP

  • Candidatura sota el lema HOLA VEÏNS

  • Candidatura sota lema: PROMENADE CENTRAL

  • Candidatura sota lema: VOULEZ-VOUS

El jurat que valorarà les propostes està format per 9 membres amb vot: l'arquitecte Albert Ferrer, cap de l’Oficina Tècnica del Soterrament de Sant Feliu; l'arquitecte Joan Carles Sallas, director del Servei d’Urbanisme, Planejament i Obres de l'Ajuntament; Jordi Torrijo, representant del Consell Assessor d’Urbanisme de Sant Feliu; Isabel Tomé, representant de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); Marta Jové, representant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; Miquel Àngel Lacasta, professor de l’School of Architecture, de la Universitat Internacional de Catalunya; i les arquitectes Noemí Musquera, Rosa M. Portella i Neus Lacomba, designades aleatòriament pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Podeu consultar l'acta de la valoració del jurat a l'arxiu adjunt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat