Una exposició per plantejar els reptes metropolitans del futur

L'AMB estrena dimarts al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat una mostra que vol incentivar a la participació al Pla Direcció Urbanístic metropolità

'Metròpolis de Ciutats' s'inaugurarà aquest dimarts a la seu del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, al Centre Cívic Mas Lluí. L'exposició l'organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i vol servir per incentivar la participació al Pla Direcció Urbanístic (PDU) metropolità. La mostra fa un repàs per la realitat actual del territori metropolità, proposa reptes metropolitans i planteja projectes estratègics dels diferents municipis.

Present i futur de l'àrea metropolitana

L'exposició s'inaugurarà aquest dimarts a les 18.30h i es podrà visitar fins el 29 de setembre. L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, el gerent de l'AMB, Ramon Torra, i la presidenta del CECBLL, Genoveva Català. 

La mostra s'estructura en tres blocs. La primera part és una introducció al territori metropolità a través d'un audiovisual que se centra en la realitat actual. Un segon bloc està dedicat als reptes urbanístics, plantejant necessitats i problemàtiques bàsiques per formular les estratègies i les propostes. La part final és una galeria virtual on s'exposen les visions, els projectes estratègics i els projectes de cada municipi en relació amb les diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local.

Una exposició per incentivar la participació en el Pla Direcció Urbanístic metropolità

Aquesta exposició vol servir per incentivar la participació de la ciutadania al Pla Direcció Urbanístic (PDU) metropolità, l'instrument que finalment recollirà el conjunt de directrius i normes que determinaran com s'ha de desenvolupar la metròpolis en els pròxims anys. La redacció d'aquest document l'està liderant l'AMB i ara també obre un espai de participació ciutadana.

Aquest pla de participació ciutadana recollirà l'opinió de ciutadans i ciutadanes per tenir en compte quins aspectes s'han d'abordar per millorar la seva qualitat de vida, i alhora farà difusió dels canvis que aquest nou pla comportarà. Es poden fer aportacions en tallers participatius presencials o a l'espai habilitat al web de l'AMB.  A Sant Feliu es farà un taller participatiu presencial dimecres de la setmana que ve, el 25 de setembre a les 18h, també a la seu del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat