Obert el període per licitar els serveis d'assistència tècnica per vigilar les obres del soterrament

Adif ho ha publicat a la seva web i les propostes es poden presentar fins el 28 d'agost. El calendari segueix les previsions previstes perquè les obres comencin a finals d'any

El calendari perquè les obres del soterrament comencin a finals d'aquest any continua endavant. L'Administrador d'Infraestructures Ferroviarias (Adif) va obrir el 19 de juliol el període de presentació de documentació per licitar les obres per licitar els serveis d'assistència tècnica per al control i vigilància. Es poden presentar propostes fins el 28 d'agost. 

Aquest pas forma part dels passos duts a terme aquest 2019 perquè les obres s'iniciïn aquest 2019. A l'abril el Consell de Ministres va donar llum verda a la licitació, un tràmit necessari perquè les obres poguessin començar abans que s'acabi aquest any. La previsió és que en les properes setmanes Adif informi quina serà l'empresa adjudicatària que realitzarà les obres del soterrament. La inversió de les obres serà de 83 milions d'euros i anirà íntegrament a càrrec d'Adif, tal com va anunciar el ministre de Foment el mes de gener de l'any passat.

Les obres del soterrament es preveu que durin quatre anys i soterraran un quilòmetre i mig de les vies del tren. El fet que s'hagi aprovat ara i no més endavant era necessari perquè la declaració d'impacte ambiental del projecte del soterrament, del 2010, és vàlida fins aquest any. Si no poguessin començar abans del desembre, el projecte ja hauria caducat i caldria tornar a començar i les obres no podrien arrencar. El primer pas serà la construcció d'una estació provisional que s'ubicarà on ara hi ha el pas a nivell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat