“ERC és l’únic partit que està on era fa trenta anys, hem sigut independentistes tota la vida”

ERC Sant Feliu ha fet campanya a la ciutat durant les darreres setmanes amb parades informatives

 • Una imatge d'Oriol Junqueras, el passat 12 d'octubre a Sant Feliu.
  Una imatge d'Oriol Junqueras, el passat 12 d'octubre a Sant Feliu.
“Som davant d’una oportunitat única, el procés no es va iniciar l’11 de Setembre, sinó que ve de molt lluny. Per ERC, ve des dels seus orígens, i per Catalunya ve del fracàs de l’Estatut, la celebració de consultes populars i, finalment, la manifestació de la diada”, explica Oriol Bossa, president d’ERC Sant Feliu. “És una oportunitat històrica que no totes les generacions poden tenir”.
 
Sobre la celebració del referèndum, ERC creu que no s’ha de dilatar. “Si ERC té una posició decisòria ajudarà al govern sortint, que presumiblement serà el de CiU, a celebrar el referèndum com abans millor. Els ciutadans no poden esperar més”, explica Bossa. ERC, doncs, espera poder ser segona força política per poder pressionar el govern de Mas a fer possible el procés sobiranista. “ERC és l’únic partit que està on era fa trenta anys, hem sigut independentistes tota la vida i hem vist com el conjunt de la societat i el partit hegemònic actual ha vingut cap a la nostra posició”, diu Bossa.  I afegeix que el desig independentista no és un capritx de Mas, sinó que “hi ha gent que porta picant pedra molts anys perquè el que estem vivint avui sigui una realitat”.
 
Davant dels arguments d’altres partits contraris a la independència que creuen que ens “endinsem en un futur fosc i desconegut”, Bossa creu que el present és “fosc i malauradament conegut”. “Si tanta gent a partir de l’11S es va il·lusionar va ser perquè va veure en la possibilitat de la independència una oportunitat per fer la crisi més suportable”, opina el president d’ERC. 
 
Durant aquestes setmanes han estat fent campanya a través de diversos punts informatius a la ciutat. “Les paradetes han anat molt bé i hem pogut interactuar amb els conciutadans. Molts senten curiositat per les propostes d’Esquerra”, explica Bossa. “Volem remarcar la importància de que ERC sigui la segona força, més encara quan el partit majoritari vincula la celebració d'un referèndum als seus resultats, Esquerra posarem els nostres resultats al servei del país, independentment dels resultats, treballarem sense descans per que Catalunya pugui ser consultada sobre el seu futur”, afegeix. 

Comentaris

Siscu Pintó Sant Feliu de Llobregat
7.
ERC ha acabat instal·lant-se en el panxacontentisme d'un ideal buit de continguts. Fa unes setmanes el professor Jordi Gracia el titllava a El País de partit filoconservador posseïdor d'un esteticisme pàl·lid de centreesquerra.

Ara es tracta de defensar els valors de la pàtria i tancar files a redós del Masisme messiànic. Cap proposta interessant, cap proposta integradora més enllà de l'essencialisme de la nació irredempta i de l'Espanya que explota els recursos dels desvalguts catalans.

ERC no ha sabut ni ha volgut acceptar mai la composició plural de la ciutat. Ha venut un discurs filovigatà però en una societat infinitament més plural que la capital d'Osona. Els resultats: l'absoluta invisibilitat al 70% de la ciutat (Les Grases, Can Calders, La Salut i bona part de Falguera). No és estrany que en alguns d'aquest barris sigui setena força per darrere de PxC i UPYD.

El 25N Sant Feliu tornarà a girar l'esquena un partit que no ha entès la pluralitat santfeliuenca.
 • 2
 • 3
Dinamo Sanfeta Mina
6.

Disculpes, he deixat una frase a la meitat.

"Si de debò el partit persegueix la independència, haurà de fer un esforç d'inclusió molt gran"

 • 0
 • 0
Dinamo Sanfeta Mina
5.
Amb tots els respectes que mereix la formació política (aquí cadascú que pensi allò que vulgui), estic bastant d'acord amb el comentari del Francesc. Els comentaris simplistes i cridaners que sovint venen del partit no ajuden gaire a la integració ni a la simpatia pel projecte, i si de debò el partit persegueix la independència

Tinc la sort de gaudir d'una petitíssima objectivitat en cert sentit, ja que no estic emprenyat ni amb la nació catalana ni amb el país veí (menteixo: estic molt emprenyat amb els dos per igual), i de vegades em costa reconèixer diferències en el discurs d'ambdues bandes.

Per aquests comentaris sembla que això sigui Berga, i és Sant Feliu de Llobregat, ciutat estadísticament xarnega. Crec que els comentaris denoten un cert desconeixement de la realitat on es viu, de vegades desconcertant. Tot i no ser votant de la formació (ni de cap altra), de vegades trobo a faltar a Sant Feliu el discurs integrador d'en Junqueras.

Crec que tinc una certa sensibilitat social (seria massa simplista definir-me com "d'esquerres"), i em provoca una sensació estranya que la mínima integració que va aconseguir en Pujol tractant la immigració castellana com a mà d'obra, però ensenyant-nos català i donant-nos els mateixos drets, potser no pugui ser reproduïda per un partit amb la paraula "Esquerra".

No us enfadeu, nois, però de vegades (no sempre, ni de bon tros) la franquícia del partit a Sant Feliu dona una imatge de colla cridanera en clau negativa i atacant. Repeteixo, no us enfadeu, les paraules són dures però amb intenció constructiva.

Salut

 • 1
 • 4
Francesc Masferrer Sant Feliu de Llobregat
4.
Això no és cert!!!

ERC ha evolucionat històricament des de posicions de diàleg no independentista amb Espanya -anys 30 i segona meitat dels anys 70- a posicions rupturistes d'ençà la presa del poder de l'ultraconservador Heribert Barrera. És una formació que ha anat virant cap a la dreta conservadora amb una barreja de nacionalisme essencialista i reclamacions més pròpies de la Lliga del Nord italiana o dels flamencs del Vlaams Blok.

L'Esquerra Republicana contemporània mai no ha admès la realitat plurinacional de Catalunya. La seva composició socioelectoral és poc pluralista: majoria abassegadora catalanoparlant, del barri Centre i una mica de Roses Castellbell, Mas Lluí i a Falguera concentrada a la zona de d'Armenteres.
 • 4
 • 2
Iniciàtic Sant Feliu de Llobregat
3.

Error: heu servit en safata de plata l'escusa perfecta, ben cuinadeta, embolcallada i preparada per consumir,, a aquells que volen desviar l'atenció dels problemes reals perquè només tenen solucións imaginàries.

I per cert, que algú no canvii ni una miqueta en trenta anys no és una cosa necessàriament bona...

 • 1
 • 5

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat