Vint anys compartint la passió pel col·leccionisme

El Cercle Català de Col·leccionisme celebra aquest 2019 dues dècades a Sant Feliu. L'entitat commemora l'efemèride durant tot l'any i per als propers mesos prepara un nou segell i una exposició

El món del col·leccionisme és ampli i divers: dels clàssics segells o monedes, a d'altres objectes més peculiars, com programes de cinema, cotxes petits, caixes de mistos o fins i tot figures de caganers. A Sant Feliu fa vint anys que el Cercle Català de Col·leccionisme es dedica a compartir i difondre activitats de col·leccionistes, ja sigui amb exposicions, mostres, tertúlies o les trobades que fan cada setmana a la seu de l'entitat.

La commemoració del vintè aniversari s'ha allargat durant tot l'any, tal com explica Pere Martí, president de l'entitat: "vam fer una exposició al febrer i una altra al maig i de cara al novembre també estem preparant alguna cosa especial". També al mes d'abril van presentar un segell dedicat al vintè aniversari del Cercle Català de Col·leccionisme. Precisament, en l'àmbit de la filatèlia, durant aquest temps han creat fins a 60 segells personalitzats de Sant Feliu, dedicats a edificis emblemàtics, a personalitats i figures de la ciutat o a entitats.

Un món que desperta interès

El Cercle Català de Col·leccionisme compta actualment amb 25 socis que, tal com explica Pere Martí, president de l'entitat des de fa 19 anys, "ens dediquem a la informació i difusió d'activitats de col·leccionistes, ja siguin monedes, segells, taps...” Martí destaca que "el ventall de col·leccionisme és molt ampli i cadascú col·labora amb el que té o li agrada". A més, cada any procuren fer exposicions dedicades a alguna temàtica concreta i presentant alguna novetat "perquè tothom hi pugui participar".

L'entitat es reuneix cada dimecres a la tarda a la seva seu social, a l'Ateneu, on intercanvien impressions, llegeixen revistes especialitzades actuals, consulten catàlegs filatèlics tant nacionals com internacionals i intercanvien material amb els companys. Martí considera que "a Sant Feliu hi ha interès per aquest món i hi ha col·leccionistes de moltes coses" però lamenta que "hem trobat a faltar més manca de compromís amb associar-se i venir a les reunions cada setmana". Un aspecte que el president de l'entitat valora perquè "poder compartir inquietuds i el tracte humà és el que ens agrada".

20 anys d'activitat: exposicions, trobades, tertúlies i segells santfeliuencs

Aquesta setmana, a la reunió s'ha presentat el cartell de la 15a Campanya de difusió del col·leccionisme i del díptic commemoratiu dels 20 anys del Cercle. En aquest díptic, es repassen les activitats dutes a terme durant aquestes dues dècades, com 33 exposicions de filatèlia, numismàtica i col·leccionisme, 13 Mini Mostres de col·leccionisme, 6 Trobades de plaques de cava i 41 tertúlies de col·leccionisme a la seu social, a més dels 60 segells personalitzats de Sant Feliu.

Les properes activitats seran el 2 d'octubre, amb la presentació d'un nou segell, dedicat al centenari del naixement de Francesc Vergés (1919-2019) i la 42a Tertúlia de col·leccionisme “El segells més rars del món”, a càrrec de Jordi Campderrós. A més, al novembre presentaran una mostra filatèlica i de col·leccionisme “Mestres de la pintura”, que es podrà veure al vestíbul del Centre Cívic Les Tovalloles.

Comentaris

Imma Sant feliu
1.

L'any 2013 any del centenari de Joana Raspall, li van dir a ella que li farien un segell dedicat, han passat 6 anys i encara no ha sortit a la llum.
Ho heu descartat? o encara està dins els nous projectes?

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat