Arrenca la Setmana del Patrimoni amb exposicions, xerrades i itineraris guiats

La inauguració va ser divendres i fins aquest diumenge s'han programat propostes per reivindicar el catàleg de patrimoni arquitectònic local

Inaugurada la sisena edició de la Setmana del Patrimoni, que va arrencar divendres i que aquest any se centra en el Pla especial i Catàleg de patrimoni arquitectònic, una eina que aquest any fa trenta anys. Durant deu dies, s'han programat taules rodones, exposicions, conferències i visites per descobrir què ha significat per Sant Feliu aquest catàleg i alhora reflexionar sobre què ha d'implicar per les properes tres dècades.

La inauguració es va fer divendres, amb un debat sobre aquests 30 anys del catàleg: podeu veure la galeria d'imatges aquí i llegir la contracrònica de Jordi de Amorós aquí. Va ser el tret de sortida també de l'inici d'una exposició que sintetitza el catàleg del patrimoni arquitectònic de Sant Feliu, l'evolució d'alguns dels béns catalogats i examina cap a on podria eixamplar-se el catàleg en el futur.

El Pla especial de protecció i Catàleg del patrimoni arquitectònic de Sant Feliu es va aprovar el 1989 i va ser un instrument pioner en l'època que va permetre salvar elements arquitectònics clau a la ciutat, després que se n'haguessin destruït d'altres com la torre de la Presó, la torre dels Dimonis o la Rectoria. L'exposició es pot visitar fins aquest diumenge, de dilluns a dissabte de 18h a 20h i els diumenges d'11h a 14h.

Proportes d'aquesta setmana: debat sobre present i futur del catàleg, itineraris i exposcions

Les activitats de la setmana es completaran amb un debat, dimarts, sobre el present i el futur del catàleg, a la Biblioteca Montserrat Roig a les 19h i una conferència sobre l'arquitectura de Nicolau M. Rubió i Tudurí a Sant Feliu, a les 19h al saló dels Àustries del Palau Falguera.

Finalment, dissabte 5 d'octubre es farà un itinerari guiat a peu sobre elements patrimonials desapareguts, a les 17h des de la Plaça de la Vila. I un altre itinerari pels camins històrics al voltant de la Torre Abadal, diumenge 6 d'octubre a partir de les 9 del matí des de la rotonda de la carretera de la Sànson, a Les Grases.

A més, també es podrà veure un clàssic de la Setmana del Patrimoni: l'exposició "Finestres al Passat" a partir de diversos panells a la via pública que aquest any se centraran en "protegir per fer present el passat".

Trobareu tota la informació detallada i ampliada aquí.

FOTOS: Marc Rius

Comentaris

carmen sant feliu
2.

Doncs, com no digueu on és l'exposició , ja m'explicareu...
Cap referencia a l'emplaçament...

  • 0
  • 0
Núria Rajadell-Puiggròs Sant Feliu de Llobregat
1.

Vaig estar a la taula rodona i després a l'exposició, i voldria recomanar aquesta Exposició de fotografies que comparem l'ahir i avui a la ciutat, amb un aire molt ben treballat per part del Jaume Pagès.
Moltes felicitats, Jaume !!!

  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat