Avui comencen les celebracions de la IX Setmana per la Llengua que inclou literatura, teatre i música

La xerrada “El català, llengua de comunicació, cohesió i identitat” és el tret de sortida de la Setmana

Avui a la tarda a la Sala dels Àustries tindrà lloc la xerrada “El català, llengua de comunicació, de cohesió i d’identitat”, a càrrec d’Ivonne Gríley, directora general de Política Lingüística de la Generalitat. L’acte serà a les 19.30h.

El dijous la Plaça Roses acull l’espectacle infantil d’animació “Quin dia més bonic”, a càrrec de Les Bruixes Burriac, a les 18h. També dijous la seu nacional d’Òmnium homenatja el roserista santfeliuenc Pere Dot amb la presentació de la rosa hibridada per a Òmnium.

Del dia 20 al 23 el CineBaix projectarà el film català “Any de gràcia”, del director Ventura Pons, i “La gran aventura del dofí Winter”, una pel·lícula per a tots els públics doblada al català. El divendres dia 20 es farà la festa de reconeixement del voluntariat per la llengua de Sant Feliu a la Sala Ibèria, amb el grup de música La Portàtil FM, els tiquets es poden reservar al Servei Local de Català.

Dissabte 21 hi haurà ball de Sant Jordi organitzat per l’Associació de Balls d’Envelat, i diumenge al migdia l’espectacle familiar “Poesia amb petites historietes”, al Centre Parroquial. La màgia també té cabuda en la Setmana per la Llengua, amb un espectacle de màgia al carrer el diumenge 22 a les 12.30h, al Passeig Compte Vilardaga, cantonada amb el carrer Clementina Arderiu. També diumenge l’Auditori del Palau Falguera acull un espectacle que inclou actuacions musicals, artístiques i literàries.

Sant Feliu celebra Sant Jordi
El dia de Sant Jordi, a més de les tradicionals parades a la Plaça de la Vila, hi haurà una exposició de lectures recomanades a la Biblioteca Montserrat Roig, un recital del grup de tertúlies literàries, concert de la Coral Roses de la Gent Gran i l’actuació del grup de sardanes del Casal Municipal, la representació de la llegenda de Sant Jordi a càrrec de Calaix de Sastre i la ballada de sardanes a la Plaça de la Vila. Finalment a la nit es farà el sorteig de “Sant Jordi mereix un sopar”, organitzat per DeBotigues.

També la biblioteca acollirà l’exposició “El català? És chévere!”, des del dia 23 d’abril al dia 6 de maig. El dimarts 24 hi haurà lectures en veu alta a la Biblioteca, i per la tarda Calaix de Sastre torna a representar la llegenda, aquesta vegada a la Plaça de la Salut. Dimecres hi ha una trobada del grup Escriure en català a la biblioteca, i paral·lelament l’acte de lliurament dels premis del Concurs Literari Sant Jordi de les escoles de Sant Feliu. El dijous la Torre del Roser acull una tertúlia de poesia del grup Tertúlia Martí Dot  , i divendres es troba el tradicional Club de Lectura a la biblioteca. Finalment dissabte 28 es clouen els actes amb la tarda de contes organitzada per Diversitat Lúdica, a la Sala Ibèria. En aquest enllaç es pot consultar tot el programa.

Durant tots aquests dies es pot participar en el concurs de microrelats a través de Twitter amb l’etiqueta #xarcont. 

Comentaris

CineBaix Sant Feliu de Llobregat
5.

I com cada any, la Setmana per la Llengua també inclou CINEMA en català!
"Any de Gràcia"
"La gran aventura del dofí Winter"
"Lorax: a la recerca de la trúfula perduda"!

  • 2
  • 0
Xarxa Sant Feliu de Llobregat Sant Feliu de Llobregat
4.

L'espectacle familiar: “Poesia amb petites historietes” de la cia. Rosa Fitè es farà el diumenge 22 d'abrl a les 12h del migdia i pertany al 30è cicle d'espectacles familiars organitzats per la Xarxa.
No hi falteu!!

  • 1
  • 0
Topotamadre Sant Feliu
3.

Qui els va parir...

  • 4
  • 0
Català i santfeliuenc per sempre Sant Feliu
2.

Cert, Han dividit la nostre senyera en petites banderes espanyoles... Quina vergonya

  • 6
  • 0
Ernest sant feliu
1.

Que és aixo de trencar la senyera en peçes? Quina vergonya d'ajuntament... visca sant feliu i visca catalunya lliure

  • 10
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat