Maite Carranza rep el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2011

L’escriptora ha rebut el guardó per la novel·la ‘Paraules emmetzinades’


Maite Carranza (Barcelona, 1958) és llicenciada en Antropologia. Escriu narrativa infantil i juvenil, és guionista de televisió i imparteix cursos d'escriptura de guions. L'any 1992 abandona la docència per dedicar-se a escriure i publica nombroses obres de literatura infantil i juvenil, entre les quals destaquen ‘Ostres, tu, quin cacau!’, ‘Frena, Càndida, Frena’!, la trilogia fantàstica de ‘La Guerra de les Bruixes’, ‘Màgia d'una nit d'estiu’ o ‘Paraules emmetzinades’. També ha estat guardonada amb el premi de la Crítica Serra d'Or, Folch i Torres, Joaquim Ruyra i el premi Edebé.

La història d’una adolescent

La història de la nova novel·la de Carranza és un thriller que explica la història d’una adolescent que ha estat segrestada. Tres personatges propers a la protagonista, la mare, l'amiga i un policia intenten fer encaixar el trencaclosques per saber on es troba la noia. Amb aquesta obra, l'autora pretén prevenir i sensibilitzar la societat contra la violència vers les dones.

Maite Carranza ha publicat 45 títols. Ha estat guardonada amb nou premis relacionats amb la seva activitat literària i amb nou premis de l’àmbit del guió televisiu i cinematogràfic. Algunes de les seves obres han estat traduïdes a més de 20 llengües. El seu prestigi com a escriptora per a joves l'ha consolidat com una de les veus més actuals de la narrativa catalana. Actualment, compagina la creació literària amb les tasques de guionista i la docència universitària. Carranza va estudiar Antropologia, va ser professora d’institut i l’any 1986 va publicar la seva primera novel·la juvenil.


Comentaris

Àngels Prats Lladó Sant Feliu de LLobregat
2.

Moltes felicitats Maite! T'ho mereixes. Tant per la teva trajectòria com per aquesta novel·la!!!

  • 0
  • 0
Montse Sant Feliu de Llobregat
1.

Enhorabona per aquesta gran escriptora.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat