L’Ateneu acull l’exposició “Seat 1950-1977, l’arquitectura de la repressió”

La projecció de documentals sobre el 600 i una concentració d’aquests cotxes, són algunes de les activitats paral•leles

Aquesta exposició gira entorn del model de control i repressió de SEAT sobre la població obrera, i el nou sindicalisme nascut a la fàbrica. Un sindicalisme que va esdevenir model de lluita antifranquista per a la classe treballadora.

El professor d’història contemporània de la UAB Josep Puigsech n’ha comissariat la mostra, que inclou fotografies, objectes i plànols arquitectònics. L’exposició l’ha organitzat Memorial Democràctic dels Treballadors de Seat, i s’ha pogut veure a diferents municipis. Els diumenges al migdia es faran visites guiades a l’Ateneu.

Activitats paral·leles a Sant Feliu

A la nostra ciutat la Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA), vinculada a l’Ateneu, s’ha encarregat de l’coorganització. Així, ha organitzat una Taula Rodona pel proper dia 20, “De l’autarquia al Plan de Estabilización. El paper de SEAT” i el passi dels documentals “Seat 600, símbol d’una època” i “El retrovisor, 50 anys de l’aniversari del 600”, al CineBaix.
També es convoca a treballadors i treballadores de SEAT de Sant Feliu a una trobada el proper dia 31 a les 19.30h, i a una concentració de cotxes 600 el diumenge 5 de febrer al Col·legi Verge de la Salut. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat