Clou amb èxit la segona Setmana de la Poesia a la ciutat

Les xerrades amb els poetes Agustí Vilar i David Castillo, els actes amb més assistents

El personal de la Biblioteca Montserrat Roig fa una valoració positiva de la segona edició de la Setmana de la Poesia. La primera va ser iniciativa de la santfeliuenca Laura Santervàs i va comptar amb el suport de la Biblioteca.

En aquesta segona edició s’han implicat moltes entitats de la ciutat, com l’Ateneu, el CineBaix o l’Associació de Músics Joves de Sant Feliu. “Hem augmentat la implicació dels usuaris de la biblioteca, la presència de la Biblioteca en altres espais de la ciutat i el gust per la poesia entre els santfeliuencs”, expliquen. La mostra és que el préstec d’obres poètiques ha augmentat durant aquests dies.

Entre els usuaris de la biblioteca que han participat en les activitats de la Setmana de la poesia, hi havia gent de totes les edats. “Hem promogut el coneixement de la poesia entre els infants, joves, adults i gent gran”, expliquen des de la Biblioteca. “Amb especial atenció a les persones amb malalties mentals, en una de les activitats”, afegeixen.

L’acte “Coneguem l’Agustí Vilar”, organitzat per l’USLA, ha estat l’activitat amb més assistents, seguit de la xerrada de David Castillo.

“Continuaré provocant pèrdues als editors”
El periodista i escriptor David Castillo va oferir una xerrada sobre la seva obra, fent èmfasi en la seva obra poètica. Castillo ha obtingut premis com el Carles Riba o el Premi Sant Jordi, va fundar la Setmana de la Poesia a Barcelona, i ha dirigit el suplement cultural del diari Avui des de l’any 1989.

Per Castillo, la poesia és un acte íntim i un ofici. “Si un dia no escrius, et trobes com un esportista, que perd la forma”, va dir. Va apel•lar a la senzillesa de l’estructura del llenguatge. “Subjecte, verb i predicat. Com ens va ensenyar en Pla”, va explicar als assistents. “Si ho pots dir en tres paraules, no n’utilitzis quatre”.

Castillo compta amb un catàleg important de publicacions sobretot reculls de poesia, però també ha publicat tres novel•les, una biografia de Bob Dylan i els llibres Conversaciones con Pepín Bello i El llibre dels mals catalans. Durant l’acte, els presents van llegir alguns dels seus poemes preferits com “Plaça reial”, “Durruti bar”, “Game Over” o “Union Square”, entre d’altres.
 

Comentaris

Joaquim Sant Feliu de Llobregat
1.

Felicitats a la responsable dels actes. Una gran feina!

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat