La Parròquia Sant Llorenç vol recuperar la vessant social de la Festa Major

Fa una crida a entitats i colles perquè participin el proper 10 d’agost a la festa

Com alguns ciutadans recorden, Sant Feliu celebrava la seva Festa Major el mes d’agost, en motiu de Sant Llorenç. Tot i així, ja fa temps que la Festa de Tardor ha passat a ser la festa central de Sant Feliu, on entitats i Ajuntament hi aboquen tots els seus esforços. La Parròquia, però, fa una crida enguany a les colles i entitats per recuperar la vessant social de la Festa Major, tot i “ser conscients que la festa té lloc enmig de l’estiu, quan molts ciutadans són de vacances”.
 
Mossèn Francesc Tirado, en nom del Consell Parroquial, recorda en una carta que la festivitat de Sant Llorenç és la Festa Major de la Parròquia i que era costum que les entitats i els grups parroquials fessin les seves ofrenes i peticions al Sant, i després compartir un petit vermut popular tot gaudint de balls, sardanes i danses. També era comú que les colles oferissin una mostra de la seva activitat després de la celebració. “L’any passat vam recuperar la tradició d’oferir un petit piscolabis després de la missa, i enguany ens agradaria recuperar alguna tradició més”, explica Tirado a la carta. Així doncs, des de la Parròquia animen a les entitats i colles de Sant Feliu a participar de forma activa ja sigui a través d’una ofrena a Sant Llorenç, com oferint alguna actuació pròpia del grup. 

El programa de la Festa, organitzat per l'entitat  Calaix de Sastre i l'Ajuntament, començarà dijous amb les bitlles tradicionals catalanes (18h), la tarda de contes (20h), el sopar a la fresca (21h) i el ball a càrrec de Trio Triangle (22h) a la Plaça de la Vila. Divendres dia 10, hi haurà repic de campanes (11:45h), la missa de Sant Llorenç (12h) amb piscolabis posterior, sardanes amb la Cobla Principal de Terrassa (19h) , i Havaneres i rom cremat amb el grup Boira (22h) . 

Les entitats interessades poden contactar amb la parròquia al correu santllorenc655@bisbatsantfeliu.cat o al telèfon 93.666.12.26 .

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat