L’Ajuntament aprovarà la setmana vinent declarar l’any 2013 com a Any Joana Raspall

L’escriptora santfeliuenca més coneguda celebrarà l’any que ve el seu centenari

El passat 1 de juliol l’escriptora complia 99 anys –a Fetasantfeliu vam voler recordar-ho amb un banner especial al web- i, per tant, l’any que ve serà el centenari del seu naixement. El proper ple municipal de juliol aprovarà –ja que la moció està presentada pels quatre portaveus - declarar l’any 2013 Any Joana Raspall. Tal i com ha avançat l’alcalde al seu blog, des de l’Ajuntament es promourà la creació d’una comissió ciutadana que prepari el calendari d’activitats del proper any. “Per mi, que vaig començar a preparar les meves primeres classes com a professor de català al menjador de casa seva, és una satisfacció enorme”, explica l’alcalde Jordi San José al seu blog.

La trajectòria de l’escriptora i poeta destaca sobretot per la seva dedicació al gènere infantil, oferint poemes que poguessin llegir i gaudir els més petits, i evitant caure en l’escriptura de simples rodolins. En els darrers anys la seva obra poètica s’ha difós molt a les escoles i ja són molts els mestres que compten amb els seus versos com a referència en els seus materials a classe i molts els infants que llegeixen els seus poemes. L’any 2010 el Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils de Catalunya va voler fer-li un homenatge amb la selecció i lectura d’algunes dels seus poemes. Raspall ha rebut la Creu de Sant Jordi i la Medalla al Treball de la Generalitat, entre altres reconeixements. 

Comentaris

Cosme Garrell Espluga de Francoli
3.

Felicitats Joana

  • 1
  • 0
Cosme Garrell Espluga de Francoli
2.

Sens dubte , la millor decisió Felicitats Joana, saps que dese el dia que et vaig conèixer, reivindico aquets any . Amics de la joana felicitem-la i felicitem-nos

  • 1
  • 0
KIKO - SANT FELIU COMERÇ Sant Feliu
1.

JA ERA HORA QUE ES RECONEGUÉS PER PART DE SANT FELIU A LA SENYORA RASPALL, UNA MICA MÉS I NO ARRIBA A PODER GAUDIR...

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat