El santfeliuenc Ángel Campiña explora nous camins a “...Naturalmente, natural...”

Aquesta exposició ens mostra escultures més figuratives i de major dimensions que l’anterior

  • Libro / Foto: Marc Rius
    Libro / Foto: Marc Rius
“Ens desfem de coses que encara són”, explica Campiña. Coses que són i que passades per les mans de l’artista, esdevenen noves. La recuperació de materials és una constant en l'obra d'aquest artista, que amb aquesta nova mostra explora nous camins en la seva obra.

El concepte de xarxa és un element recorrent en aquesta nova exposició. “La xarxa mostra allò que ha quedat captiu, que no pot escapar-se”, afirma Campiña. Pedres i fustes queden igual d’atrapades en aquesta xarxa, deixant-les en una mateixa situació. El diàleg entre aquests dos materials és una constant de l’exposició. Pedres que aguanten fustes, fustes que sostenen pedres, i pedres dins de la fusta. Dos materials de pesos i textures ben diferents, que quan es situen conjuntament, mostren la seva essència particular.

Altres elements de la mostra són els mòbils, aquesta vegada de grans dimensions, els elements totèmics o els personatges humans. Destaca la incorporació de la frontissa, que dóna lloc a un llibre. "La frontissa pot obrir-me un nou camí en el futur, que em permetria fer escultures que es moguin sobre un eix", diu Campiña. A més de l'obra "Libro", el tema de l’escriptura també és present a “Fustagrafía”.

En la mostra s’aprecia la influència de l’art africà i d’Amèrica Central, cultures que sempre han atret a Campiña, però que ara ha pogut conèixer de prop. “De vegades una peça m’inspira a l’hora de fer l’escultura, d’altres, sé què vull fer i busco les peces que m’encaixin”, explica Campiña.

La mostra es pot veure a la Sala d’Exposicions del Palau Falguera fins el 25 de març (de dimarts a dissabte, de 18h a 20h i diumenges i festius d’11h a 14h). 

Mira les fotografies a la nostra galeria

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat