La Plaça Vuit de Març s'estrena com a nou escenari del seguici

El canvi d'ubicació redueix la zona on ballen les colles però es guanya espai pels voltants. La música va ser protagonista de l'arrencada de Festa de Tardor amb el lliurament del Mocador d'Honor a Joan Díez i el 25è aniversari dels Ministrils

El seguici s'enfrontava ahir dijous al repte de canviar d'ubicació. Després de vint-i-quatre anys fent-se a la plaça Lluís Companys, ahir per primer cop la Plaça Vuit de Març va fer d'escenari d'un dels actes més emblemàtics de la Festa de Tardor. Tot plegat en un seguici marcat també pel 25è aniversari dels Ministrils, que ahir van estrenar arranjaments de les músiques del seguici. A més, l'inici de la Festa de Tardor es va fer amb el lliurament del Mocador d'Honor a Joan Díez, reconegut per la seva faceta com un dels creadors de les músiques dels balls d'entremesos.

Més espai als voltants de la plaça i menys lloc per ballar

La Plaça Vuit de Març es va estrenar ahir com a escenari del seguici, en una decisió per motius de seguretat que despertava dubtes i curiositat. El canvi s'ha fet per motius de seguretat, perquè a la Plaça Lluís Companys ja no s'hi poden posar grades i s'hi ha de limitar l'aforament. El recorregut des dels jardins del Palau Falguera va ser més curt i es va fer per un tram de carretera, que també es va tallar a la una de la matinada, després de la concentració de la Plaça de la Vila cap a la Plaça Vuit de Març.

La nova ubicació permet que hi hagi més espai per deixar les bèsties, els gegants i altres elements del bestiari santfeliuenc i també va servir perquè es poguessin anar presentant les colles a mesura que entraven a la plaça. La principal diferència és que la zona per ballar és més reduïda i qui més ho van notar van ser les bèsties, com el Drac, la Garsa i la Mula que necessiten més lloc per fer els seus moviments. Tot i això, els balls d'entremesos van lluïr a la plaça Vuit de Març, que es va omplir de gom a gom en el primer seguici i que també va estar molt plena durant el segon. Podeu opinar sobre què us va semblar el canvi d'ubicació del seguici en aquesta enquesta.

La música també va ser protagonista de la nit d'ahir: els Ministrils celebren 25 anys i van estrenar els nous arranjaments de les músiques del seguici. Una proposta que han gravat en un disc i que ahir van tocar fent ballar tothom a la plaça.

Joan Díez, Mocador d'Honor: "vam dotar l'imaginari festiu de vida pròpia i ara són cançons de les festes de Sant Feliu"

El preludi del seguici i l'inici de festes és el lliurament del Mocador d'Honor, que es va fer ahir dijous a les set de la tarda a la sala de plens de l'Ajuntament. Un Joan Díez emocionat va rebre aquesta distinció explicant que "aquest any en fa vint-i-cinc que Sant Feliu va començar una aventura: ja teníem l'imaginari de les bèsties, però les voíem fer ballar. I volíem que ho fessin amb música nostra, i amb un acte on actuessin les colles de la ciutat totes juntes les pròpies de correfoc i de cercavila".

A partir d'aquí, va recordar com "vam crear el seguici i balls d'entremesos, dotant l'imaginari festiu de vida pròpia". En aquest sentit, va destacar que "forma part de la història recent de la ciutat però també del nostre present" i per això va afegir que "sóc molt feliç amb aquest reconeixement del ple i les entitats, però fa anys que rebo un altre reconeixement: cada cop que sento algú xiulant les cançons, t'adones com han entrat a la vida de tanta gent" i va concloure que "són cançons de les festes de Sant Feliu, el col·lectiu ho ha entès i ho ha fet seu".

El regidor de Cultura, Manel Martínez, va descriure Joan Díez com "una persona discreta, que estima la ciutat i estima la cultura. Un activista cultural compromès amb moltes iniciatives de la ciutat, una de les quals ha estat la contribució de la composició de les músiques de les festes. A més, durant molts anys les ha interpretat amb els ministrils."

Martínez va subratllar que "és un orgull per Sant Feliu comptar amb persones com el Joan, actives, compromeses i creatives, que ens identifiquen amb allò que volem que sigui Sant Feliu, una ciutat acollidora i diversa". També l'alcaldessa, Lídia Muñoz, va defensar "unes festes construïdes des de la participació ciutadana, amb fort arrelament i amb el compromís dels ajuntaments democràtics". A més, va felicitar les colles que aquest any estan d'aniversari: els Ministrils, els Gegants de l'ACF i La Garsa.

Més espai als voltants de la plaça i menys lloc per ballar

El seguici va ser ahir el punt de partida de quatre dies de Festa de Tardor, que compta amb una pila d'activitats programades. Avui divendres, festa local, el protagonisme ha estat per al públic familiar, amb activitats infantils, bany d'escuma i el correfoc infantil. Dissabte serà el torn dels cercaviles de gegants i bastoners, la diada castellera i el corregoc. 

A més, també podeu gaudir de la Festa del carrer Joan Maragall, els concerts de Sanfestiu de dissabte amb els santfeliuencs The Penguins i The Txandals, les festes alternatives de la Petita o la fira d'atraccions.

Podeu consultar totes les activitats a l'agenda de Fetasantfeliu i la selecció del més destacat en les 10 coses que heu de saber per viure intensament la Festa de Tardor.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat