10 maneres de disfrutar de l'agost a Sant Feliu!

Un decàleg de propostes per gaudir la ciutat durant tot el mes

1. Banyar-se dia i nit

Agost vol dir ple estiu i el que ve més de gust quan fa calor és fer-se un bon bany, ja sigui en qualsevol hora del dia, si s'està de vacances, o bé al vespre després de la jornada laboral. Sant Feliu no té platja, però la piscina de l'Escorxador pot convertir-se en el millor antídot per combatre la xafogor santfeliuenca. Obre cada dia d'11 a 20h. I si sou per Sant Feliu en cap de setmana, esteu de sort: divendres i dissabte la piscina també obre en horari nocturn, de 21h a 23h! Però si les piscines us fan mandra però voleu una refresacada ràpida per als nens, la vostra solució és la font d'aigua vaporitzada al parc de Llorenç Sans!

2. Aficionar-vos al Santfe seguint la pretemporada

El Santfeliuenc FC començarà aquest any la setena temporada a Tercera i això s'ha de disfrutar. Sou poc d'anar a Les Grases durant l'any? Aprofiteu l'estiu per aficionar-vos al Santfe i convertir-vos en els millors supporters del club blanc-i-blau. El 31 d'agost començaran la Lliga a Les Grases, però abans es disputaran uns quants partits de pretemporada, entre amistosos i la Copa Catalunya. A Les Grases n'hi haurà dos: el dia 7 a les 20h contra el Can Vidalet i el 15 a les 20h contra l'UD Sabadell Nord.

3. Celebrar la Festa Major de Sant Llorenç

Sant Feliu celebra la seva Festa Major per Sant Llorenç: de dijous 8 a dissabte 10 d'agost s'han programat activitats per a petits i grans, com bany d'escuma, bitlles tradicionals, cinema a la fresca o sardanes i rom cremat. I si voleu fer una mica d'història, descobriu els orígens de la Festa Major de Sant Llorenç en aquest reportatge que recuperem de Jordi de Amorós.

4. Atipar-se de cultura a la Biblioteca Montserrat Roig

Ara que comença a estendre's la idea que agafar un avió contamina massa, sempre podeu ser dels que opten per viatjar llegint. La Biblioteca Montserrat Roig obre totes les tardes d'estiu de 15h a 21h i hi trobareu un munt de propostes per endur-vos prestades o bé per disfrutar amb l'aire condicionat. També hi trobareu sèries, pel·lícules, discos i la premsa diària. Si heu de passar l'agost estudiant, també pot ser el vostre millor refugi. I si ja teniu bitllets agafats abans que volar estigués mal vist, també hi trobareu guies de viatge de tot el món!

5. La cara medieval de Sant Feliu: Sanctis Felicis el 28 d'agost

Si us interessa la història de la ciutat, apunteu la data del 28 d'agost a l'agenda. L'últim dimecres del mes d'agost se celebrarà la setena edició del Sanctis Felicis, organitzat per Calaix de Sastre per celebrar que la primera referencia escrita de la ciutat data del 28 d’agost del 1002. Un any més, podeu fer un viatge per la història de la ciutat al Palau Falguera, que durant tot el dia es convertirà en un escenari medieval, amb tallers infantils, mercat, espectacles i botifarrada.

6. Aparcar fàcil i gratis

Un dels petits plaers de passar l'agost a Sant Feliu és poder aparcar sense complicacions. El malson de donar voltes i més voltes per trobar una plaça s'hauria d'acabar així que la majoria de gent comenci a agafar vacances. I la sort és que durant els 31 dies d'agost tampoc funcionarà la zona blava: s'ha acabat acabar-se l'orxata ràpid perquè se us acaba el temps que havíeu indicat. És agost, fa calor i potser no teniu vacances, però aparcar no serà un problema.

7. Caminant o amb bici fins a Molins i Sant Vicenç

Ja fa un any que està en marxa i potser encara no ho heu descobert: el gual inundable que connecta els marges del riu entre Sant Feliu i Molins de Rei, al marge esquerre, i Sant Vicenç dels Horts, al marge dret. Una plataforma transitable de 4 metres d'amplada i 30 metres de llarg ubicat en un dels punts on on la llera del riu és més estable que suposa un enllaç a peu i en bici entre municipis veïns com Sant Feliu, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts. Una bona manera de descobrir l'entorn natural de prop de casa.

8. Mirar Sant Feliu amb uns altres ulls

Però si sou més de territori urbà i us fa mandra arribar-vos fins al riu, aprofiteu que a l'agost el ritme general afluixa per desviar-vos de ruta quan torneu cap a casa. Atreviu-vos a descobrir el Sant Feliu que no coneixeu: visiteu places d'altres barris, proveu bars nous, descobriu on fan la millor orxata o aprofiteu per passar la tarda llegint a l'ombra d'un dels parcs de la ciutat. Feu el que (potser) faríeu si visitéssiu una ciutat llunyana: mirar-ho tot amb ulls desperts. Potser així Sant Feliu us sorpèn. 

9. Postes de sol santfeliuenques

D'acord, a Sant Feliu no trobareu postes de sol davant del mar per penjar a Instagram i fer la competència a les que arriben de platges paradisíaques. Però el sol es pon a tot arreu i hi ha hores en què compensa aturar-se a mirar el cel. Podeu buscar des de quin racó de Sant Feliu es veuen les millors postes de sol i compartir-les a les xarxes o guardar-vos-les com un secret per a uns pocs. Una possibilitat que no falla és fer el camí pel carrer del costat de la via, anant cap a Molins: no són les Balears però la llum val la pena.

10. Llegir el Feta!

Durant tot l'any aneu de bòlid i segur que teniu una llarga llista amb articles i entrevistes pendents per llegir de diaris diversos, però també del Feta! L'agost és el moment perfecte per recuperar les entrevistes i reportatges que hem publicat aquest any i que us han passat per alt. Hi trobareu música, política, temes socials... Una mica de tot! També us podeu entretenir amb les galeries d'imatges i fins i tot llegir d'una tirada tots els capítols del canal Aquells dies foscos o el Dietari d'un agutzil!

FOTOS: Marc Rius

Comentaris

Lolita Carrión Sant Feliu de Lobregat
3.
bona tarda voldria afegir avui que el tema de la FESTA MAJOR es reivindicat més que mai, que de forma "semi-anònima" he treballat - treballo, per poder aconseguir només que el dia 10 d'agost sigui reconegut com FESTA MAJOR precisament la persona que millor sap, del que parlo es sens dubte Joan Lorenzo, diré que del, tema fa 11 anys que per la data del 10 d'agost cada any he fet un escrit demanat per activa i per passiva el avui ex-Alcalde Sr. Sanjose que el nostre consistori tingués a bé acordar nomenar el 10 d'agost FESTA MAJOR. fent ressò que tenim FESTES DE PRIMAVERA, FESTES D'ESTIU I TAMBÉ DE TARDOR,
que es poden traduir per els nascuts a Sant Feliu, EXPOSICIÓ DE ROSES, afegim FIRA, FESTA MAJOR, I COM NO FESTA MAJOR PETITA.
La nostre Ciutat Sant Feliu de Llobregat una Ciutat - sense FESTA MAJOR !¡ m'agradaria dir que NO sempre ho he aconseguit, alhora vull dir també. que fa 2 anys la meva obstinació, em vaig dedicar a fer " Bustiada"
posant tot el meu esforç ( sense cap valor ) perque més persones poguessin veure, que el 10 d'agost es emocionalment nostre FESTA MAJOR,
NO he demanat mai que fos dia Festiu, crec que FESTIU, ES L'0FICI que es fa any rera any a la nostre Parroquia, presidit per el Sr. Bisbe Agustí, hi un mun de Mossens de la nostre Conrada, que cada 10 d'agost
ens acompanyen el dia de SANT LLORENÇ patró d'aquesta Ciutat.
per últim moltes gràcies Carme per el teu escrit tan acertat.
  • 6
  • 1
Roser Ribas Subirana Sant Feliu de llobregat
2.

Correcció, es: Pere Subirana Suria i no Julia.

  • 2
  • 1
Roser Ribas Subirana Sant Feliu de llobregat
1.
En la fotografia de l'embalat,. el senyor que esta al mig amb una gorra i que porta un pastís a la mà, es el meu avi, Pere Subirana Julià. Ell, juntament amb el altre company, es cuidaven de la sala de ball que sempre estez neta i ben encerada perque els balladors puguesin lluscsr bé i sobretot que, no quedes cap cigarret encès després del ball. Així dons quan se acabava el ball, netejar be la sala amb molta cura, sobretot al radera de les cortines, perque no en quedes cap d'encesa. Un bon record per l'avi Pere, l'avi de: Quim i Roser Ribas Subirana i Pere i Antonio Subirana Montardit.
  • 6
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat