Comença un curs escolar amb menys alumnes que l'anterior

A Sant Feliu hi ha una vuitantena d'alumnes menys matriculats en el global de les diferents etapes educatives. A P3 són una vintena menys que el curs passat, però a 1r d'ESO una cinquantena més. S'ha obert una segona línia de P4 a l'escola Monmany

Avui arrenca el curs 2019-2020: a Sant Feliu 6.734 alumnes comencen les classes, segons dades del Serveis Territorials d'Ensenyament. Són una vuitantena menys que l'any passat, tot i que aquesta xifra encara pot ballar per la matrícula viva, que permet la matriculació de més alumnes durant les primeres setmanes. Hi ha menys alumnes en el conjunt d'Infantil i Primària i també a ESO; en canvi, n'hi ha més a Batxillerat.

Menys alumnes a P3, i més a 1r d'ESO i Batxillerat

En el conjunt d'Infantil i Primària, avui comencen el curs 4.116 infants a Sant Feliu, que són 69 menys que l'any passat. D'aquests, 415 estrenaran etapa educativa a P3, 21 menys que el curs passat. En total, a la ciutat es mantenen 18 línies de P3, entre públiques i concertades, les mateixes que els últims anys.

Pel que fa a Secundària, hi ha 2.115 alumnes matriculats a ESO, que en global són una vintena menys que el curs anterior. A 1r d'ESO, però, hi ha una cinquantena més d'alumnes que l'any passat: en total 536 inicien la Secundària als instituts públics i centres concertats de Sant Feliu. A Batxillerat de moment hi ha 503 alumnes matriculats, que ja són 12 més que el curs anterior, i falta que s'acabi la matrícula.

En el conjunt del Baix Llobregat, aquest curs hi ha prop de mig miler menys d'alumnes que l'anterior. I referent als cursos de canvi d'etapa, també hi ha menys alumnes a P3 i més a Batxillerat. En canvi, a diferència de Sant Feliu, on creix l'alumnat a 1r d'ESO, a la comarca també es redueix.

Nova línia a P4 a l'escola Monmany i a 1r d'ESO de l'Institut Martí Dot

Hi ha menys alumnes a P3 però, en canvi, a P4 s'ha hagut d'obrir una nova línia a l'escola Monmany aquest curs. "Teníem les línies molt plenes i a l'agost només quedava una plaça de P4 a tot el municipi", explica la regidora d'Educació Mireia Aldana, que ha afegit que "com que hi ha matrícula viva, si no s'ampliava, es condemnava a totes les escoles a tenir sobreràtio màxima a P4 i s'arrossegaria els següents cursos".

Per això, "des de la Generalitat també es va veure clar" i s'ha obert aquesta segona línia a l'escola Monmany, que és un centre on fa dos anys ja es va obrir una línia de més a primer, "perquè té l'espai per fer-ho, és una escola que està concebuda per tenir dues línies".

D'altra banda, aquest curs també s'ha ampliat una línia de 1r d'ESO a l'institut Martí i Dot. La regidora d'Educació ha explicat que finalment es va decidir oferir una cinquena línia en aquest centre en comptes d'Olorda, per poder donar resposta a les peticions de la majoria de la demanda. Ara hi ha 4 línies a l'Olorda i 5 a Martí Dot.

Més inscrits a les escoles bressol municipals

També ha començat el curs a les escoles bressol municipals, que al juliol va ampliar el nombre de places per donar resposta a totes les famílies de Sant Feliu que havien sol·licitat una plaça. En total, aquest curs hi ha 403 infants matriculats a les quatre escoles bressol municipals. En concret, 120 ho han fet a l'escola Patufet, 107 a l'escola Fàbregas, 94 a l'escola Tambor i 82 a l'escola Ginesta.

L'escola d'hosteleria continua en standby

El que continua sense arrencar és l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que s'ha d'ubicar a la Nau de Can Bertrand. El projecte es va anunciar fa cinc anys, però continua estancat. La regidora Mireia Aldana ha explicat que "es farà quan la Generalitat tingui uns pressupostos no prorrogats i se li pugui adjudicar una partida". Com que de moment no és així, "estem en el mateix punt, el projecte està fet i s'ha fixat que costaria 5 milions que pagaria la Generalitat, tècnicament està desenvolupat, però falta licitar l'obra i per fer-ho cal poder-li adjudicar un pressupost".

Obres de millora als centres santfeliuencs

Com cada any, l'aturada de l'estiu ha servit per fer obres en alguns centres escolars. Davant l'escola Salvador Espriu s'ha instal·lat un nou espai per facilitar l'accés i la recollida dels infants. Es tracta d'un espai habilitat a la zona situada entre els carrers de Sant Joan i d'Anselm Clavé com a aparcament puntual de tipus 'Petó i adéu', que permet parar els vehicles durant 2 minuts i així acomiadar-se o recollir als infants.

A l'escola Falguera s'han millorat els lavabos del centre i també s'han fet millores en escoles bressol: a l'escola bressol Ginesta s'està instal·lant un nou sistema de climatització, a l'escola bressol Patufet s'ha canviat el paviment i a Tambor s'han arreglat els finestrals.

On encara no s'han enllestit les obres és a l'escola Miquel Martí i Pol, on s'està millorant el drenatge del pati i s'estan arranjant les filtracions de la façana. Les obres feia temps que es reivindicaven des del centre i que no s'han acabat a temps per l'inici de curs. Segons ha explicat la regidora, la previsió és que s'acabin en poques setmanes, però ara impedeixen que els nens puguin sortir a un dels dos patis del centre que s'està arreglant.

Conferència inaugural: 19 de setembre

El curs comença avui, però la conferència inaugural es farà la setmana que ve, dijous 19. Serà una xerrada d'Angélica Sátiro, doctora en pedagogia i especialista en creativitat. És directora de Casa Creativa, consultoria per a projectes, activitats, materials i investigacions sobre la creativitat, i presidenta de l'associació Crearmundos Bcn. La xerrada se centrarà en els reptes i les possiblitats de la cretativitat en l'educació es farà a les 13 h, a l'auditori del Palau Falguera.

Comentaris

POS CLARO
Per llogar un pis: nómina, contracte indefinit, avalista, portar empadronat més d'1 any, i 2.250€ per la immobiliaria (un mes de fiança, i un mes per avançat). Uns 800€ per un pis d'1 habitació.

A més, no ens concedeixen ajudes perquè hi ha gent "en pitjor situació que nosaltres". Vamos, que treballem 12h diàries per res.

I ens sorprenem perquè no hi ha nens... Doncs res, ja fareu un estudi acadèmic d'aquests per esbrinar-ne el motiu.
En resposta a POS CLARO
Rantamplán Pipican Olorda
2.
Parli per vostè. A l'hotel Citypark Sant Just ★★★★ (piscina i buffet lliure) davant de la Torreblanca hi ha 80 MENAS, o paga-pensions, que des de fa un any estan allotjats a pensió completa gràcies a l'altruisme i comprensió de la Generalitat de Catalunya i dels seus votants i contribuents. Ah! I a més es van revoltar aquest agost perquè els monitors eren massa "estrictes" (!!!???). Qui sap, potser si parla amb el llepasubvens del Chakir El Homrani i es fa passar per magrebí/subsaharià li arregli lo seu... En qualsevol cas gaudeixin el votat!!!
  • 4
  • 1
POS CLARO
1.

Per llogar un pis: nómina, contracte indefinit, avalista, portar empadronat més d'1 any, i 2.250€ per la immobiliaria (un mes de fiança, i un mes per avançat). Uns 800€ per un pis d'1 habitació.

A més, no ens concedeixen ajudes perquè hi ha gent "en pitjor situació que nosaltres". Vamos, que treballem 12h diàries per res.

I ens sorprenem perquè no hi ha nens... Doncs res, ja fareu un estudi acadèmic d'aquests per esbrinar-ne el motiu.

  • 7
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat